sazan balıgına mısır hazırlanışı

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında karabulut tarafından paylaşıldı.

1. karabulut

karabulut sebaydin köseoğlu

Herkeze S.A sizlere mısırın hazırlamasına yardımcı olmak istıyorum ilk önce 5 kg mısırı bir kaba döküyoruz sonra su ilave edıyoruz, su mısırlardan 3,4 parmak fazla olacak şekilde bırde bir adet bira döküyoruz fermantasyon oluşturmak amacıyla böylece en az 5 gün ekşitiyoruz bu süreç tamamlandıktan sonra mısırları süzüyoruz bır başka kapta da su kaynatıyoruz. mısırları kaynar suya atıyoruz ve ateşi kısıyoruz, kısık ateşte 1 buçıuk saat kaynatıyoruz, mısırlar patlamadan önce yeterince iğnelere takacagımız kadar iri taneleri ayırıyoruz, iki yemek kaşığı bal + 2 yemek kaşığı şeker 0.10 mg süt tozu ve yarım su bardagı su ile karıştırıp ufak bir kavanoza kapatıyoruz. diğer mısırlar devam edıyor kaynamaya patlayana kadar patladıktan sonra yıne suyunu süzüyoruz ve yarım kilo şeker 10 yemek kaşığı bal + 0.500 gr süt tozu + 1kg süt + 1lt su ile karıştırıp patlamış mısırlarla güzelce karıştırıp bir boya kovasına kapatıyoruz, ondan sonra 1-2 gün arayla avlağımızı yeterince yaptığımız yemle.
    Herkeze rastgele:)

2. sümer34

sümer34

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    turna 6,5 kg,aynalı sazan 14 kg
    bu kadar malzemeden sonra bu mısırlara nasıl kıyıpta sazanlara yedirebilirizki
    valla ben yemlemek yerine kendim yemeyi düşünüyorum birbardak mısıra yedilira vermektense kendim yerim şaka bi yana tarif için teşekkürler:)

3. Ronder

Ronder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 kg civarında
    Aynen katılıyorum çok emek verip zahmetle yapılışı var balığa yedirceme ben yerim :D paylaşım için teşekkürler

4. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    bu sazan için mi ava çıkıldığında atıştırmalık için mi =? :)

5. karabulut

karabulut sebaydin köseoğlu

arkadaşlar mısırı birayla[mayasıyla]bir hafta ekşiticegiz diye
    tarif verdim
    öyle bir kokuyorki tarif edilemez kimseninde atıştıracağını zannetmiyorum
    yalnız sazanın en sevdiği yemlerden biri
    saygılar rasgele...

6. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Daha kolayı (Vakumlu olmayan-yani sulu) konserve mısırı acın, suyuyla bir poşete dökün. Ağzını sıkıca bağlayıp güneş gören bir yerde birkaç gün bekletin. Dip oltasında kullanacaksanız, hanımların kullandığı en ince ve açık renkli corabı bilek kısmından kesip içine bu ekşi mısırı doldurup ağzını bağlayın. Bu keseyi takıma monte edip suya atın. Kösteğiniz bu keseye yakın olsun.

Son düzenleme: 12 Nisan 2009
  7. Okan_uA

Okan_uA .

Bu kadar detaya girmek ne şekilde sonuç verir bilmem ama geçen sezon babam bir mısır kaynatmış tam kıvamında olmuış.Ne çok sert ne de çok yumuşak ve de mısırlar şişmiş.Mısırları bir gün önceden dinlettin mi karbonat falan döktün mü dedim.Yoo dedi.Direk hayvan mısırını kaynatmış çok da güzel olmuştu mısır tam kıvamındaydı.

Dediğim gibi belki sizin tarif güzel işler yapabilir ama çok uğraşmadan da mısır istenilen seviyeye gelebiliyor.

8. enginem

enginem engin

Hımmm...Buradan yola çıkarak kurşunun yanına iliştireceğim küçük ve üzerine hafifce delikler açılmış bir torbacığa taze balık iç organlarını doldursam ve savursam oltamı iş yapar mı acaba?Dip balıklar ve deniz için surf kullanımda..

9. RainboW

RainboW Sertan

Tarifiniz için teşekkür ederiz. Amaç balık tutmak olunca ne kadar zahmetli olursa olsun her şeye katlanılır:)

10. kudret41

kudret41 kudret

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    paylaşım için teşekkürler

11. denizli_balıkcısı

denizli_balıkcısı uğurcan

Favori Kamış:
    fark etmez
    Favori Makine:
    fark etmez
    En İyi Avı:
    aynalı sazan
    kardeş naptın sn :D evde malzeme kalmadı bn bildigimden şaşmayam hamur veya sadece mısır atam:D