arkadaşlar bu karışımı daha önce yapan var mı bilmiyorum ama ben çok faydasını gördüm. Olta attığınız yerde balık yoksa diğer gölden atlar gelir bu yeme o kadar eminim yani. Yarım kilo beyaz un 100 g ezilmiş mısır 100 g anason 100 g ekşimiş yoğurt bir bardak süt 100 g ezilmiş ayçiçek küspesi hepsi bu kadar. Yalnız hamuru yapmak için su kullanmıyoruz. Su yerine pekmez kullanıyoruz. Hepinize Rasgele.
Pasta tarifi gibi olmuş benim bile canım çekti balıklar nasıl gelmesin Malzemelere bakılırsa keskin bir koku oluşturuyor. Bence denemeye değer, paylaşım için teşekkürler.
valla arkadaşlar artık bu karışımları yapmaktan bıktım ve en sonunda boncuk takmaya başladım şakır şakırda balık çekiyorum hemde hiç dertsiz tasasız yemin düşme derdi yok yem yenileme derdi yok ona da vuruyor bunada
hiç karıştırmaya gerek yok. Tavuk salam kullanın farkı göreceksiniz.sazanlar tam sazan gibi atlıyorlar salama.
bulunduğunuz yerde sazan hareketlerine dikkat edin. sazan suda gördüğü herşeyi ağzına alıp tüküren böylece akşama kadar gezen bir balık. yani ilgisini çeken herşeyi yoklar. örneğin su üzerinde yüzen bir kabak çiçeği ile sazan tutanınız varmı
yaa arkadaşlar o sazan denilen balık saman gibi bir tada sahip onu tutmak için bu kadar çaba neden bende onu anlamış değilim.
Neden birsürü masraf yapıp (olta,takımlar,benzin vs,)balığa gidiyoruz o zaman alalım balıkçıdan balığımızı yiyelim amaç balık yemekse? Sazan, avlanması zevkli bir balık .
iyide tuttuğu balığı yemek ister insan saman gibi olduktan sonra neden uğraşayım ki.. tabii ki tutmak zevkli ama birde lezzet kısmı var ki o da önemli
tuttuğun balığı yemenin zevkide ayrı tabi ama zaten genelde sazan avıyla uğraşanlar bu balığın nasıl pişirilmesi gerektiğini iyi bilen ve kıvamında yapan kişiler oluyor.Bende sevmem tadını ama okuduğum kadarıyla usta elinden yapılınca güzel oluyomuş
Mustafa bey yem tarifiniz için tesekkur ederım, bunu deneyeceğim. EX arkadasım hıç marıne edılmıs aynalı yedınmı..? bır tarıf vereyım dene , balığı ayıklayıp üzerini çok keskın bıcakla çızdıkten sonra parcaları kevgıre alıp iyice suzulmesını beklıyoruz bu arada ufak bır soğanı jülyen olarak doğruyoruz bıraz maydonoz kıyılıcak tercıhen bu karısımın içine bir ıkı adet yaş defne yapragı parcaları koyucaz ve suzulen balıklarımızı bununla harmanlayıp dolapta 4/5 saat kadar dınlendırıcez "tabı bu kadar dayanabılırsek " dolaptan cıkarttığımız balıkları yıkamadan karısımdan temızleyeceğiz en son balıklar tuzlanacak. bazılarımız una tuz katıp hazırlarlar bence bu tuz ayarını tutturamamıza sebep oluyor. maden sodasını bır kaba boşaltıyoruz balıklarımızı az karabıber karıştırılmış una "tercıhen mısır unu" bulamadan önce sodaya daha sonra mısır ununa ve enson çok ıyı cırpılmıs yumurtaya buluyoruz kızgın ve bol yağda pişiriyoruz.. ve işin püf noktası tavamız bakır tava olursa harıka olur. sazancı arkadaslarım bunu kesın bılır. ve aradakı farkı anlarsın karnımmı acıktı ne
Hemşerim bu yeme ben bile atlarım baksana neler var içinde. Demek diğer gölün balıkları bile geliyor. Selamlar rastgelsin.
saman gibim dediğin balık sazan mı? sanırım dilin sürştü.sazan gayet yağlı ve lezzetli bir balıktır. ayrıca türkiyenin 3 tarafı denizle kaplı ama konya gibi iç bölgelerdeki illerimizde palamut,çinekop,lüfer vb. balık tutma şansımız yok. takdir edersinki olta balıkçılığı tuttuğunu yemek anlamına gelmez gerçi tutulan balıklarıda salma niyetinde değilim ama sazanı güzel yapan bi yerde yersen fikrini bi daha sorarız. avın bol olsun..........
Murat abim Murat abi bu yemle gödette üç adet alabalıkta tuttum. Sazan bir yana turna da gelir mi bilmem
Bahadır, maksat balık yemek değil ki. Sazan avı; kamp kurma, hazırlık aşaması, yemlemesi, beklemesi, hele o zilin sesini duyma aşaması var ya inan o kadar zevklidir ki. Sen lüfercisin biliyorum ama bu lüfer avcılığından bile öte bence. Lezzeti ise; ben de önceden beğenmezdim ama, her balığın bir pişirilme tarzı olması sebebiyle şimdi çok beğenerek yemekteyim. Hele de tuttuktan sonra av mahallinde yemesi ayrı bir zevk. Rastgelsin.
Selam, Pişirmeyi bilmedikten sonra hiçbir balık lezzetli olmaz fakat balığı pişiren kişi işini biliyorsa her balığın kendisine has bir lezzeti vardır .. Selametle ..
bir göldeki sazanı tutacaksak tek mısır hep mısır derim ama başka bir gölden sazanları çağıracaksak bir sözüm yok denizin levreğinden tatlı suyun sazanından başka balık tanımam sazanı lüfere değişmem
Hoşgörüne sığınarak ; Sen Amatör olamamışsın daha Bahadır kardeşim..Herkes balıkçı olur ama sazancı olamaz..yukarıdaki cümlendeki " bu kadar çaba neden " sorusunun cevabını bulduğun zaman amatörlüğe adım atarsın..