Sazan Hamuru Yaptik Ama Oltadan Düşüyor

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında angelcafe41 tarafından paylaşıldı.

1. angelcafe41

angelcafe41 gökhan yılmaz öztürk

Favori Makine:
    Makinam Bozuldu Ne Alsam ? :D
    En İyi Avı:
    keler 7.5kg - kuzu 1.5kg alanya iskele sazan 1.650kg
    öncelikle herkeze selamlar.sazan için hamur yaptık arkadaşlarla ama heralde kıvam tutmadı oltayı atarken yemler hep düşüyor.bu konuda ne yapmamız gerekir. birde sazan için şöyle sağlam bir hamur tarifi verebilecek arkadaşlar varsa çok çok iyi olur. herkeze rastgele...

2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Sazan için benim en iyi randıman aldığım ve düşmeden kullandığım,taze ekmek içinden elimle yoğurarak (ıslatmadan) yaptığım hamurdur abi.

3. UniX

UniX Alperen

En İyi Avı:
    10 Kg Yayın
    Gökhan Abi Hamuru Haşlamayı Yada Hamuru Yoğururken içine pamuk koymayı dene bence.

4. UniX

UniX Alperen

En İyi Avı:
    10 Kg Yayın
    Bunlarda Sazan Hamurları

1 su bardağı un
    2 su bardağı mısır unu
    2 su bardağı civciv yemi
    1 su bardağı ufalanmış mısır küspesi
    yarım su bardağı ufalanmış gündöndü küspesi(siyah küspe)
    3 yumurta
    1 tüp carp(sazan) ultrabait
    1 su bardağı şeker
    yarım çay bardağı sıvı yağ(mısır özü olursa iyi olur)
    1 bardak mısır(rondoda(robot) ufak parçalar haline getirilecek)

ve bu malzemelere bir kap içerisinde sırasıyla koyarak su ile hamur haline getirilmelidir...son olarak sıvı yağ ve en son ultrabait eklenmelidir ...umarım sizlerin işine yarar, bizim işimize yaradı

============================================================================

1.Keskin bir koku( parfüm dahi olabilir ama sağlıksız olur o üzden sirkeyi öneririrm )
    2.Alıştığı bir yem ( hareketsiz olacak ve canlı olmayacak )
    3.Büyük parçalar ( yemleri büyük parça halinde yapın unutmayın ki küçük sazanlar kılçıktan yenmez ve doğa katliamı olur)

Kullanabileceğiniz malzemeler.
    Koyun peyniri
    Mısır Unu
    Buğday Unu
    Soya Unu( Çok iyi Koku Yapar )
    Sirke ( bu da koku için )
    Kolonya ( sarhoşluk için değil koku )
    Patates
    Mısır
    Cips ( normal çitos felan )
    Şeker ( önemli )
    Kuzu Yemi veya CivCiv Yemi
    Ekşimiş Hamurda Çok işe yarıyor ama ekşimiş hamuru bir poşete koyun ve ardından suyun kenarına salın saldığı koku balıkları cezbediyor.
    Saydığım malzemeleri karıştırıp bir hamur hazırlayabilirsiniz. Ekşi veya ekşitmeden kullanabilirsiniz. Sizin seçiminiz
    ====================================================================================

MALZEMELER

300 gr mısır unu
    200 gr kuzu yemi
    100 gr buğday unu
    100 gr civciv yemi
    1 adet kakaolu puding
    5 adet vanilya
    50 gr hindistan cevizi ( kokusu balıkları oldukça cezbediyor )
    6 yumurta
    2 su bardağı mısır özü yağı ( avlak yakınlarında ay çiçeği tarlası varsa, ay çiçeği yağıda kullanılabilir )
    2 paket toz meyveli tang ( portakal yada vişne, renk ve koku vermesi için )
    Malzemeyi kıvama getirecek kadar su ( buna karışımı hazırlarken katılık durumuna göre siz karar vereceksiniz )

