yer:büyük balıkların çıkıp küçük balıkların çıkmadığı bir yer takım; bilimum olta çeşitleri yem:sazanların en sevdiği yemler burası insanların susup zillerin konuştuğu yengeçle yılanın kolkola gezdiği çiçeğin yerine balığın koktuğu bir yer. 2 aylık bir aradan sonra nihayet bir fırsat yakalıyıp soluğu avlağımda aldım 2 ay önce burdan 4 tane 1_2 kilo civarı balık yakalamıştım büyük bir ümitle oltalarımı suyla buluşturdum avlakta benden başka kimsecikler yoktu içime bir kurt düştü herzaman burda olta atacak yer zor bulurdum ama neyse geri dönüş yok burda akşama kadar bekliyeğim diye kendime söz verdim ve saat 8:00 gibi oltarım sudaydı beklemeye başladım nihayet saat 11 gibi ilk sazanı aldım yaklaşık 2 kilo civarı ve saat 13:00 te bir tane daha aynı boyda balık aldım. başkada ne zil çaldı ne balık ama enteresan bir olay yasadım bir tane yüzlük misinayla tahtaya sarılı bir olta yapmıştım en büyüklerinden iğne bağlamıştım bu oltayı atacağım noktayı ekmek hamur mısır elim ne varsa bol şekilde yemledim ve oltayı attım ne olur ne olmaz diyerek oltayı yaklaşık 15 kilo gelebilecek bir taşa bağladım taşı biraz dik gelbilecek şekilde yerleştirip diğer otalarla oltalarla meşgul oldum bir süre sonra uzaktan taşa baktım taş yere yatmış hemen koşarak gittim baktım ip kenara gelmiş büyük bir heyecanla oltayı sardığımda o büyük iğnelerden birisi yerinde yoktu gerisini siz düşünün sizce bu canavar kaç kilo gelirdi. neyse 2 balıkla gün bitti herkese rasgele
Tebrikler Murat bey, çok güzel bir sazan yakalamışsınız, bende sazan avını çok severim Ayrıca sansürsüz diye başlık atmışsınız ama tüm teknik bilgileri sansürlemişsiniz
burası insanların susup zillerin konuştuğu yengeçle yılanın kolkola gezdiği çiçeğin yerine balığın koktuğu bir yer. Güzel bir giriş olmuş... Tebrikler güzel balıklar almışsınız. Kaçan balığa gelince hemen hemen aynısını bende yıllar önce yaşamıştım. Benimkinin farkı olay esnasında misina ve taş ayağımın hemen altındaydı. Toplamda 3 saniye bile sürmeyen, önce bir gerilme, sonra kırbaç gibi bir ses eşliğinde taş yere düşmüştü. Yüzlük misinayı bir sazanın koparacağını zannetmiyorum, benimki de iğneden kopmuştu, takımınızı bilmiyorum ama muhtemelen ya iğne düğümünden yada misinada ki hasarlı bir bölgeden kopmuştur. Kamış ve kalama ayarı açık bir takımla avlansaydınız şu anda 10 kilonun üzerinde bir sazanı izliyor olabilirdik. Nasip diyelim, tekrar karşılaşmanızı dilerim...
El oltasını sabitlemenin neye mal olabileceğine güzel bir örnek olmuş. 2-3 kg.lik 4 ayrı taşa bağlamalı ve fakat herbir taşın arasına 3-4 m. misina boşluğu vermeliyiz. Balık yakalanınca önce ilk taşı 3 mt. sürükleyecek, sonra 2. taşa yüklenecek ve gücü yeterse diğerlerine sıra gelecek. Yerin balçık olması bu uygulamada avanlaj olup, bu sefer taşlar daha hafif seçilebilir. Avınızı tebrik ederim, afiyet olsun...
balıklar süper yazmış olduğunuz yazıda en az sazanlar kadar güzel başarılar .. burası insanların susup zillerin konuştuğu yengeçle yılanın kolkola gezdiği çiçeğin yerine balığın koktuğu bir yer.
