sazan için çok verimli yem çeşidi

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında vurgun-01 tarafından paylaşıldı.

1. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    arkadaşlar sizlerle paylaşmak istediğim yem çeşidi bizzat patenti bende ama vijdanım elvermedi sizlerle paylaşıcam gerekli malzemeler. sığır besi yemi 1kg,civciv yemi 1kg,haşlanmış mısır 500 gr.,mısır unu 3 kg.mısırözü yağı 250 gr,tuz 50 gr,şeker 100 gr. hazırlanışı;önce haşlanmış mısırı mutfak robotunda un ufak ediyoruz,sonra bu elimizdeki malzemelere biraz su ilave ederek hamur haline getiriyoruz üzerine 4 tane yumurta kırarak biraz daha karıştırıyoruz yemleme için malzememiz hazır.sıra geldi iğneye takacağımız kısma hazırladığımız hamurdan kendimize yetecek kadar bir miktar alıyoruz ve onada bir miktar daha mısır unu ilave ederek karıştırıyoruz ve yem ve yemleme malzememiz hazır avlağımızda size tavsiyem yay kullanın yemleme malzemesinden yaya bir miktar sıkıştırın iğnelere hazırladımız yemden takın atın küsbe ysak biliyorsunuz o yüzden küsbe oltasına bu hazırlamış olduğumuz yemden sıkıştırın nve atın şunu iyice anlamanızı istiyorum yemleme malzememiz ne kadar gevşek olursa okadar iyi olur çünkü suda çözülüp geniş alanı yemlemiş olur ve diğer oltalarımızda nasiplenir ve ayrıca yumruk büyüklüğünde sekiz on tane hemen 7-8 metrelik mesafeye atarsanız şamandralı olta ilede avlanabilirsiniz ben bizzat tecrübe edip bu yemle balık tuttum gittiğim bütün avlaklarda bol miktarda sazan tuttum denemesi bedava deneyin görün ve bana teşekkür edeceğinizden eminim.

2. ozaktanemrah

ozaktanemrah emrah özaktan

Favori Kamış:
    SHİMANO 3,60
    Favori Makine:
    ALBASTAR
    En İyi Avı:
    SAZAN SUDAK KADİFE
    Mustafa Abi Bu Hairladiğin Karişim Nerede Işine Yaradi Abi 12 Senedir Baliğa Giderim Konyada Hamurdan Hiç Verim Alamadim Abi.

3. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Usta bide birlikte gidelim hamur bende çok iyi iş yapar.

4. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    dear_star
    Abi nasıl bir tariftir bu :) daha kolayı yok mu :)

5. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    İşte benim kendi sazan Yem Tarifim.....
    3 Yumurta
    1 Paket Vanilya
    1 Paket Hamur Kabartma Tozu
    3 Su bardağı UN
    1 Yemek Kaşığı Tuz
    1 Kg Civciv Yemi
    1 Su Bardağı Mısır Unu
    1 Adet Kavanoz

Önce Besmeleyi çekin :)

Un , Yumurta , Vanilya , Kabartmatozu karıştırın.. Başlayın Yogurmaya... Çiğköfte Yoğurur gibi Ter dökün Ter dökmeden olmaz :)
    Kıvamına gelince ( 30 dk yogururrum ben elime yapışmaz hamur ) küçük misketler yapıyoruz...Yaklaşık 100 tane yapın tepsiye koyun. Taneler tepsiye yapışmasın diye tepsiye un dökün biraz ama fazla değil azcıkk...
    Ocağa suyu koyun , tuzu dökün su kaynasınn.. sonra hamurları kaynar suya bırakın once dibe çökecek sonra yukarı çıkacak. 3 dk sonra alıp soguk suya koyun. Suda 5 dk beklesin sonra kavonoza koyup , ağzını kapatın. Kavanoz sakın çantaya koymayın arada bir ters çevirip havalandırcağız bir birine yapışmasın. Sonra bir kovaya civciv yemi , mısır unu , toprak koyun hafifden sulandırın. (suyu gittiniz avlaktan alın) top toop taneler yapın.. Yemleme için kullanacağız.
    Ben bu yemle çok avlandım. Hep işe yaradı bazen boş getirdi ama olsun. Hep büyük avladı. Raporlarıma bakarsanız aynı yem tarıfı orda var sonucuda orda fotoda var. Birdeneyin bakalım :)

6. The_TURK

The_TURK GALİP SELVİ

mısır ve mısırlı yemleri defalarca kullandım pek verim alamadım bunları da denicem bakalım.. :(

7. crazybluee

crazybluee ibrahim

Favori Kamış:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    12kg sazan
    arkadaslar nasıl yemlersiniz bılemem ama bıldgım bır sey var yağ olan hersey suya zarar:))

8. Abanticus

Abanticus Erol ÖRKCÜ

Merhaba

Küspe değil, küspeli olta düzeneği kullanmak sakıncalıdır.