Ben kuzu yemini ezerek toz haline getiriyorum. Daha sonra kullanacağım civciv yemi ile karıştırıp elekten geçiriyorum. Kırık mısır ve kalın kuzu yemi parçalarını tercih etmiyorum ( bazılarınız yuh bu kadar uğraşılır mı diyebilir, ama ben yaparken oldukça zevk alıyorum ). Daha sonra un karışımlarını ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıyorum. Karıştırırken malzemeleri birbirine iyice yedirmeye çalışın. En son yavaş yavaş suyu ekleyin. Karışım, istediğiniz kıvama gelene kadar yoğurun.
    Karışımı hazırladıktan sonra, isterseniz yaylı takımlar üzerinde kullanın, isterseniz boili topları hazırlayarak kullanın.

====================================================================-

A- BASİT HAMUR

1 çay bardağı mısır unu
    3 çay bardağı beyaz un
    3 paket vanilya
    1 Yumurta tamamı
    1 çay bardağı kaynamış nane suyu
    1 avuç toz şeker

YAPILIŞI
    Bunları çiğnenmiş sakız kıvamına gelinceye kadar karıştır ufak toplar haline getirip kullanabilirsin.
    ================================================================================

B- PEKMEZLİ PATATES
    Patates haşlandıktan sonra kapalı bir kabın içine pekmezi ve patatesi koyup 1 gün bekletildikten sonra iğneye yem olabilecek büyüklükte kesin sazan bu yemin kokusuna bayılır.
    ================================================================================

C- PEKMEZLİ HAMUR YEMİ

Pekmez
    250gr un
    50gr mısır unu
    1 paket vanilya
    5 yumurta sarısı
    Yarım çay bardağı şeker
    çay bardağı süt
    YAPILIŞI:
    Bu karışımı karıştırıp yoğuruyoruz ( fazla ince veya kalın olmayacak şekilde ) oltaya takmak istediğimiz ebatlar halinde misketler yapıp kaynamakta olan pekmezli suda 3 dakika haşlıyoruz süzgeçle alarak 15 dakika dinlendirip kavanoza koyun.

D- TENDİRDİYOTLU HAMUR YEMİ

Buğday unu
    Mısır unu
    Vanilya
    Yumurta sarısı
    Tuz
    Pamuk
    Tendirdiyot

YAPILIŞI:
    Az buğday unu,az mısır unu,az vanilya,yumurta sarısı,az tuz,az pamuk,az tendürtiyot bunları güzelce yoğur misket gibi yap kaynar suda 2 dakika haşlayıp bir süzgeçle alarak gölgede kurumaya bırakın 20 dakika sonra kullanmaya hazırdır.

E- SEHRİYEDEN YEM YAPILMASI
    Bir paket Şehriyeyi bir kaba koyup kaynamış su ilave edin hamur gibi yoğurun sonra o hamurdan misket büyüklüğünde koparın sonra hepsini yeniden kaynar suya atın ardından bekletmeden soğuk suya atın sudan çıkardıktan sonra mısır unu ve vanilyaya bulayıp kapalı bir kaba koyun ( kurumaması için ) kullanıma hazırdır

F- BAKLİYATLI YEM

Kuru fasülye
    Nohut
    Kuru bakla
    Bulgur
    Pirinç
    Mısır
    Mercimek
    Makarna veya şehriye
    Un
    Vanilya
    İrmik
    Yumurta
    Az pamuk
    Not : Çeşitleri evdeki bakliyat stoğuna göre artırabilirsiniz.

YAPILIŞI
    Yukarıdaki kuru bakliyatların hepsinden az miktarda bir tencereye koyup kaynat sonra iyice kaynatılan bu karışımı iyice ezip püre haline getirip büyük bir kaba un,vanilya,irmik, miktara göre 1-2 yumurta ile hamur yap azda pamuk karıştırarak ( dağılmaması için ) ufak misketler haline getirerek kullanın.

