sazan avında yem kullanımı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında estergon44 tarafından paylaşıldı.

1. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    arkadaşlar solucanla sazan avında solucanı iğneye takma yöntemi ile ilgili olarak paylaşımlarınızı bekliyorum.

2. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    hangi birini yazayimki :))
    sevgili hemserim soruyu tam anlayamadik sen biraz daha acsan bu konuyu
    eger sorun kancaya solucani nasil takacagiz ise
    malatyada avlaniyorsan karakayada solucanin yarisini kanca boydan boya solucanin icinde kalacak sekilde 2 cm kadarda ucundan solucan bosta kalacak sekilde
    sultan suyunda avlaniyorsan hic solucan deneme sebebine gelince sultan suyundaki sazanlar inci kefal ile avlaniyor inci kefali 2 cm kadar daire daire komple kes kancayi kesmis oldugun dairenin yumusak etli bir yerinden gecir kanca nin ucunu bos birak ortaya kadar bile bos olsa sultan suyundaki sazanlar tam sazan aninda atliyorlar
    karakayada acik ekmek hamuru ile avlan
    somun ekmegi deneme cunku kabartma tozundan mi mayadanmi pek vurmuyor ama somunun sadece ici ilede avlandigim oldu
    hamur kanca icinde kalacak sekilde armut seklinde yap at ama hamurun kivamini iyi ayarlamazssan atimda dusuyor

3. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    valla toprağım soruyu tam anlamışsın tşkler.konu arkadaş grubu içersinde geçmişti.bende bu şekilde yapıyordum zaten.ama bir arkadaşım solucanı karın bölgesinden başlayıp başa kadar sıra sıra taktığını söyledi.konu burda başladı işin aslı...paylaşım için teşekkürler hemşehrim.

4. mistak

mistak gökhan

Favori Kamış:
    surf makine ve kamışlar
    En İyi Avı:
    tatlı suda sazan 1,6kg denizde zargana 65 cm haaa bide büyük bi lambuka kaçırmıştım
    yardım lütfen

slm arkadaşlar ben bi süredir foruma üyeyim ancak sorularıma yanıt gelmeyeceyini düşündüğüm için pek bişey yazmadım şimdi yardıma ihtiyaç duyduğum konu şu epey bi süredir ısparta çevresindeki sulama gölletlerinde avlanıyorum daha doğrusu avlan maya çalışıyorum nette gördüğüm he takımı ve yemi kullanmama rağmen şöyle adam gibi bi sazan tutamadım tutabildiğim en büyük sazan 1,6 kg büyük sazan için bilgilerinizi paylaşırmısınız

5. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    gökhan kardeşim öncelikle sazan avında önemli olan şey avlandığın yerin özellikleri.Yani sazan öyle bir balıkki hepsi heryerde aynı yeme gelmeyebiliyor.Örneğin bizim burda yukarıda haşiminde bahsettiği sultansuyu barajı var orası insanların kayısı yetiştirdikleri bir bölge olduğu için balıklar kayısıya alışmış olduğundan kayısıyla rahatlıkla tutabiliyorsun.Aynı şekilde hamurla da tutabiliyorsunuz.İnsanlar piknik vs yapıp artıklarını suya attıkları için balıklar hamurada geliyor.ama yine Malatyada karakaya barajı var orda hamur vs atsanız 10 gün bekleseniz bir tane bile sazan çekemezsiniz.Ama tabi iğnenin büyüklüğünün,atılan mesafenin vs de önemi oldukça yüksek.bence siz öncelikle gittiğiniz yerin sazanının neye geldiğini bir araştırın.sontra yine paylaşımda bulunuruz...

6. mistak

mistak gökhan

Favori Kamış:
    surf makine ve kamışlar
    En İyi Avı:
    tatlı suda sazan 1,6kg denizde zargana 65 cm haaa bide büyük bi lambuka kaçırmıştım
    saol dostum dediklerinde haklısın örneyin buradaki bi gölün hemen kıyısında bir dut ağaçı var ve orda hakikaten dutla avlanılabiliyor tabi bu tarafta gemel olarak ekmek içi mısır ve solucan verimli oluyor ancak dediğim gibi büyük bişey bulamadık malesef saydıgım yemler küçük balıklar tarafından didiklenip iğneden kurtuluyor sanırım. şimdi denemeyi düşündüğüm şey şu yabancı bi sitede sazanın gümüş balığıylada beslendiğini okumuştum küçük bi gümüşü canlı yem olarak takıp iyi bir derinliğe oltayı sallamak ve gölün kenarında bikaçgün beklemek nedersiniz olabilirmi bu taktikle rekorluk bi sazan avlamayı umuyorum

7. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    gökhancım elbetteki bahsetiğin tekniği denemeni tavsiye ederim.ama şunuda belirtmek isterim öncelikle istediğimiz balığın o gölde olması gerekir.Açmak gerekirse gittiğin yerde daha önce büyük balık çeken var mı?Bunuda bilmek lazım.Örneğin sultansuyu dedğim yerde bahsettiğin büyük balık olmadığı için kimse o düşünce ile avlanmıyor.1-2 kg sazan yeterli geliyor.Çünkü o yerin işletmecileri ağ atıp büyük balıkları alıyolar.Dolayısı ile bize küçük balıklar kalıyor.Yani senin gideceğin yerde de böyle bir durum olabilir.Çünkü balık gerçekten tam manası ile nasip.Bir seferinde arkadaşlarımla balığa gittik.İnan bana benim misinamı hiç boş çekmedim.Bülent isminde bir arkadaş aynı yem ve aynı teknikle 1 tane bile çekemedi.Bırak çekmeyi balık vurmuyor bile.Aradan epeyi bir süre geçti artık dönmek üzereyiz.oltalarımızı topluyoruz,o kadar takıldık ki arkadaşa inanamazsın.Artık çocuk sinir krizi geçiriyor.Ama sonunda gelmek üzereyken öyle bir balık çekti ki biz haftalarca susmak zorunda kaldık.Gayet büyük bir balıktı.Yani nasip olayı...