sazan için..

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında mbmb1739 tarafından paylaşıldı.

1. mbmb1739

mbmb1739 mehmet

siz bu yem hakkında ne düşünüyorsunuz ? daha önce civciv yemi duymuştum ama hamurdan daha mı cezbedicidir ki? ben biraz fazla abartı buldum fakat güzel iş yapabilir gibi geldi.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 20 Mart 2012
  2. Şeker fazla, yumurta az, mısır unu eksik diyebiliriz ama demeyelim çünkü bu bir iksir değil. Biraz çok biraz az meselesinden ziyade o bölgedeki balığın alıştığı koku ve tadı ihtiva etmesidir önemli olan. Ankara bölgesinde civciv küspesi vazgeçilmez olmuş. Marmara genelinde mısır ve ayçiçeğine alışmış balıklar. Düzce de bize sade ekmek içi kafi gelirdi mesela.

Yalnız şu sazan yayının kullanımı hakkında birşeyin üzerinde durmadan edemeyeceğim. Benim gördüğüm hazır iğneli satılanlarda 6 tane iğne oluyor. Bu yasaktır ve hatta gereksizdir. Hamur sıkılmış yay, takımımızın bulunduğu yere balıkları çekmek için kullanılıp, yaydan 30 cm sonrasına tek iğne takarsanız trofe alma ihtimaliniz artar. Hem balığı çekerken takımınız ilişkenlere takılmaz. Yaptığınız hamurdan iğneye takılacak gibi küçük toplar yapıp 3 dakika kaynar suda bekleterek kullanabilirsiniz. Yahut hamurda mısır unu varsa direk konserve mısır da kullanabilirsiniz. (Ben hamuruma mısır unu değil mısır konsevesinden püre yaparak koyuyor:gossip: um)

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Arkadaşlar , bir konuyu hatırlatmamda fayda var uzun yıllardır bu tür forum ortamlarındayım , paylaşım yaparken bir forumda, başka bir forumun adresini linkini vermek etik değildir..

sazan için muhtelif yem karışımları vardır , bunun kesin bir tarifi yoktur sazan balıgının yaşadıgı tüm ülkelerde avcılar kendi şartlarında yem ler kullanır.. ülkemizdede aynı şey söz konusudur sazan balıgı iyi koku alan bir balık oldugu için suda yayılacak koku tabiiki önemlidir..yapılan karışımlarda birden fazla kokulu madde kullandıgında , mutlaka bir tanesi baskın çıkacaktır..

4. mbmb1739

mbmb1739 mehmet

teşekürler verdiğiniz bilgiler için üstadım fakat başka yerde aradım aynı tarifi bulamadım. ve çok merak ettim acaba ne derler bu tarif için diye merak ettiğimden linki paylaştım.

5. demirkan

demirkan şener durmaz

link vermek yerine linkin içeriğini kopyalamak daha uygun olur tabii alıntı olduğu belirtlilerek.

6. Fotoğraf senin mi?

7. demirkan

demirkan şener durmaz

hangi fotoğraftan bahsediyorsun? avatarımı soruyorsan hayır. öylebir geçer zaman ki de ki balıkçının resmi

8. Evet avatarı sormuştum. Ağzını kapatmış ya emin olamadım, belki sadece benzerlik vardır diye sordum.

9. 141995osman

141995osman OSMAN

Favori Kamış:
    FASAFISO HEPSI
    Favori Makine:
    SEN BALIKCIYSAN HEPSIYLE YAPARSIN
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN 2.5 KG
    Gecen hafta yaptıgım karısımın o kdr faydası oldu kı bn bıle ınanmıyordum neyse tarıfe gelelım
    Once haslanmıs mısırları catalla cıkartın 2 3 mısır ıı olur tabı buyukce konservede bekletın konserveye haslanmıs mısırın suyu deıl de ılık sy ılave edın sonra 3 4 vanılya paketı katın 4 5 gun bekletın sonra un yarısı mısır unu olacak yarısı cıvcıv yemının tozu usenmeden eleyın sonra bı guzel karstırın konservedekı mısrları suyuyla beraber unu ıcıne ılave edın sonra tekrar 3 4 paket vanılya ardından cıleklı pudıngıden 1 2 tatlı kasıgı katın ve ıı ce sert olacak sekılde ayarlayın sonra kofte gıbı ınce uzun sekılde acın kaba koyarakende aralarına un atın yapısmasın kullanıma hazır yemleme ıcın bıre bır ama ıstersenız de ıgnelere de gecırebılırsınız keyıflı avlarreeling

10. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    sazan avı

sazan avı ve sazan hamuru sazan avcılarının vazgeçilmezidir heralde bir çok kişi kullanır ben haric :)) ben yemleme yaparım ama şimdiye kadar asla yay veya hamur kullanarak avlanmadım avlak yerine göre balıkların beslenme durumuna göre farklı göl ve barajlarda konserve mısır , kuru mısır ,boncuk ve hatta ve hatta bildiginiz strafor ile balık aldım almayada devam ediyorum özelliklede sarı strafor :))