yer:büyük balıkların çıkıp küçük balıkların çıkmadığı bir yer takım; bilimum olta çeşitleri yem:sazanların en sevdiği yemler Avlak ismi, koordinatları saklanır bunu kabul ederim. Resimler sansürlenir avlak yeri tespit edilmesin diye, onuda kabul ederim. Arkadaş bari kullandığın yemi ve oltanın teknik yapısını anlatsaydın!! Yada en azından sansürsüz başlığını eklemeseydin... Burada resimlerden ziyade mevsim itibari ile bölgelerin balık durumlarını bildirmek, yöntemleri, yemleri izah etmek bence "rapor" niteliği taşımakta. Paylaşımcılığın susup resimlerin konuştuğu, rapordan çok raporumsu foto şovunu tebrik ederim...
Murat tebrikler.Ben hangi avlak olduğunu toprağından anladım.Orada az ama öz çıkıyor.Ama genelde gece çıkıyordu.Sen gündüz almışsın.
isa bey yaorumun için teşekkürler ben sazan avında mısır ve yemleme içinde mısır küspesi kullanıyorum bazen civciv yemi besi yemi de yemleme maksadıyla aldığım oluyor
fatih bey teşekkürler yorumun için ipin kopmayacağından emindim ama iğneyi sağlam bağlayamamışım bağlantı yerinde düğüm çözülmüş ama düğümü çözene kadar koca taşıda biraz sürüklemiş sağlık olsun (azuvay) ın tavsiyesini bir dahaki sefere uygulayacağım galiba
yavuz abi teşekkürler burada 11 kilo 8 kilo 6 kilo sazan çıktığını biyordum ama koca taşı sürükleyip iğneyi alıp gideceğini hiç tahmin etmedim ama bir daha ki sefere tavsiyeni uygulamaya çalışacağım şuda bir gerçek burada gerçekten küçük balık görmedim az çıkıyor ama kilodan aşağı çıkmıyor
arkadaş madem teknik bilgileri detaylı istiyorsun çok iğneli küspeli olta yasak olduğu için ben şöyle yapıyorum normal 100 gr. kurşunlu oltalarıma mısır taktıktan sonra atıyorum ve her attığım oltanın düştüğü yerlere mısır küspesi ayçiçiçek küspesi ve civciv yemi sığır besi yemi ve unla yaptığım hamurlardan ceviz büyüklüğünde oltalara yakın yerlere atıyorum hepsi bu
Murat bey ben burada teknik bilgileri detaylı olarak alma derdinde değilim, sadece burada iç sularımızda güncel av raporlarını paylaşmaya çalışıyoruz. O kadar az bilgi vermişsiniz ki birde başlığa sansürsüz yazdığınızda oluşan çelişkiye dikkat çekmek istedim. Zira raporlanan avların bir paylaşım değeri taşıması için forumdaki diğer arkadaşlarımıza bilgi veren mahiyette olması daha önce forumdaşlarımız tarafından da defalarca tartışılmış bir konudur. Sadece av raporunuzu biraz daha bilgi içerikli sunmanız taraftarı olduğumu bildirmek istedim, sinirlenmenize gerek yok...
