öncelikle tüm forumdaki arkadaşlara engin bilgilerini paylaştıkları için teşekkür ederim.uzun yıllar hep tuzlu suda avlandım ama hiç tatlı suda avcılık nasip olmadı.şimdilerde olduğum bölgede bir baraj var ve pullu sazan oldugunu söylüyorlar.forumu yaklaşık 2 gündür araştırıyorum ama okadar çok yem çeşidi varki aklım çok ama çok karıştı.deminde dediğim gibi tatlı suda hiç avlanmadım bu yuzden bu bir dezavantaj olurmu benim için vede sazan için en kolay ve ideal yem nedir? birde sazan avlanmak için zaman önemlimidir mesela tuzlu suda sabahın ilk saatleri daha iyi av olur bu tatlı su içinde geçerlimi? bunu sizlerden öğrenmek istiyorum. şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...[/SIZE] tutlacak av: pullu sazan tutlacak yer: baraj
Öncelikle meraba tatlı suya yönelmeniz gercekten de güzel olmuş çünkü tatlısuda av yapmak bir başkadır hele sazan!!! Sorunuza gelince kolay ve heryerde bulunan bir yem var hemde her zaman sazan avında kullanılır ve balık olduğu sürece yolda bırakmaz = "Konserve mısır" marketlerde de bulabileceğin gibi balıkcılarda da bulunur önerim balıkcılardan alman çünkü balıkcılardaki mısır taneleri kesilmemiş oluyo dolayısıyla kancadan kolay kolay cıkmıyor. Ve sazan avlarken yemlemekte gerekiyor ve mısır bu konudada ideal bir yemdir ucuzdur kilolarca alıp yemleyebilirsin... İkinci konuya gelince evet denize benzer sazan gece pek olmaz sabah ilk ışıklarından öğlene kadar hareketli olur birde akşam üstü.... Elimden geldiğince anlatmaya calıştım umarım yardımcı olmuşumdur Bol balıklı avlar dilerim. Rastgelsin....
Bende Kocaeli de gidiyorum hiç duymamıştım yeni olduğu için heralde umarım güzel bir av gecirirsiniz raporunuzu dört gözle bekliyorum...
işallah güzel olacak sabah saat 5 te gitmeyi düşünüyorum ama işin gerçegi balık vuracakmı bilmiyorum umarım şansımız olur bilgilerin için tekrar teşekkürler...
Bence o bölgedekiler ne yem kullanıyorsa onu kullanınn benim bilgime göre göller ve barajlarda sabahları iyi verim alınıyormuş.
Geçen balıkçı malzemeleri satan yerde muhabbeti olmuştu, yalakderenin sanırım aynı yer, aman duyulmasın orayıda kuruturlar denmişti, keşke isim vermeseydiniz, muhabbetten anladığım kadarıyla iyi sazan albilirsiniz, güzel haberlerinizi almak dileğiyle, RASTGELE
2 haftadır orayı bende duyuyorum, iyi balık çıkıyor deniyor ama deneme fırsatım olmadı henüz. Yem olarak konserve mısır iş yapıyormuş ve ayrıca güzel tatlı su kefali de yapıyormuş, onun için de şamadıralı olta ile ciğer kullanarak denemeler yapabilirsin. Rastgele..
q merhaba sazan için en ideal yem bölgeden bölgeye değişir gideceğin gölü sor orada neye balığın geldiğini öğrene bilirsin,ama SAZAN İÇİN SOLUCAN HAŞLANMIŞ MISIR BANKODUR HER ZAMAN VE HER YERDE İŞ YAPAR.rastgele
Merhaba; şansınız yaver gittimi...? hala sizden gelecek bilgileri merakla bekliyoruz...! İşleriniz, herdaim, RASTGELE
mısır sazanın çok sevdiği bir yem ama heryerde geçerli olmuyor bazı gittiğim yerlerde sadece hamura geliyor bazı yerlerde ayçiçek küspeli oltaya geliyor bazı yerlerde solucanla tutuluyor. yani avlakta neye alıştırmışlarsa onu tesbit etmek lazım yada bütün çeşitleri bulundurup hazırlıklı gitmek gerekiyor.(rastgele)
selamlar arkadaşlar tatlı su balığı özellikle sazan için ideal yemlemeniz tabiki mısırdır. laikin avdan 10 dakika kadar önce avlak bölgenizde suya kuzu yemi serpiştirmenizi öneririm. ayrıca kefal içinde aynı tercihi yaparsanız kurtdan daha fazla verim aldığınızı görecesiniz..
sazan avını çok seven birisi olarak tek önerim mısır takıp rahatınıza bakmanız çünki mısıra küçük sazan gelmiyo günde birtane yakalayıp zevk almak önemli
israil diye tabir edilen balıkığı salmışlar bulunduğumuz sulama barajına normal sazan göremez olduk. ne atsak bu balık pirana gibi yiyor bitiriyor yemi. acaba ne takmak lazım yem olarak ?