merhaba arkadaşlar geçen gün ilk denememi belgrat ormanında bir gölde yaptım .kullandığım malzeme iki adet kamış , 2 adet kasnağa sarılı dip oltası kasnaklıları ile hazır aldım 3 igneli ,kurşunu gümüş reng armut 50 gr ( denizde kullanılan ) vardı. kamışlar ise 2.40 ve 3.50 cm uzunlukta takımı kendim hazırladım gerçi pek beceremedim uçta tek iğne iğnenin 30 cm yukarsına 50 gr gümüş armut kurşun deniz için olan bi şekilde bağladım yem olarak ta evde 2 gün önceden hazırladığım mısır konservesi içine vaniya şeker koyup yaptığı..sonuç ne derseniz sıfır hiç bişey yok :( ya gölde balık yoktu ya benim takım ofsayt benim merak ettiğim acaba kullandığım kurşun mu ? gümüş parlak acaba balıklar kurşunu görüp gelmemiş olabilirlermi yada 3 oltamda beyaz şeffaf misine vardı ? sizden öğrenmek istediğim sazan avında kullanılacak işe yarar basit takımlar nasıl olmalıdır kurşun muhakkak koyu renk mi olmalıdır ? bana bu takımları resimleri ile gösterebilirseniz bende bi fikir edinmiş olurum şimdiden herkeze teşekkürler