Sazan hamuruna " Anason yağı " damlatırsak etkisi ne olur? bir kaç yerde okudum öneriyorlar. Deneyen varmı ?
Hamurda peynir suyu da varsa süper olur... (Bu geyiği yazmazsam olmazdı) Şaka bir yana, anason yağının (belirli oranlarda) sazan hamurlarına katıldıını bir çok tarifte okumuştum. Sonuçta, sazan için koku önemli faktörlerden birisi.
ben denedim hiç tavsiye etmem kokudan durulmuyor her tarafına koku siniyor o kokuda rakı kokusuna benziyor çevrendekiler alkolik sanar seni
boş muhabbet kardesim bunlar hic bir sekilde alakası yok bosu bosuna paranı harcama gitigin avlakta en çok hangi yem tercih ediliyorsa onu kullan aksi yem kullanırsan cok beklersin sazan benim anason kokulu hamura gelecek diye.sen sen ol avlakta en cok tercih edilen yem neyse onu kullan macera arama.solucan tr deki her avlakta is yapar.
av yerinin incelemek çok önemli yıllardır balığın alıştığı yem varken başka şey denemek iyi olmaz anasonu hiç ama hiç duymadım bilindik yem varken bunlarla vakit kaybetmeyin. benim hemen hemen her bölgede iş yapacak sazan yem önerilerim 1.MISIR 2.SOLUCAN 3.HAMUR 4.HAŞLANMIŞ BONCUK MAKARNA yemleme için CİVCİV YEMİ bunun dışında SAZAN YAYI var içine civciv yemli hamur ve mısır takarsanız iyi ama av sonunda temizlemesi, küspeye beziyor olması gibi nedenlerden ben pek sevemedim.
Sağolsun Gökhan kardeşim yazmış. Haşlanmış boncuk makarna. 1 kg. makarnayı haşladıktan sonra 2 küçük paket vanilya katıp, hem yem olarak hem de yemlemede (mazmuz) kullanıyorum. Kardeşim Murat ise (stres_yapma) yemlemede civciv yemi kullanırdı.
Anason deniz kefalinde , şamandıralı sistem ile azmaklarda yapılan avda iş gördüğüne şahit oldum .. sazanda bilemiyorum ama sazan konusunu araştırırsan birden fazla koku kullanan var,, Nuri nin dediğine benzer, tulum peynirinin derisinden bir parçayı saglam misina ile dibe atarsanız o kokuya balıgın toplandıgını birden fazla kaynakta okumuştum ..
Sazan avında hamur tavsiye ettiğim yem sınıfında olmayıp kullanılmak istenirse tavsiye edebileceğim kendimde kullanmış olduğum ve randıman aldığım usulu söyleyebilirim.. Bilinen sazan hamurunun içine Trabzon ekmeği unu ve kırıntısı ( Trabzon ekmeği yapan fırınlardan Dilimleyici makinasından cıkan kırıntı un isteyebilirsiniz para isteyeceklerini sanmıyorum ) ve kıvamı bozmamak için bir kaç yumurta sarısı ekleyerek hazırlayabilirsiniz. mayasından mıdır? kokusundan mıdır çözemedim ama Hamur Yem'i içinde en cok randıman aldığım yem katkısıydı.