mrb arkadaşlar. herzaman söylerim sazan başlı başına bir cumhuriyettir, yakalaması zahmetli çekmesi zordur. ancak olta tutşundan tutunda firketeye kadar her malzeme büyük önem taşır. ben şahsım adına söylüyorum; kullandığım malzeme şöyle arkadaşlar... kamış: 3.90 veya 3.60 carbon kamış makara: 70 veya daha üstü kuvvetli olmalı misina: 0.40mm makarada, bedende ise 0.37 yada 0.35 zoka: 2-1-01-02 barajın yerine göre değişir sazanda en önemli unsur yemleme, yemi atacağınız uzaklık derinlik ve yemin cinsi çok önemli tabiki suyun konumuda, benim taktiğim şuki herzaman mısırla yemlerim çünki iri avlar mısırla yapılır, daha iri avlar 8-10-12 veya üstü avlarda genelde boili kullanırım tabi balık pek ayırmaz mısırada vurabilir ama bence boili, yemlemeyi yaptık takımları açtık ama sakın sakın iki zoka takmayın tek zoka yeterli çünki iri bi sazanı çok gezdirmek gerekebilir ve bu esnada diğer zoka herangibi biyere takılabilir,bence en doğrusu tek zoka. neyse oltaları yemlenen bölgeye attık.kamışların sehbaları kuvvetlice olmalı bence yoksa kamışın peşinden yüzmek zorunda kalabnilirsiniz, bu arada en önemliside avans ayarı mutlaka makinanızın avans ayarını kontrol edin. her şey tamamsa misinanın boşluğunu alın zil veya alarmınızı takın. artık geriye sabretmek kalıyor. şayet iri bir balık taktırdıysanız sakın tasmalama yapmaya çalışmayın sırığı sehbadan alın, ve göletin durumuna göre makinanın kolunu yavaşça sarmaya başlayın siz sardıkça makinanın avansı misinayı salacaktır işte salma böyle yapılmalıdır. sakın ha avansı kapatıp sarmaya kalkmayın ozaman balığa ve takımınıza elveda diyebilirsiniz,göletin konumuna göre salın gitsin tabiki yönü siz belirleyin nereye gitmesi gerektiğine siz karar verin bu yüzden 3.90 sağlam bi kamış idahaldir çünki istediğiniz yöne sert olmamak kaydıyla tasmaladığınızda balığın kafası dönecek ve yön değiştirecektir, gelelim kenara getirmeye, hayvan sağa sola çırpınacak ama sabırlı olalım, çıkış bulamadıkça önünüze gelecek işte ozaman sarın makarayı siz anlayamadan balık kıyıya gelecek, işin en zor kısmıda o ya, kepeyi tutmak çok önemli kepçeyi suyun içerisine bırakın kepçeyle balığın peşinden takip etmeyin işte ozaman sazan delirir, kepçeyi görmemeli, kepçe suyun içine bırtakılma kepçe balığa değil balık kepçeye getirilmeli ve balık kepçemnin üstüne geldiğinde kepçeyi kaldırın , eğer nasibiniz varsa alın size kuzu gibi bi sazan. tabiki anlatması kolay yaşamak tecrübe edinmek gerekir. unutmayın mısıra ya iyi vurur yada iri... rastgele
paylasim icin tesekkurler..birde sizi tanisak tam super olacakhitapta yas ve isim konusunda kusur etmememiz icin lutfen imza ayarlarinizi yapabilirmisiniz. isim yas kan gurubu ve nerden katildiginiz gibi simdiden tesekkurler
ustalarım ben sakaryadan oğuz kendimi bildim bileli sazan avlarım, hayatta ençok sevdiğim şeydir kuzucuklar, kendimi tanıtma işine gelince, yeni bir üyeyim ve siteyi tanımıyorum, o yüzdende imza olayını beceremedim bi yardımcı olursanız sevinirim, ama ben genede biraz tanıtayım, 28 yaşındayım vitra-artema yetkili servis sahibiyim, bekarım ve sazanlara hayranım....
oğuuuuz imza ayarlarına pilakanı yazmıyacaksın yaşını yazacan sonra sana dede diyenler çıkar haberin olsun
teşekkürler abi paylaşımn için böyle bilgiler herkese lazım herkes bildiğini anlatırsa benim gibi yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olursunuz yeni derken 3/5 sene rastgele...
Balıkların avlama ölçüleri... merhaba arkadaşlar benim öğrenmek istediğim bir konu var. balık avı ile ilgili izlediğim birçok yerli ve yabancı videolarda bir sürü balık suya tekrar bırakılıyor. bütün (ya da avcılığı çok yapılan) balıkların ne kadar uzun olmasını gösteren bir tablo, veri vb. birşey var mı? hangi ölçüdeki balıkları tekrar suya bırakmalıyız. elinde doküman olan varsa ve benimle palaşırsa mutu olurum. teşekkürler...
Sinan merhaba, Aşağıdaki 2/2 nolu Amatör Balıkçılık Tebliğine ait linkte yeralan liste 5 ve liste 7 avlanma limitleriyle ilgilidir. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php .
sazanda yemleme gerçekten önemli ben yemlemeyi CİVCİV YEMİ ile yapıyorum çok faydası oluyor 2 kg. yemin yarısını göle varır varmaz olta attığım yere döküyorum,yarısını 1 gün önce un ile karıştırıp hamur kıvamına gelince yumruk büyüklüğünde topaklar yapıp yarım saatte bir dip oltalatına doğru atıyorum birde bu topakları dip oltalarının kurşununu takıyorum ki oltanın olduğu bölgeye balıklar gelsin
gökhan bey yemlemeyi civciv yemi ile yaptık kancaya ne takıyorsunuz yani sormak istediğim yemleme yaptığımız ürünü illa kancada da kullanmak zurundamıyız yoksa yemlemedeki amaç balıkları o bölgeye toplamakmı sadece????
Aslında yemlemedeki amaç Balığı oraya toplayıp o yemi yemesini sağlamaktır mesele mısır takıyosanız iğneye Mısır ile Civciv Yemini karıştırırsınız balık Civciv yeminin kokusuna hemen tepki verir mısır okadar keskin kokmaz tabi bunlar stratejidir. Veya civciv yemiyle yemleyip iğnenize civciv yemi ve birtakım karışımlarla yaptığınız hamuru takabilirsiniz. ama en ideali ne ile yemlerseniz onu iğneye takmanızdır. Rastgele...