arkadaşlar sizlere balık tutmaya yeni başladığım sıralarda yaşadığım bir anımı anlatıcam.yer adana seyhan nehri yıl 1992 pazar günü haftalık tatilimi balıkta geçirmeye karar verdim daha önceleri derelerde küçük balık çok tutmuştum büyük balık nedir sazan nedir balık isimleri nelerdir tam bilmiyordum sazanbir kaç defa küçük tutmuştum.neyse asıl konuya gelelim biraz hamur biraz solucan ile güneş doğmadan alaca karanlık avlağa geldim zaten şehrin içi eve uzaklığı 600-700 metre dip oltasına solucanı taktım attım hemen yan tarafımda duran taşın üstüne koydum diğer oltaya solucan takıyordumki?taşın üzerine koyduğum olta tak diye düştü suya doğru sürüklenmeye başladı hemen yakaladım ve sarmaya başladım ip yarım daire şeklinde bir sağa bir sola gigip geliyordu ben bayağı bir ağırlıkvar vardı ben acemi olduğum için var gücümnle sarıyordum sadece 6-7 metre kalmıştı balığı gördüm soyun yüzeyine çıktı kuyruğunu suya vuruyordu 3-4 metre kalmıştı sert bir şekilde kafasını çevirdi ve iğnenin yakınında bağlantı yerinden ipi kopardı gitti 3-5 dakikalık bir şok yaşadım ve hızla diğer oltayı attım taşa koydum diğerini atıyordum yine aynısı oldu bu defa çift geliyordu yanlış hatırlamıyorsam 2 kilo civarındaydı her ikiside kıyıya yakın yine kafa vurdu birisi gitti birisini güç bela aldım.kendimi kaybetmiştim okadar hızlı hareket ediyordumki oltaları araka arkaya suya attım inanın bir dakika boş bırakmadılar.ogün yaklaşık 8-10 civarı kiloluk balıkları kıyıdan kaçırdım balığı yormasını bilmiyordum. neyse güneş doğdu balıklar vurmayı kesti bende 1kilo ila 2 kilo arasında değişen 4 balık tutmuştum takımları toplayıp biraz ileri gittim kamışa yaklaşık bir lokma büyüklüğünde hamur taktım suya attım ve kamışı yosunun üzerine bıraktım 10-15 metre ilerde dip oltasına bir iğneye 4-5 solucan birden taktım ve attım o arada kamışa baktım mantarı göremedim kamışa yaklaşmaya başladım kamış yavaş yavaş suya doğru sürükleniyordu koşmaya başadımama yetişemedim sanki roketlenmiş gibi birden gitti yüzme bilmediğim için suya giremedim kıyıdan 200-300 metre takip ettim nehir çok büyük almama imkan yok vazgeçtim geri döndüm dip oltasına baktım oda yerinde yok son anda gördüm suya kadar götürmüş balık dizlerime kadar suya girerek oltayı yakaladım ve var gücümle asılmaya başladım ozaman ip kalınlığı nedir bilmiyordum ama ip kalındı ben asılıyorum balık asılıyor inanın ipi koluma doladım gücüm yetmiyecek derece geldi o arada balığı okadar zorlamışım demekki balık 20-25 metrelik mesafede suyun yüzeyine çıktı kuyruğunu suya vurunca korktuğumu söyleyebilirim öyle balık görmemiştim oda biraz daha zorlayınca ipi kopardı işte ogünü hiç unutamam ve ogün bugündür bütün tatillerimin 100-90 nını balıkta geçiriyorum en güzel hiç unutamadığım balık avım buydu (yazıda bahsettiğim kamış bildiğimiz sazlık kamışıydı o zamnalar başka kamış bilmiyorduk ve ozamanlar ağ atanda yoktu bir bagaj dolusu takımda götürmüyorduk bir tane sazlık kamışı 2-3 tane tahtaya sarılı dip oltası ve ve 3-4 tane cebime koyduğum yedek iğne ağırlık olarakta vida taş oltayı dibe indirecek ne bulursam ve livar olarak söğütten kestiğim ucu kancalı dal zil yok inanın şimdi kilolarca balık tutsam ozamanki zevki almıyorum)kusura bakmayın kafanızı şişirdim biraz birden o günler aklıma geldi sizlerle paylaşmak istedim
sertaç bey sinirlenmek ne demek söylediklerinizde tamamen haklısınız ben biraz esprili yaklaşmıştım konuya
Sazan balığını ve avını çok seviyorum yakaladığım balıkları öpmüşlüğüm bile var yani Tebrik ederim güzel bir balık almışsınız kardeşşim...