malesef kullanamazsın sazan yırtıcı bir balık değil dibi tarayarak besinini bulur ve yutar rapalaları levrek turna yayın tarzı dişli balıklarda kullanabilirsin
ilk defa duyuyorum rica etsem birazdaha açarmısın ne boylarda canlı balık hangi cins nerede bu teknikle avlanıyorsunuz
Sazan solucanla beslendiği gibi yavru balıklarla da beslenir Can abi,özellikle büyükleri..Biz bir keresinde el kadar kızılkanatları lepistes kadar olan kendi yavrularıyla yakalamıştık..
Bu zamana kadar rapalayla sazan tutan duymadım,eğer sen tutarsan bu bir ilk olacaktır eminim. Sazan tutacağın yerde önceden avlanmış kişilerden öğrenebilirsin ne tür yeme yatkın diye. Ama hiç bir fikrin yoksa,ayçiçek ve mısır küspeli 4 kancalı takımdan şaşma bence...
Rapala, kasik degismez herhalde Kisa bir arama yaptim......... yakaliyan varmis: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=5534&highlight=sazan+rapala
ARKADAŞLAR LÜTFEN GÖL KENARINDA İÇTİĞİNİZ ALKOLLÜ İÇECEKLERİN YARIM KALAN ŞİŞELERİNİ SUYA ATMAYIN VE İÇİNDEKİNİ SUYA BOŞALTMAYIN SAZANLARI SARHOŞ EDEREK KAŞIK VEYA RAPALAYA ATLAR HALE GETİRMEK AMATÖR BALIKÇILIĞA AYKIRIDIR
Uşaklar herhalde 2-3 yıl önceydi. Rastgele Der Ankara şenliklerinde bir arkadaşın sahtesine 1.5 kg luk sazan takılmıştı. Bu forumda o şenliğe katılan bir kaç kişi var, konuyu daha iyi açıklarlar. Diğer yandan geçende bir hafta kamp yaptığım Altınkaya da iri sazan avlamak için gümüş balığı kullanımı çok yaygın. 3 kg üstü ağırlıkta balığı hedefleyenler sazan oltasına gümüş takıyor. Arada gelebilecek sudaklar da cabası.
Rapala ile yani sahte balıkla sazan yakalayabilirsiniz.Gümüşle yemlediğiniz oltalarınızın yerine sahte balık takıp sazan yakalanabiliyor.Biz yakaladık hemde çok iri sazanlar yakaladık.Strike Pro 5-10 cm Suni balıklarla bu iş pekala oluyor.Atıp çekmenize gerek yok şamandıralı olta takımınıza iğne yerine rapalayı bağlayıp suya atın.Bu yazdıklarım gümüş veya yemlik balıkla avlanılan barajlar için geçerlidir.
Aklınıza gelen herşeyle sazan yakalanabilir. Uygun şekilde iğneye takıp dibe yatırın. Sazan dipteki herşeyi vakumlayıp beğenmediklerini geri püskürtür. Bu arada yakalanma şansı vardır. Ama bana göre rapalayı en son düşünmeli.
Konu daha önce aşağıdaki linkte yer alan topictede paylaşılmıştı. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=44873
http://www.youtube.com/watch?v=RgMuM9MeGfs&feature=relmfu bu linkte yaklasik 28. dakika civarinda sahte ile sudak avlarken silikon sahteye sazan atliyor.....
sazan avında bu ıgnelerı kullanmayı dusunuyorum uclarına mısır takıcam batması ıcın kursunu nereye nasıl baglarım bu konuda resımlı anlatım yapabılecek varmıdır
Selamlar.. Foruma yeni katıldım, Rapala ile sazan avlamak, oldukça şansa bağlı avcılığı sevenlerin tercihi olmalı.. Sazan yırtıcı bi balık olmamasına rağmen zaman zaman yamyamlık yaptığının şahidiyim. Yaklaşık 10 yıldır Altınkaya barajında avlanmaktayım, Yem olarak; Sun'i yemlerden çok, etrafta bulduğum her canlıyı her nesneyı kullanmaktayım ( Danadişi, kelebek, dut, küçük kurbağa, avlanacak yerden toplanmış Solucan ve çekirge, en önemlisi de Gümüş balığı bulunamazsa ufak kayabalığı oda bulunamazsa kıyıdan toplanmış 4 cm yı gecmeyen yavru balıklar.. Sazan avcılığında en buyuk tecrubem Sessizlik, ve tabiata aykırı hareket/davranışlardan uzak durmak.. Avlanacağımız yere gidişimizi kamera ya çekilmiş olsa Sanki balıklara pusu kuruyoruz olması gerekende bu. Rapala'da bunun mumkun olduğunu sanmıyorum..
Rebul bende Altınkayada sazan avlıyorum.Rapala ile yakalanan sazanları hayal bile edemezsin belki.Hem at-çek yapmıyorsun şamandıralı olta takımı yada dip takımına montaj yapıyorsun.Benim terçihim gümüş balığına benzeyen rapalalar ama arkadaşlarım değiişik renklerde rapalada kullanıyorlar.