merhaba sevgili arkadaşlar.Bugün okuduğum bu haber beni açıkça çok üzdü.Üstelik hele o havyar tarifi yokmu bittiğim andır..Bilinçli balıkçılar yetişmesi dileklerimle.. Balıkçı Salim Gücüyener'in, Enez’deki Lagün Gölü, Harmanlık Gölü, Gala Gölü, Batan Göl ve Peso Gölü’nün birleştiği Kılçık Kanalı’na attığı ağlarına, 17 kilo ağırlığında 1 metre uzunluğunda sazan balığı takıldı. Görenleri şaşkına çeviren balıktan 2 kilo havyar çıktı. Sazan balığında en çok tercih edilen havyarın bulunduğunu belirten Salim Gücüyer, "Havyarı bol zeytinyağı ve limon ile bir toprak kapta çırparak pişirebilirsiniz” dedi. Saygılar.. Herşey gönlünüzce ollsun..
İnsanoğlu zaten herşeyi yiyor.Önemli olan bu tür avlanmayı yapan,avın medyada duyurulmasını sağlayan,böyle olaylara seyirci kalan ve en önemlisi böyle insanları yakalamayan gerekli mercilerin bir an önce tedbir almamasıdır.Biz kendi aramızda komiserler oluşturmazsak bu olaylar böyle sürüp gider.Dışardan davulun sesi hoş gelir insana.Saygılarımla.
Ortada tava diye bir şey yok, tarifte toprak kap var... Yoksa siz tavada mı yapıyorsunuz çok dedektif gördüm kendimi canım
Valla zamanında balıkçıdan aldığımız bir sazanın içinden çıkan havyarı kızartıp yemişti kardeşim. Az daha ölüyordu. Mezgitin havyarı güzel oluyor ama sazanı nkini tavsiye etmem
valla üsatadım aslında gerekli mercilere görevini öğretmek bizim işimiz değil ama devletin üç kağıtçılığı yiyip yiyip yan gelip yatıyolar su ve ürünleri müdürlükleri ne işe yarıyor havyar tarifini kendileride bi kenara not etmişlerdir kesin medyaya ne demeli işlerine geldimi katliyam oluyor yapılanlar işlerine geldimi böyle övülesi haber oluyor ALLAH ıslah etsin ne diyelim
Yasak Av çok Haklisiniz. Malesef Yetkililer Görevini Yapmiyor. Ben Büyükçekmece Gölünde Triviri Ile Avlananlarin Resimlerini çektim. B.çekmece Tarim Ilçe Müdürlüğüne götürdüm. Verilen Cevap.ödenekyok Kontrol Edemiyoruz.dediler.Busene Av Ruhsatinin Süresini Uzatmaya Gittim. Masa Başinda çevre Kontrol Raporu Dolduruyorlardi. Bu Işi En Iyi Jandarma yapiyor. 158 Aramak Yetiyor.
sazan arkadaşlar herkes havyar zamanı av yapmasın balık avının nasıl bir tutku olduğunu anlatmaya lüzum yok.en azından yumurta döneminde bu tutkuyu bastırmasını bilelim.çünki sularımızın ve balık hayatının geleceği gerçekten karanlık gibi gözüküyor.kısa süreli zevkler için geleceğimizi karartmayalım.ve ne olur elimizden geleni yapalım
med,yalancı bence medya bilinçsiz, bir haber yapıyorsun ama kanunen nasıl bir haberdir, bu haberin içinde haber var ama o umurunda değil yada bilgisiz filanca yerde şukadar ağırlığında yada büyüklüğünde balık yakalamışlar at fotoğrafını medyaya haber diye sun ya kardeşim acaba yasakmı yavrusu mavrusu varmı haberi araştır da tam haber olsun bence enezdeki haberi yapana da o balığı yakalayana yakalatana hesap sorulmalı.
O havyarın içine azıcık dere otu, biraz da defne yaprağı, havyar iki kilo olduğuna göre yaklaşık bir bardak su ile tavaya koyacaksın. Kısık ateşte yaklaşık on dakika pişirdikten sonra üzerine biraz limon sıkacaksın ki tadını alsın. Ama bu işlemlerden önce derin dondurucuda en az bir gün bekleteceksin ki dinlensin. Sonra da onu fare zehiri ile bulayıp kızarmış ekmeğin üzerine bal gibi süreceksin. Afiyet olsun. Yazıklar olsun, hem bu balığı yakalayana hem de ona izin verene. Gittiğim barajlarda görüyorum sadece bu değil kılçığından başka birşeyi olmayan balıklar bile yakalanıyor.
İmza ayarlarınızı yapmanız gerekiyor... Aşağıdaki linki kullanarak yapabilirsiniz... İsminizi,doğum yılınızı,bulunduğunuz şehir ve kan grubunuzu yazmanız gerekmekte... http://www.balikavi.net/forum/profile.php?do=editsignature