sazan bolluğu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında glnck34 tarafından paylaşıldı.

1. glnck34

glnck34 tezcan

Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    2,5 kg sazan, 60 cm turna
    uzun bir yolculuktan sonra avlağımıza vardık.
    yaylı hamur, mısır küspeli tek kancalı takımlar ve gezer kurşunlu takımlar suya salınmadan , avlak için hazırladığım ve sosladığım mısır ile yemlendi. yem kalitesinden ve pek tabi Allahın lutfundandır ki ziller hiç durmadı. ilk gün 30 adet sazan kepçelendi ancak yarısından fazlası limit altı idi ve salındılar (israiller hariç). aşırı zarar gören bir limit altı ve 2 normal büyüklükte sazan tava yapıldıktan sonra , herkes iyi bir uyku çekti. 2. günde de bol vuruşlar devam etti , ancak balıklarımızın büyüklükleri giderek arttı. gerçi en büyükleri 2,5 kg civarı olsa da , yinede limit üstü daha fazla idi. en ilgi çekici olanı ise balıkların geneli ince uzun görünümlü idi ki, köylüler erkek balık dediler. dişi balıklar hala havyarda dediler.
    sudak için biraz atçek yapmamıza rağmen herhangi bir vuruş alınamadı.
    4 kişilik ekibimiz 3. günde tuttuğumuz 20 civarı sazanın bir kısmını alı koyduktan sonra , kişi başı limitleri geçtiğimiz için dönmeye karar verdik. zaten hava da bozmaya başlamıştı. zira livardaki balıklarda artık sıkılmaya ve ölmeye başlamışlardı. hayatımın en bol ve en bereketli olta avı idi. keşke trofeler le karşılaşsaydık. buna da şükür diyerek . herkese selamlar
    yer : barajın biri
    hava : parçalı bulutlu
    yem : fresh mısır , boncuk, yemlik balık
    tutulan balık çoooook
    alıkonulan 22 adet sazan

avlağımız
    http://imageshack.us/photo/my-images/691/120720111539.jpg/

Son düzenleme: 27 Temmuz 2011
  2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Güzel günlerin devamını dilerim...

3. askemhan06

askemhan06 KEMAL

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    6 kğ sazan
    ZİL SESİNİN BOL OLDUĞU BİR AVDAN DAHA KEYİFLİ BİRŞEY BANA SÖYLEYEBİLİRMİSİNİZ??? :)) yEMLİK BALIK DEMİŞSİNİZ. NASIL KULLANDIĞINIZI AÇIKLAYABİLİRMİSİNİZ.

4. glnck34

glnck34 tezcan

Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    barajın kendi içinden gümüş balığını yem olarak kullandık ama sonuç vermedi

5. akıncı13

akıncı13 ali

Favori Kamış:
    DIAMOND 240
    En İyi Avı:
    2,4kg pullu sazan
    güzel bir av ve güzel birdün geçirmiş siniz tebrikler ..)

rastgele...

6. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Tebrik ederim. Avlağınız manzara olarak çok hoş görünüyor. Ekip ve ortam da hoş görünüyor. E işin içerisinde balık da varsa başka ne olsun.

Dip not: Belki bilmiyor olabilirsiniz diye hatırlatma yapmak istedim. Küspe kullanmak artık yasak.

7. Elvis

Elvis Suat

Tebrikler...Güzel görünen o meraya da İsrail Sazanı belasının girmesi çok üzücü...Bu konunun sonu ne olacak bilemiyorum...Bu problemle alakalı yapılan resmi&gayriresmi birşeyler varsa bilgilenmek ve hatta mümkünse katkıda bulunmak isterim...Bilgisi olan lütfen paylaşsın....

8. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    guzel av guzel balıklar fakat küspe yasak lutfen bılgınıze cips posetının bıraz sağında yerde bı kuspe var sanırım