G- ANASONLU MISIR YEMİ
    Süt mısırı
    Anason yağı
    1 adet küçük kavanoz veya şişe

YAPILIŞI
    Taze süt mısırını alıp tanelerini hazırladığınız kapalı kaba doldurun anason yağını üzerine döküp kapağını sıkıca kapatıp çalkalayın ve gölge bir yere koyun.Avlağınıza gittiğinizde bu yemi yemlediğiniz bölgede şamandıralı takımda kullanabilirsiniz.

H- SAZAN YAYI İÇİN YEM HAZIRLAMA

Civciv yemi
    Mısır unu
    Un
    Koku için vanilya
    Yumurta.
    Anason yağı
    Su

YAPILIŞI
    Bunların hepsini az su ile karıştırın ( hamur kalın kıvamda olmalı ) elde ettiğiniz hamuru yayın içine sıkıştırın yumruk büyüklüğünde bir hamur topu haline getirin yaya bağladığınız iğneleri de hamura saplayın.

I- KUZU YEMİNDEN SAZAN YAYI İÇİN KÜSPE YAPIMI

4-5 kg kadar kuzu yemi
    1-2 kg kadar mısır küspesi
    2 kg bildiğimiz buğday unu
    Sazan için kullanılan yay

YAPILIŞI
    Önce kullanacağınız kadar kuzu yemini ıslatıp dağılmasını bekleyin yemler dağılınca bir miktar un ve mısır küspesini karıştırın az miktar su ilave ederek karıştırın ( hamur kalın kıvamda olmalı ) ve yayın içine sıkıştırın.
    ========================================================================

selam arkadaslar ben bu yem le cok guzel av yaptım standart hamur sadece hamuru karıstırırken su yerine sıcak bira kullanıyorsun geri kalan malzeme aynı

1- un
    2- yumurta
    3- vanilya veya civciv yemi
    4- varsa az miktarda peynir suyu hamuru yumusak tutar
    arkadaslar hamuru iyi kaynatınsert olsun yumusak kalması icin kattıgınız kaba veya poşete bir yemek kasıgı zeytinyagı dokerseniz av boyunca yumusaklıgını korur ve yemler uzun sure oltada dayanır bereketli avlar dillerim

5. UniX

UniX Alperen

En İyi Avı:
    10 Kg Yayın
    Sazanda haşlanmış mısırda işe yarar.

6. blgn59

blgn59 bilgin

bence hamurdan vazgeç boşa zaman kaybı. mısır kullan daha çok uğraşırım diyosan boili

7. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    hamurun kıvamını içine fazla un atarak yoğunlaştırabilirsin.kastamonu taraflarında boncuk makarnayı çok az haşlayıp sazanda kullanıyorlar vede çol iyi sonuç veriyor ben denedim istersen bir dene:)

8. ekinox

ekinox özgür

Favori Kamış:
    ef&fe adventure
    Favori Makine:
    ryobi-6000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 8.5 kg
    merhaba valla ben sürekli olarak şöyle bir hamur kullanıyorum
    un-yumurta-pul biber ama fazla koymamak lazım biberi gerçekten verimli oluyor.sizede tavsiye ederim denerseniz

9. LapinCash

LapinCash

Alperen güzelde alıntı yaptığın yerleri yazsaydın ;) ;) :D

10. LapinCash

LapinCash

Bende aynen Erdem abinin yaptığı gibi taze ekmeği yoğuruyorum yada taş gibi ekmeğin içini çıkartım top gibi yapıyorum suyabatırıp bir iki saniye bekliyip çıkartıp yoğuruyorum.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aynı yollardan geçtiğin nasıl da belli oluyor?

Öğreniyoruz, öğretiyoruz dimi abicim?:D :rolleyes:

12. LapinCash

LapinCash

Nuri abi bu sözleri söylerken kendim aklıma geldim :D