Arkadaşlar Bu aralar fena sazan avına sardım ama geçen sene hiç yakalayamadım 3-4 sefer sezonun son zamanları gittim ama alamadım bu sene inşallah düzgün bir av yapıcam. Yalnız Yay için hamur yapmam gerekiyor ve beceremiyorum bunun bir tarifi varsa yardımcı olursanız sevinirim birde gece 4 gibi avlakta olucam sizce mısır küspesiyle yemleme yapmalımıyım ? etkili oluyormu?
sazan için sanki biraz erken sanırım ama yinede aklında bulunsun en pratik ve kullanışlı olan sazan yemi frınlarda satılan kepekli ekmek var bayat olanlarını ucuza verirler bu ekmekten al kepek oranı yüksek oldugu için albenisi daha fazla bu kepekli ekmegi normal ekmekle karıştır iki çeşit hamur yap birisi sert olsun digeri birazcık daha yumuşakca bu işini görür başka bir çözüm dersende markette satılan haslanmış mısırtları bi kaba boşalt rondo ile kıy iyice oluşan krem gibi maddeyle ekmek hamurunu yogur ignelere ister ekmek istersen haşlanmış mısır tak bir iki tane degil ignenin alabilcegi kadar tak mısırları avında başarılar dileri rasgele:thumb:
Şuan gitmicem ztn sezon açılmasını bekliyorum ancak ben daha çok yaylı sistemi kullanıyorum yani yaya hamur basıp iğnelere mısır takıcam yani hamurun balık için çok kokması gerekiyor
akınyusuf'un tarif ettiği rondolanmış mısır püresini yay içine doldur. (Rondo yerine kıyma makinesi daha iyi olur.) iğnelere dediğin gibi mısır doldur. Ekstra bir sihirli tarif arama. derim.
1 bardak mısır ununa 3 bardak beyaz un karıştırıp içerisine 1 yumurta 2-3 paket vanilya karıştırarak bir hamur elde edebilirsin.Ben attarlarda satılan vanilya yağı anason yağı ve çilek yağı da karıştırıyorum bu karışım içerisine. Çilek yağı bulamazsan çilekli puding de kullanabilirsin.Attarlarda 20 ml.lik şişelerde satılıyor bu yağlar. fiyatı ise 4 lira civarında. Anason yağı bazı avlaklarda işe yaramıyor. Anason yağını deneyerek kullanmalısın.Nane yağı kullanan arkadaşlarım var ama nane yağı uçucu olduğu için koku kalıcı olmuyor.Denedikten sonra sonucu bana da yazarsan sevinirim. RASTGELSİN