Boili için malzemeler ve tarifi 400 gr irmik 200 gr soya unu 200 gr mısır unu 200 gr süt tozu 8 ve ya 9 yumurta 1 çay bardağı zeytin yağı 1 çay bardağı likit glikoz 4ml konsantre vanilya aroması 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası 1 çay bardağı süt İlk gruptaki unları bir kapta karıştırdıktan sonra ayrı bir kapta yumurta boya Glikoz ve aromayı çırpıyoruz..sonra sıvı karışımdan diğerine azar azar dökerek yoğuruyoruz yoğururken zeytin yağı ve sütü ekliyoruz eğer fazla koyu bir kıvam olursa 9. yumurtayı kırıyoruz..sonra hamurumuza şekil verip (küçük misket şeklinde taneler) fokur fokur kaynayan suya atıp 3 dakika kaynatıyoruz kaynar sudan aldıktan sonra soğuk su dolu bir kaba attıyoruz sonra burdan süzgeçle alıp en az 1 en çok 3 gün havadar biryerde bekletip dinlendiriyoruz.. ayrıca ; karışıma katacagınız gıda boyasını iki farlı renk alırsanız ki ben öle yaptım kırmızı ve sarı yaptıgım karışımı ikiye bölerek bir kısmına sarı bir kısmına kırmızı rente gıda boyası katarak iki farklı renk boili elde etmiş oldum ... hamuru hazırladıktan sonra dilediginiz büyüklükte minimum misket büyüklügünde taneleri aynı makarna haşlar gibi kaynar suyun içine ( fokurdayan ) yaptıgımız boili leri bırakıyoruz haşlanan boliler suyun üzerine çıkarlar 10 15 sn suyun üzerinde durduktan sonra bir havlu üzerine boilileri alın ve havlu üzerinde hareket ettirerek üzerlerindeki suyu kurulayın .. son olarak bir elek üzerinde gölgede bir kaç gün kurumaya bırakın.. boilileriniz hazır... ufak bir hatırlatma daha boili ile kesin büyük balık yaklarım yada daha fazla balık yakalarım die kesinlikle birşey yoktur , eger avlandıgınız meradaki balıklar boiliyle daha önce tanışmamışsa yani daha önce boili yemlemesi yapılmamışsa boili ile pek şanslı sayılmazsınız siz yinede bildiginiz yönteme devam edin , ama illa boili ile avlanıcam diyorsanız en az 15 gün belirli peryotlarda av yapacagınız merayı boili ile yemleyiniz , kesinlikle verim alıcaksınızdır . hepinize rasgele....
eger avlandıgınız meradaki balıklar boiliyle daha önce tanışmamışsa yani daha önce boili yemlemesi yapılmamışsa boili ile pek şanslı sayılmazsınız siz yinede bildiginiz yönteme devam edin , ama illa boili ile avlanıcam diyorsanız en az 15 gün belirli peryotlarda av yapacagınız merayı boili ile yemleyiniz , kesinlikle verim alıcaksınızdır . hepinize rasgele.... emeğinize sağlık ama dediğin gibi yine klasik sazan yemleri olan MISIR,SOLUCAN VE HAMURLA devam edeceğim bizim balıklar anadolu sazanı öyle concon değil bilmezler boli moli
conconluk meselesi deil bu aslında şaka bir yana adamlar bu yemi yaparken asıl amaçları yüksek protein ve enerji içeren besinlerle balıkların daha hızlı gelişmelerini sağmaktı ve bunun yanında mısır solucan vb yemlere göre iğnede daha uzun süre dayanabilen daha iyi görünen daha iyi koku saçan ve iğneye takılması daha basit olan boili sazan avcılıgında yaygınlaştı ee bizde bu duruma uymaya çalışıyoruz ve bence maliyeti fazla olmasa hiçbir yemle kıyaslanmaz , sazan bu neye alıştırırsan ona gelir ..
