SELAM ARKADAŞLAR. BEN CEYHAN NEHRİNDE AVLANIYORUM. DENİZE GİTMEDİĞİM ZAMANLAR. YAYIN YILAN VE SAZAN AVI YAPIYORUM. MALUM YASAĞIN BİTMESİNE AZ BİR ZAMAN KALDI. YAYIN VE YILAN AVINA GİTTİĞİMDE PULLU SAZAN ALMIŞTIM TESADÜFEN SOLUCANLA. VE BAYA BİR ETKİLENMİŞ OLMALIYIM Kİ 1 YIL GEÇMİŞ OLMASINA RAHMEN HALA ETKİSİ KALDI. SAZAN AVI İÇİN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. ÖNCELİKLE ŞUNLARA DEĞİNEYİM. 1-SOLUCAN DIŞINDA BAŞKA YEMLE TUTANI GÖRMEDİM. HAMUR MISIR VS. BENDE DENEDİM AMA HİÇ İŞE YARAMADI. 2-YEMLEME YAPMA İMKANI YOK DENECEK KADARDAN DAHİ AZ. AKARSU VE ŞEHİR DIŞINDA OLMASI AYRICA SÜREKLİ AVCILARLA DOLMASI DOLAYISIYLA YEMLEME YAPAMIYORUZ. 3- BEN BÜYÜK SAZAN YAKALAMAK İSTİYORUM. BUNUN İÇİN BÜYÜK USTALARIMIZIN BİLGİLERİNDEN YARARLANABİLİRMİYİZ
Ahmet abi iyi akşamlar.. Büyük sazan için genelde tek iğneli helikopter olta kullanıyoruz. Ha bana sen kaç kere tuttun dersen bi keresinde en büyük trofem olan 6 kg falan gelen oldu. Solucanla almadım ama o sazanı renkli silikon mısırlarla aldım fırdöndüye klipsle küspe bağladım ve küspeyı rende yaparak ıslattım gölü öyle yemledim. Sen akarsu diyorsun akarsuda yemleme nasıl oluyor bilmiyorum sürüklenir zaten yemler.. Ama takım çok önemli.. Forumda araştırırsan bulabilme imkanın var abi iyi akşamlar. İnşallah gönlünden geçen sazanı yakalarsın..
teşekkür ederim kardeş. vallah bakabildiğim bulabildiğim tüm makaleleri okuyorum. araştırıyorum umarım işe yarar bir şey bulurum
Selam ahmet abi, biz buralarda büyük sazan için sülük ve gümüş balığı kullanıyoruz. Pek büyük balık kalmadı gerçi bizim buralarda göllerde balıkların geçtikleri boğazları ağlarla kestikleri için herneyse abi babamlardan bilirim onlar daha önce büyük balık yakalarlardı hep sülük kullanırlardı büyük sazanların sülüklere zaafı olduğunu düşünüyorum ihtiyarlardan duyumlarım bu yönde.