Saygı ve Sevgilerimle

9. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    okadar malzemeyi bulsam kek yaparım valla negereğivar canım yazın Solcan Son baharda hamur kepek ekmek hamıru kızıl ırmakta süper iş yapıyor kışın yazında solcan

10. elektroline

elektroline Nihat

Etcil balıklara alternatif yem olarak ciğeri öneririm kanı gidene kadar çok çekicidir.

11. carphunter1

carphunter1 kasım

En İyi Avı:
    sazan 7,200kg
    ciğerin kanı biraz çabuk gidiyor özellikle akıntılı suda. sazanda yem çok önemli gerçekten neye alışmışsa özellikle onu istiyor hamursa hamur solunacsa solucan karışımsa karışım ama nedir ne değil neye alışıktır bölgelere göre değişir. ama altını çiziyorum yemleme çok önemli alışık olduğu besinle yada hiç denenmeyen besinle birkaç gün periyodik olarak yemleyin iş kendiliğinden değişiyor hemen o besine yönelebiliyor yeterli alışsın sazan

12. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Bir yumurta, biraz tuz, yeteri kadar unla karıştırıyorum, su koymadan.. yumurta hamurun dağılmasını engelliyor.. cazip gelmezse solucan. 40-50 tanesi 5 liradan satılıyor. yemleme için ihtiyaç olursa kuskus makarna(vanilyalı dediler denedik işe yaramadı sade, tuzlu olsun yeter). Bence önemli olan balığın gezebileceği yemlendiği yerleri bilmek..

13. carphunter1

carphunter1 kasım

En İyi Avı:
    sazan 7,200kg
    ankarada solucan bulmak o kadar sorunlu mu solucana para mı veriyorsunuz anlayamadım? berçi buradada aynı dert var tanesini 25kuruşa satıyorlar ama hani burada kimisi ya vakit olmadığından yada bulamadığından satın alıyor merakımı mazur görün ankaradaki durumda böylemi ticarimi?

14. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Selam arkadaşlar. Bu konunun bugün farkına vardım. Hepinizden özür diliyorum.
    Bu konuyu benim haberim olmadan benim adıma yiğenim açmış. Bu tarif edilen yem çeşidini ben denemedim. Yiğenim denemiş ve verim aldığını söyledi.

15. aragonit122

aragonit122 mahmut

Favori Kamış:
    öğrenci adamız anlayınn
    En İyi Avı:
    yayın 12.5
    yem çeşidini okudum eminimki iş yapıyordur ama yağ sularımız için zararlı olduğunu düşünüyorum , o karışımdan yağı çıkarsak bende daha iyi olur verim biraz düşsün ama sularımızda temiz olsun diyorum amaç verimi artırmak değil iyi balığı doğaya zarar vermeden yakalayabilmek...

16. umuts

umuts Umut

paylaşım için teşekkürler

17. ozaktanemrah

ozaktanemrah emrah özaktan

Favori Kamış:
    SHİMANO 3,60
    Favori Makine:
    ALBASTAR
    En İyi Avı:
    SAZAN SUDAK KADİFE
    konya altınapada hamur iş yapar ama özel birşey gerekmez simit fırınına gidin hamur alın takın yakalayın

18. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    dostum apartman dairesinde oturuyorum. önümde küçücük bir bahçe var. şimdi orayı kazsam, yöneticiyle kavga edeceğim. boş arazi bulup çıkartayım desem, elde kazma kürek, defineci sanacaklar. gittiğim yerden çıkartayım desem, ki en kötüsü de bu olurdu, her gelen kazma sallasa su kenarı delik deşik..

yani bana en uygun geleni, hiç kastırmadan gidip 5 lira verip, 40 tane solucanı satın almak. zaten dar vakitte balığa kaçabiliyorum, solucan arama derdinden kurtulmaya da verebilecek bir rakam :)

19. ozanyurt

ozanyurt OZAN YURT

Favori Makine:
    SHAKESPEARE MEDALIST
    En İyi Avı:
    YAYIN 2,5 KG
    arkadaşlar size hamur tavsiyem kuzu küspesi (tatlı su av malzemeleri satan heryerde bulabilirsiniz) mısır unu normal un kepek şeker ve yumurta bunları gideceğiniz avlağa yanınızda götürün 5lt lik pet şişenin içinde yoğurabilirsiniz ama kullanacağınız su avlağınızdavki su olsun.... rast gele

20. angelcafe41

angelcafe41 gökhan yılmaz öztürk

Favori Makine:
    Makinam Bozuldu Ne Alsam ? :D
    En İyi Avı:
    keler 7.5kg - kuzu 1.5kg alanya iskele sazan 1.650kg
    valla bu yem konusu çok karışık ve bir okadarda düşündürücü! her yerin ayrı bir usulu var. bir yerde balık mısır hastası iken bir yerde ise sadece küspe yada hamur yiyor. ama benim bildiğim tek şeyse balık %90 şans işi. tabide yem önemli ama balık vurmayınca vurmuyor en kral yemide kullansan. o yuzden bence herkez o bölgede ne kullanılıyorsa onu kullanıp rast gele demeli...