Sazan avında yemleme hakkında

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Çopur tarafından paylaşıldı.

1. Çopur

Çopur Hakan ÇOPUR

En İyi Avı:
    İyi bir avım yok henüz :D
    Değerli ustalarım malum sazan sezonun açılmasına az zaman kaldı ben de sınav öncesi bir kaçamak yapayım diyorum ancak kafama takılan bir soru var.Sınav öncesi vaktim kısıtlı olacağından dolayı yemleme sıkıntısı yaşayacağımı düşünerekten 1 veya 2 iğneli yaylı takım kullanmayı düşünüyorum şimdi gelelim esas soruya ; sazanın seveceği yemi bulmak önemli bir mesele bunun için bir karışım mı hazırlamalıyız yoksa farklı kokuları tek tek mi denemeliyiz ? yani örneğin; civciv yemi, vanilya, yumurta , pekmez gibi farklı kokuları tek bir hamurda mı birleştirmek daha verimli olur yoksa birbirine benzer kokuları ayrı ayrı denemek mi ?

Şimdiden teşekkür ederim bol keyifli avlar dilerim :)

2. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    benim yeğenim sazan işiyle çok uğraşıyor daha hiç eli boş dönmedi ve hep yakaladıklar 1 ila 7 kg arasındaki balıklar ufaklarını büyüyünde gelin diye hep salıyor :) boncuklu olta yapıyor 2-3 adet boncuklu iğne hazırlıyor her olta için atış yapacagı noktalarada kendi hazırladığı iğrenç yem toplarını atıyor iğrenç diyorum çünki mezbahadan kan alıyor biraz da işkembe işkembeyi iyice kıyıyor bunu un kuzu yemi ve kan ile hamur kıvamına getiriyor sonrada pimpon topu büyüklüğünde yuvarlayıp atış yapabileceği noktalara onlarca atıyor hatta onu gördükten sonra tadını çok sevdiğim sazandan tiksinmeye başladım :( uygulayıp uygulamamak sana kalmış ancak av yasağının bitmesini beklersin umarım sonuçta onlara üreme şansını tanımalısın ki onlarda nesillerini devam ettirebilsin ve senden sonraki nesillerde bu balıklardan faydalanabilsin mrsparkle

3. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    yuh be hoca kan nedir ya :D

4. Çopur

Çopur Hakan ÇOPUR

En İyi Avı:
    Kan mı ? Bir yaşıma daha girdim abi :D Her şeyi duydum da bir kan kalmıştı onu denemem sanırım ona benzer taktikleri yayın için kulanmayı planlıyorum.Gönlün rahat olsun abi 1 haziranı bekliyorum zaten :)

5. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    bende dalga geçmiştim :) ama 30-40 m ilerisinde bende hamur ve mısırla denedim küspeli oltam ile ama ne yalan soyliyeyim 7 yada 8 tane balık ancak yakalıyabildim hepside cok ufaktı mecburen bıraktım o sadece 1,5 saat yada 2 saat kadar bir sürede 15-16 adet kiloluk üzeri aldı sonrada o benimle dalga geçti :) adam ben bunu keşfedene kadar neler denedim bir bilsen şaşarsın dedi sormadım bile o yaptıgı yemi görünce hayır herşeyi geçtim görüntüsü de kokusu da iğrençdi elimi süremedim o yeme o ise vıcık vıcık oynuyordu onunla :( mideniz kaldırırsa deneyin gerçekten iş yapıyor en azından buradaki çaygören barajında iyi iş çıkartıyor ama o tuttuğunuz balığı mideniz kaldırır da yiyebilirmisiniz bilemem :hungry: :laughing: yayına da gelince buralarda en güzel kasna denilen balık ile yapılan canlı yem avına geliyor ..... Şimdiden Rasgele :D

6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    sazan yayı çok mantıklı bol bolcivciv yemi ile unu karıştır yaya bas zaten zamanla çözülüyor yemleme oluyor.
    yem olarak boncuk mısır solucan hamur ne koysan olur eğer yakın attıysan o karışımı yumruk kadar yap elinle at balığı toplarsın verimde artar vuruşta

7. acapella_oo

acapella_oo Özkan

Favori Makine:
    Remixon King50
    En İyi Avı:
    Turna-8 kg
    bide o hamurun içine top yapmadan önce bikaç tane ''az'' haşlanmış yumurta koyun ondan sonra top top yapın 1-2 saat kadar güneşte bekletin acayip koku yapıyo :) sonucu söylemicem deneyin. Rastgele

8. Çopur

Çopur Hakan ÇOPUR

En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim ilginiz için henüz çıkamadım bazı sebeplerden ötürü inşallah sınavdan sonra deneyeceğim. :)