bu yemi bir üstadımdan öğrendim gerçekten çok güzel bir yemmiş size sunmak istedim MISIR UNU+ZEYTİNYAĞI+İRMİK+BALIK YAĞI+YUMURTANIN SARISI+VANİLYA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
canercim okadar uğraşmana gerek yokki iğnene sadece mısır taksan yeterli hatta sadece boncukla trofe sazan yakalayan arkadaşlarımız bile mevcut
Bu boncukla ilgili ben de konu açmayı düşünüyordum sorumu burdan sorayım manayla.Evet sadece 2-3 boncukla iri sazan yakalayanlar var.Acaba aynalı sazan için ne renk boncuk kullanılmalı ? (Kırmızı kullanın diyenler de var özellikle aynalı sazan için kırmızı renk ve yakını diyorlar) Ve klasik dip oltası yapıp iğneyi bağlamadan önce boncuğu taksak olur mu bu mudur takım ?
kırmızı hakkında pek bir bilgim yok ama sarı boncuk mısırla aynı görevi görür takılışı ise aynen dediğin gibi
Ya da bölgeden bölgeye farklılık var.Ama sazan için genel kanı mısırın sazan avında çok etkili olduğu.Benim tercihim ise 3 veya 4 boncuk ardından ise iğneye mısır böyle daha etkili olur düşüncesindeyim.
aynalı için en iyisi mısırı tuz ve şekerli suda kaynatıp soğutun. iğneye taktıktan sonra ucuna haşlanmış kendir tohumu takmak bence haşlamaktan üşeniyorsanız konserve ama dardanel olsun
Kösteğe iğne bağlamadan önce boncuklar ortasından delik yerinden geçirilir ve sonra ise iğne bağlanır bu kadar.
başka bir sebebi vardır. kaç defa denemiş?hangi ayda denemiş? hava şartları nasılmış? v.s sorular sorulabilir. sazanın yeme dönüp bakmadığı zamanlar var. bunları değerlendirmek lazım. en önemlisi avlanılan sudaki balığın yemlenme özelliklerini bilmek gerek. benim birkaç kez deneyip de sonuç alamadığım su olmadı.
Kimileri tespih boncuklarının boyutundan daha büyükleri de kullanıyor.Hiç boncukla avlanmadım ama boncuklu takımın nasıl hazırlanacağını biliyorum.Ancak bu boncuk boyutlarının ne kadar olacağını da anlatırlarsa kullananlar,tecrübeliler daha iyi olur ?
boncuk güzelbiraviçin 30santim32likbedenmisinasını 01numarakancubağlayıp firketayatakmadanönce bedenden aşağıyayumurtasarısı rengindenomal tespih boncuğundan 2tanegeçiripboncukları kancaya yerleştiriyorsunbedenifirketeyetakıp gezermantarınla istediğinderinliğiverip atıyorsun rast gele
Bir sitede bu boncukla ilgili ayrıntılı olarak açıklama var resimli falan.Ancak bazen alıntı yapınca sorunlar çıkıyor.Karşı çıkılıyor.Bir sakıncası yoksa hemen linki veririm.