sazan avlama teknikleri

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sakarya54 tarafından paylaşıldı.

1. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    emrah,ben hamuru hazırlarken içine civciv yemi koyuyorum faydası oluyor ama sadece hamur olsa bile kokuya gelen balık yinede vuruyor oltaya:)

2. sari_gunay

sari_gunay Günay

Favori Kamış:
    Pelican 2.1cm iki parçalı
    Favori Makine:
    Dam
    Son zamanlarda boili bayağı kullanılan yem oldu ama ben boilinin yanında mısırda atarım. Hem taze hemde kuru mısır (öncesinde matkapla delerek).

Gebze civarı bir göl vardı, unutmuyorum balık taze mısırı değil kuru mısırı tercih ediyordu. Oysaki benim bildiğim taze mısırın bir kokusu olur ona gelir balık. Hatta hala derin dondurucuda sazan için taze mısırım mevcuttur. (Gerçi şimdi sezonunda taze mısır bulmak zor değil ama eskiden kalma alışkanlık. Eskiden sirke ve rakı karışımı ile konservesini yapardım taze mısırın.

Bu sene yemleme için daha önce kullanmadığım bir yöntemi deneyeceğim. hayvanlar için mısır karışımından yapılan slaşı (kokusu müthiş keskin) deneyeceğim.

3. _korkmaz_

_korkmaz_ Yasir

Favori Kamış:
    Okuma Epix v2 3.90 3parça ..-Filstar 3.60 3lb 3 parça
    Favori Makine:
    Okuma power lıner 860 - Filstar carp Runner mg60
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6kg
    S.aabilerim ben ne kadr acmi bir balıkçı olsam da 6 kg lık bir aynalı sazan cektım. Büyük abilerimle gitmiştim onlar uyurken tek basıma otururken kamısn yattını gordum ve hemen sarıldım . Beni inanın çok zorladı ama orada basladı bu göl avı maceları. Ve kara verdım artık kendım gıdıcem yalnız ben öğrenci olduğm için onların güzel makinalrı gibi makinalar alamam. ;Ve bu konnuda siz büyükler den yardım istiorum ... 70 liraya kadr çıkabilr. Bana nasıl bir kamış almam gerektğinde yardımcı olurmsnzzzz.... Cvplarını sabırsızlıkla bekliorum saygılar....