1,5 KG CİVCİV YEMİ YARIM KİLO UN 2 YUMURTA 2 VANİLYA 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ İÇİNE HAŞLANMIŞ MISIR SU YAPILIŞI:Civciv yemi,un,vanilya ve mısırı karıştırın yumurta koyun tekrar karıştırın su ve sıvıyağı koyun kancadan düşmeyecek kıvama gelne kadar yoğurun.
Bu yemi her türlü denesem de asla kancada uzun süre kalacak hale getiremedim,yemlik sazan yayında kullanıyorum ama kancaya takamıyorum.
Gel sen bunu şimdi evde anlat eyvahki eyvah. Yok bu balıkların sipesiyalimi, yok o balıklar bunu ordaki fesfuttanmı alıyolar. yok gölün dibinde tansaşmı var, yok geçen migrosta iki sazan gördüm; dardanel mısır alıyorlardı demekki bundanmış. offff!!! bla, bla, bla... neyse yapcez başka çare yok gibi
Ama arada yardım ediyor hakkını yemeyelim hamuru yapıyorum çok az ama geri kalan kıvamını anneme yaptırıyorum boililerde çok yardım etti ama deneyemedik.
o kadar güzel özetlemişsiniz ki bizdeki sorun 'tatlısu avına gitmediğimden' yem hazırlanması değil, lakin boru kurtlarını ve veya batak kurtlarını buzdolabinda saklamaya çalıştığım vakitlerde, o an gelir inşallah uyku sersemliği dolabı açtığında yanlışlıkla kurtları ağzına atarsında bir daha bu canlıları dolaba sokmazsın, şeklinde oluyor
merhaba öncelikle ramazan ayınızı kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim. valla sazan avı denildiğinde içim titriyo.en çok sevdiğim avdır gerçi hernekadar antalyada yaşamaya başlayalı maziyle yaşar olsakta huylu huyundan vazgeçmiyo herfırsatta gidiyorum yakalayamasakta.yem için şunları söyleyebilirim size en azından ben sazanı bu yemlerle yakalıyordum. bahar mevsiminde solucan yasak mevsim sona erdiğinde buğday ve hamur kış önü ise tekrar solucan ve parça balık mısır kullanılıyo ama ben daha birtek sazan yakalayamadım.hamur yapımına gelince ben şu şekilde yapıyorum un-yumurta-pulbiber ama fazla koymamak lazım biberi herzaman işe yaramıştır.umarım sizinde işinize yarar
bir gölde sazan hangi yemle daha çok tutuluyosa oraya o yemi kullanmak gerekir mesela ankara dikilitaş göletine gelenlerin çoğu mısır ile tutmaya çalışıyor o zaman mısırla tutmak lazım benim tavsiyem katışıksız ekmek içi hem iğnede uzun süre duruyor hemde sazanlar için iyi bir yem
Evet Bu Yem Tarifine Katiliyorum Bende Hep öle Yapiyorum Birde Ben Civciv Yemi Degilde Kuzu Yeminden Yapiyorum
Kuzu Yemini Islatip şişmesini Bekliyorum Ve Onu Iyice Yoguruyorum Sora Yumurtayla Yoguruyorum Un Vanilya Yumurtanin Sarisini Katmiyorum Sadece Beyazi Olursa Daha Iyi Bir Macun Olana Kadar Yoguruyorum
Sazan Için Birde Makarna Küçük Delikli Makarna Yapilişi : Küçük Bir Tencerede Suyu Iyice Kaynat Su Kaynayinca Ihtiyacin Kadar Makarnayi Kaynar Suya Boşalt Ama Kaynama Süresi 50 Saniyeyi Geçmesin Geçerse Hamur Olur. Sora Sudan Süz Ve Gazete üzerine Boşalt Gazete Suyunu Alsin Yada Bir Havlu üzerine Farketmez. Sora üzerine Un Bosaltip Karistirin Ve Iyice Unlansin . Iğneye Takarken Deliğinden Geçirerek Iğnenin Boyuna Göre 3veye 4 Tane Takin Birtanede Iğnenin Ucune Yandan Geçirin