Sazan Mekanı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında caner_1907 tarafından paylaşıldı.

1. caner_1907

caner_1907 Caner Yıldırım

Favori Kamış:
    Sportex ve Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Makine =)
    En İyi Avı:
    Haskefal(6 Kg)Ahtapot(1 Kg)Pullu Sazan(750 Gr.) 103 tane çıplak mezgit =)
    öncelikle bütün balikavi.net üyelerinin bayramını kutluyorum.sonra soruma geçiyorum.
    bugün bir balık malzeme satıcısına gittim.sazan için iğne aldım.adam dediki ağva deresinde yayın kefal kızılkanat ve her türlü sazan(israil aynalı pullu)bulunur dedi.sizce doğru mudur?
    birde şu tarifi verdi
    Mısır unu+yumurta sarısı+vanilya+zeytinyağı

iyi balık alabilir miyim sizce

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

2. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Senin de bayramin simdiden mubarek olsun, verilen tarife gelince, Ben yillardir sazan avlarim, ögrendigim tek sey sudur ki; Sazan Baligi nasil yemleniyorsa o bölge sartlarina bagli olarak degisim gösterir, bir kac deneme,
    1)kaynamis kelebek markana ile av alani aksamdan yemlenir , sabahtan markana ile donatilmis ignelerde 2 kilo civarindabalik alinmisdir,
    2) Turna icin hazirlamis oldugum balik oltama yerli , hamsiye benzeyen bir balik takmisdim, epey sazan vardi ama büyük yoktu denemk icin yaptim, alrmi ayarladim, bekliyorum, tam iki saat sonra 9,5 kg aynali sazan
    3) Misir kaynatilmis olarak, kaynatirken biraz vanilya katarak suyuna ayarini yumusakligini yaparsin, avlanacagin bölgeyi önceden söle iki kiloya yakin aksamdan yemlersin sabaha karsi basarisiz olmasi mümkün degildir.
    4) Maden (almanca) kücük etten üreyen beyaz kurtlar varsa veya kendin üretebiliyorsan onla avlanacagin zaman hazirladigin yemlerine karistirirsin , avlagini kurt karismis yemlerle yemlersin, igneye 3-4 tane kurt takarsin, muhakak alirsin, (3,2 kg) bunlar Gaziantep´de yakaladiklarimiz, sazan avcisi devamli yeni yem denemeli,

sende o tavsiyeyi dene, ama sazan cikan o bölgeyi muhakkak yemlemeli
    !!!!
    sansin bol olsun

3. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    ağva deresinde kefal ve sazan yakaladım ama diğer bahsettiğin balıklara hiç rastlamadım ,sabah erken saatte şansını dene gün ortasında verimsiz olur .ben solucan kullandım daha öncede raporunu yazmıştım http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=14753