9. glnck34

glnck34 tezcan

Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    küspeli kullandığımızı zaten yukarda kendimde söylemiştim biz bol kancalı ve takıldığında balık populasyonuna zarar veren küspeli takımlar yasak olarak algılamıştık. küspelki takım yasaklandı , bol kancalı olduğu için sanıyorum. benim anlamadığım şu, yasakları sorgulamıyorum ama; küspeli yasak , tek kanca kullandığımız halde. küspe takmasam ancak, küspe içindeki malzemeleri sıkarak yaya taksam, yasak olmuyor değil mi? yani mısır yarmasını ve küspe içindeki malzemeleri kurşuna yada yaya taksam yasak değil. bana garip geliyor. yasak yasaktır mantığına karşıyım. hele birde her tarafın ağlarla kaplı olduğu bir yerdi orası. ağ atanlara yasak değil mi dediğimizde, koperatif e kayıtlıyız bize yasak yok dediler.
    keyfi bir uygulama daha ; geçen yıllarda sazan limiti 25 cm idi (tava bile olmaz), bu sene ise 40 cm oldu (ki biz bu limitlere uyduk ve uymaya çalıştık). seneye de 60 cm derse yetkililer ne yapacaz, bu işin sonu ne olacak. umarım bu kişiler gece rüyalarında görüp sabaha kanun çıkmıyordur. sözde populasyonları koruma girişimlerini baraj etrafına villa yaptırmamak yada villaların atıklarını kontrol altına alarak gösterirler. yada bu israil belasını hesaplayamayacak kadar balık türlerinden ve yayılışlarından yada ihtiyolojiden habersizmiydiler bu sayın yetkililer. biz nasıl emin olacağız verdikleri kararların mutlak doğru olduğuna,
    dahası ağcılar ırıplar ile tarayarak ne var ne yok topladılar. bana sanki çifte standart varmış gibi geliyor.
    mesleğim ve dünya görüşüm sebebi ile ve sahip olduğum ekoloji bilgisi ile bütün avlağı temizleyerek ayrıldığımız bu yere inş. seneye de gidicez. ama küspe konusunda çok tatmin olmuş değilim. madem yasak , küspeyi öğütüp hamurla karıştırmak gibi bir çözüm geldi aklıma. herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim.
    keşke 2-3 yıl tamamen yasaklansa da balık bollaşsa herkes rahat rahat trofeler tutsa.

Son düzenleme: 28 Temmuz 2011
  10. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Bu konu ile ilgili aşağıdaki linke bakabilirsiniz

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=37308

Küspenin yasaklanma gerekçesi bana göre de tam bir saçmalık. Neden mi?

Küspenin yasaklanma gerekçesi: Sular çekildiğinde, o bölgede otlanan büyükbaş veya küçükbaş hayvanların o küspeyi yemesi sonucunda iğnelerin hayvana zarar vereceği için miş.

1.si özellikle mısır küspesi, haşhaş küspesi zaten ertesi güne kalmadan dağılıyor ve sular 1 günde çekilmeyeceği için bu küspelerin kalması mümkün değil.

2.si, Obruk gibi bazı göletlerin coğrafi durumları (çöküntü olması) sebebiyle buralara büyük veya küçükbaş gibi hayvanların inmesi mümkün değildir. Ama küspe buralarda da yasak.

...

Gittiğim göletlerde bu zamana kadar (yaklaşık 30 sene) sular çekildikten sonra dışarıda kalmış küspe kalıntısı görmedim. Ama bol miktarda otlara dolanmış vaziyette misina ve küflü iğneler gördüm. Şimdi o hayvanlar, otlara takılan o iğneleri yemiyorlar mı? O halde amaç avlaklarda otlanan hayvanları korumaksa, o avlakta iğne kullanmasını da yasaklamaları lazım!!

Dediğim gibi tamamen saçmalık.

Ha bana küspenin yasaklanma gerekçesini mantıklı ve akla yatkın gerekçelerle izah ederler tamam.
    Desinler ki, sudaki canlı yaşama zarar veriyor. Suyun veya çevrenin yapısını bozuyor... Amenna canla başla destek verelim.

Ama öyle değil. Bu uygulama, yasakçı zihniyetin gece yatarken aklına gelip, sabah uygulamaya koyduğu bir dayatmadır.

Bütün bunlara rağmen ne yapmak lazım? "Birileri çıkıp aklı başında bir düzenleme getirinceye kadar sirkülere uymak lazım."reeling

11. mehmetshow61

mehmetshow61 mehmet özdemir

En İyi Avı:
    9,2 kg sazan
    bu konuda benim de sizin gibi düşüncelerim vardı ama dile getiremiyordum o yüzden yorumları sabırsızlıkla bekliyorm

12. xorto

xorto ali

Favori Kamış:
    dragon
    Favori Makine:
    pen
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3kg
    tutulan balık ot sazanına benziyor gibi üstadlar bi bakabilirmi?

13. glnck34

glnck34 tezcan

Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    o barajda ot sazanı yok