bolii falan hikayee bu yemleri bizim sazanlara alıstırana kadar ohooo..asıl amaç balıkların asırı protein ve besin değeri yüksek besinlerle beslenmesi ise kuzu yemi, mısır-buğday(aşırı haşlanmış olmalı ki mısırların içi dışına çıksın),solucan ve sağlam bi koku için biber salçası..yoksa bolii ile yemleme yapcaksın bunlar 24 saat geçmeden suda eriyip gidicek en azından böyle bi yem hazırladığında mısır,buğday ve solucanın suda eriyip kaybolma gibi bi riski yok bu tarifide top top yaparak bot ile ilerilere bıraktığımzda olay tamam öyle evde bolii yapmaya gerek yok av marketlerinde kilo kilo avrupa yapımı bolii yemler mevcut hem kolay kolay erimiyor hemde balığı bizimkilerden dha fazla cezbediyo uğrasmaya değmz.. biz yine sazanda mısır ve solucana devam
yukarda da belirtildigi gibi asil amac sazani en iyi sekilde besleyip trofe boyutlara getirmek. hazir boili kullanmak ve onu alistirmak yeterince masrafli bence. kendi boilini yapmak ayri birsey,o yuzdende internette pek bir tarif dolasmiyor. mesela ben 15kg luk bir balik yakaliycam ve onu geri birakicam. Bir baskasi gelcek ayni yemle baligi alcak goturcek. ne anladim ben o boiliden onun icin bir cok usta sazancinin tarifi gizlidir. mantikli dusunursek kimse balik yemek icin baliga gitmez onun oltanin ucundaki verdigi haz icin gider. yemek icin gidenler malzemeye yatirdigi parayla balik alsa baliktan bikar. eger boiliniz calisiyorsa ve baliga tekrar bir yasam sansi veriyorsaniz, inanin o balik tekrar size geri donecektir. bizim limitlerimiz bile fazla kisi basina 10balik
egerki asıl amacı sazanları beslemek ve protein depolamarı ise bence avlanırken kullanılmamalıdır derim ama ustadlar ben mısırdan baska bir sey kullanamıyorum huyum kurusun)
misir universal bir yem o kesin. ama misirdan daha zengin bir yemle yemleme yaparsaniz misira baligin gelcegini sanmiyorum.Diyelim ki, bir fabrikada calisanlara acik bufe kurduk yemek icin. bir tarafta hergun verilen corba,diger tarafta ise izgara cesitleri hangine yogun ilgi olabilirki
ustad uzun zamandır balık avlamaktayım muhakak ki boili ile yakalayan vardır lakin o balık bızım balık ise ben aynı ibrahim isem mısırdan baskası yalan ) yani ben hergun aynı corbayı tercıh ederım.... çok yuksek proteine alışan balık yarın baska bir yem yemeyecek bana kalırsa ya sonra düşünmek bile istemıyorum balıkların normal çalışan Metabolizması sonradan değişecek ve illakı zarar verecektır.her ne kadar olursa olsun boiliye muhakak gıda boyası da kullanılacak kı zamanla bununda bulundugu gole zararı olacatır belkı buyuk gol yada barajlarda bu kırlenme olmayacak ama ya ufak gollerde kullanıldıgında verecegı zarar biz amatör balıkçılar istemeyiz ne gol kırlensın ne balıga zarar gelsın.. suan ıcın çok yorgunum dha sonra torparlarım bu konuyu uykulu bır sekılde yanlıs kelımeler kullanmak ıstemıyorum... saygılar
corbayi tercih edecegini tahmin etmiyordum ibrahim abi. arada degisiklik iyidir. boilie den baska bisey yok abi son nokta bu. peki boilie ye karsisin hair irg temi kullanmiyorsun? boilie zararli bisey olsaydi ilk avrupada yasaklanirdi bizden cok dusunuyorlar gida boyasi ister koyarsin ister koymazsin ustelik gida boyasi kimyasal bisey degil bitkiseldir ictigimiz yedigimiz seylerin icinde de var. bir tarafta boyutunu buyutup kuculterek minimum ufakliktaki baligi bekliyorsun ufaliklar rahatsiz etmiyor misira nazaran,diger tarafta ise misir kizilkanatindan tut israilden cik ne gelirse kismetine gibi bisey. sonuc olarak herkes istedigi yemi kullanir. bu arada profilinde 12kg sazan yaziyor nezman yakaladin o baligi kac sene once?
gulum dedim ya mısırdan baska bir sey kulllanmıyorum hair irg te kullanmıyorum hatta gecen sene aytekın abımız(esabi) kendı yaptıgı hair irg ten bir tane verdı kullanmadım ama hala malzemelerımın arasında kullanmayıda dusunmuyorum.. 12kg lık sazana gelınce o sıralar forum da yada baska yerde bu sekılde guzel bir paylaşımın oldugundan haberım yoktu resımledım bir adet ama o resmı bulamıyorum sanırım 2006 olsa gerek neyse konumuza gelırsek... gıda boyası dedım yedıgımız ıctıgımız her seyde var ama suya verdıgı zarar hıc yok dımı herseyden vazgectım pekı kullandıgın yağ (Bitkisel yağların kalorileri çok yüksektir. Bu yağlar, suya, suya karıstıgı zaman su yüzeyini kaplar, su sistemine zarar verir, havadan suya oksijen transferini önler, zamanla suda bozunarak sudaki oksijenin tükenmesini hızlandırır. Denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağlar, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar vermektedir) avrupada yasaklanmaması zarar vermıyor anlamına gelmez avrupalı benım kabeme yonelmıyor o zaman bendemi kabeme yonelmeyeyim suan işe gec kalıcam sabah saat 07:45 15 dk var daha genıs zamanda vumarım daha genıs yazarım neyse dedım ya ay parçası mısırdan baskası yalan benım için... kolay gelsın..