''sazan'' her sazan aynı yemi mi sever,yoksa...??

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ugur35 tarafından paylaşıldı.

1. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    selam arkadaşlar.
    aklıma takılan çok mühim bir soru var.

örneğin sarı sazan bir çok il,ilçe,baraj ve göllerimizde az yada çok miktarda var.
    her sazan mesela darıyı severmi?(yada başka bir yemi)

toprak solucanını seviyor bunu biliyoruz.ama benim gittiğim izmir/ödemiş/gölcükte bu yıl karides popülasyonunda gözle görülür bir artış var.
    oltanın ucundan ayrılmıyorlar.habire zil çalıyor,çekiyorum olta boş.
    geçen gün forumda verilen hamur tariflerinden uyguladım,hiç bir tıkırtı olmadı.
    ekmek takıyorum,israil ve karides atlıyor.
    karides sülüğede atlıyor.

yani bu örneklerle kısaca toparlamak gerekirse;her sazan ortak bir yemimi seviyor,yoksa ortamında alışkın olduğu yem türlerine mi saldırıyor.?

birde ikinci bir soru;son 15 gündür balık pek vurmaz oldu.bunun belirli bir dönemi varmı?

ilgilenen arkadaşlara şimdiden teeşekkürler

2. Sevgili Uğur aşağıdaki linkte Sazan konusu detaylı tartışılmış olup aradığın cevapları bulabileceğini düşünüyorum..:)
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8111

Ayrıca aşağıdaki linktende yemler,yemleme,teknikler gibi pek çok konu başlığına ulaşıp göz atabilirsin:)
    http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=30

3. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    o bahsettiğin karıdes değil kerevittir.sazanın yediği yemler benim bildiğim : mısır,nohut,kuruüzüm,makarna,hamur,boili,solucan,sülük,ciğer vs.değişik şeyler denemekte fayda vardır.;) ;)

4. mesulid

mesulid MESUT BALDIK

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    En İyi Avı:
    TURNA 9 KİLO KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK
    sazan

evet bende sana katılıyorum bu hafta yamula barajı kuşcu kasabasında avlanıyordum 3 arkadaş sadece 2 sazan tutabildik koca günde ve binlerce sazan suyun yüzünde göneşin keyfini cıkarıyorlar ve yemi önlerine atıyorum banamısın demiyorlar bu olay her sene başıma geliyor heralde sıcaklarsan olsa gerek ama suyun üstünde yatan sazan rengi sarı dsi attıgı sazanlar kızılırmağın kendi sazanı hep derinde:cool:

5. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Sazan özellikle bu zamanlarda solucanla randıman verir.Eylülden sonra mısır vs.. yemlede avlanabilir.Yanlış bilmiyor isem.

6. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

sazan geçen seneye göre bu sene mısıra geçiş yapmadı daha solucana gelıyor ve dediğin gibi şu ıkı haftadır balıklar oltaya vurmaz oldu bunun sebebı bence aşırı sıcak lar ve dolunay olsa dahı sazan oltayı ellemıyor veya hareket etmıyor sanırım bu sen gelgitler fazla hissediliyor yada ayın bıle ısısı geceleri artık hıssedılır oluyor o kadar ısındı dunya yada samanyolu galaksısı bır anlam veremedım ama şu varkı en ırı sazanlar eylulde vuru oltaya eylule ıyı hazırlık yap derim

bu arada o oltanı tıkırdatan kerevıtlerı çıkarmayı başarabilirsen bunları sazan yem olarak kullan hanı şu yenen kısmını sazan buna bayılır zaten kerevıte var sana rastgele

7. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    yarim saat sonra gidiyorum avlağa umarim güzel sazanlar yakalarim kefal ve levrekten gina geldi artik iri bi sazan yakalrimda akşam yazarim buraya .herkese iyi avlar.

hamur a gelmesi için en az 1 hafta boyunca yemlemelisin her gün avlanmayi düşündüğün yeri.

çoğu yerde misirla avlanabilirsin ama bazi yerlerde solucanda çok ii sonuçlar veriyor çekirge dana burnu yemlerde ii iş yapar. en iisi doğal yemler bence.

8. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Edirne'de Tunca ve Meriç nehirlerinde bir zamanlar hamurla avlanırken şu anda hamura gelmiyor.Sadece solucan.Sülecik ve Habiller Göletinde ise hamur ve mısır.Solucana dokunmuyorlar bile.Atacağın dip takımlarına çeşitli yemler koyup denemen lazım.

9. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    merhaba

yemeler ve yemle bölümünde '' Sazan için harika bir yem buldum '' konu başlıklı bölüme girersen orda bi tarif yazdım ve gerçekten pullu sazan,aynalı sazan,kadife sazan hertürün ortak bi yemi tavsiye edrim

10. claytron

claytron ALİ

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    yayın 8 kilo
    her yerde mısırla sazan tutamazsın her yerde hamur işe yaramaz ama her yerde solucanla sazan tutarsın bölgedeki oltacılara bak ne takıyorlar balık o bölgede hangi yeme alıştıysa o yemle randıman alırsın bunun tespitinide sen yapmalısın

11. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

aslına bakarsan sazanın asıl gıdası karbonhıdratt içerikli yemler su altında en doğal bulduğu bu yanı yosun v.b bizler ise karbonhıdratın populasyona yetmediğini var sayarak proteınlı gıdalar kullanıyoruz kı sonuç alıyoruz buda karbonhıdratların yeterlı olmadığını gösteriyor hamur işi yem kullanıyorsak patates kullanmalıyız katkı olarak vede suya yakın yetişen ağaçların otlarının fılız halınde olanların toplayıp ezerek hamura takviye yapmak avantaj olacaktır yeşil olan her şeyde karbonhıdrat mevcuttur rastgele

12. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Sazan balığı genelde hepimizin bildiği gibi ,hamur ,solucan ,mısır ,küspe vs yemlerle tutulur fakat birde sazan balığının bulunduğu göl ,gölet ,baraj ,nehir ,dere gibi yerlerde bulunan besinlerde önemlidir ,bazı göletler midye üretiler burada sazan balığı midyeye vurur ,bazı yerlerde dut iş yapar yani her yerin özelliğine göre değişir ,boncukla sazan yakalayan arkadaşlar gördüm bildiğimiz sarı tesbih boncuğuyla ,sazan balıkçılığında herşeyden önemlisi yemleme yapmaktır ,birde avlanacağımız yer sessiz olmalıdır ,gölet ,baraj gibi yerlerde genelde çatak dediğimiz derin vadiler vardır buralar sazanın barınacağı yerlerdir ,nehirlerde ise sazan balığı durgun yerleri sever genellikle su içerisinde yatık ağaç ,kütük ,set gibi yerlerin diplerine, köklük yerlere yuvalanır ,sazan balığı sabaha karşı ve akşam üzeri dolaşmaya çıkar ,akşamları derin sulardan sığ sulara gelir .