sazan mevsimsel yem tercihi.

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında bilent yıldırım tarafından paylaşıldı.

1. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

sizce sazan,
    1-farkılı aylarda farklı yemleri tercih ediyormu,
    2-tercih yaptığı yemlerden başka yeme o dönemlerde hiç dokunmuyormu,
    3-belli dönemlerde vücudu farklı besinlere ihtiyaç duyuyormu,
    4- yaşam alanlarının coğrafi yapısı,sazanın besin zincirinde değişiklik yapmasına sebep olurmu.
    bu konudaki avlak tecrübeleriniz nelerdir,değişik avlaklarda değişik sonuçlar ortaya çıkabilir bu şekilde farklı bir yol katedebiliriz diye düşünüyorum,paylaşımlarınızı bekliyorum

2. lvnt

lvnt levent

sazan balığıda diğer tatlı su balıkları gibi farklı aylarda farklı yemlenir,yem seçer,yumurtlama döneminden sonra protein ihtiyacını karşılamak için farklı yiyeceklere yönelebiliyor,tabiki balıklar coğrafi bölge ve alışkanlıklara göre yemlenir ve beslenir ise avcılığıda buna orantılı artacaktır.
    örneğin büyük göletlerde solucan ufak göletlerde ise hamur daha çok iş yapar.

3. balıkcı_05

balıkcı_05 tufan

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    14,5 kg yayın balığı,8,5kg aynalı,2,5 kg bekir
    sazan balığı farklı aylarda farklı yemler seçebilir farklı aylarda farklı derinliklerde olabilir.yasadığı coğrafi kesime göre bulunduğu ortamdakı toprak kayalık camur yerlede değişik yemler secer.tercih yaptığı yemler zmanla değişebiliyo bu diğer yemlere nazlı vurur.ama en önemlisi yasadığı doğal ortam cevredeki canlılar mesela örnek veriyim cekirgeyle bile sazan yakaladığımı biliyorum hemde kiloluk birazda sans tabi ama en önemlisi sevdği yemler bence özel yapım hamurlar mısır solucan küspe vs.hekeze iyi avlar bol sanslar rastgelsin

4. Celalettin70

Celalettin70 Celalettin ALTINBAŞ

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    Sazan farkli aylarda farkli yem secimleri yapar ..
    mesela sezonun acildigi ilk ay cig haşlanmamiş hamur ve solucan cok etkili yemlerdir .. bu aylarda sazan bu yeme hayir diyemez .
    ve diger ay yem secmez her turlu yeme vurabilir ..

Daha sonraki aylar artik kis yaklasmaktadir sazan dibe cekilme hazirliklari icerisindedir ve bu donemde sazan kendini yaglama ihtiyaci duyar bu yuzden bu aylarda misiri kuru uzumu haslanmis hamuru tercih eder kendi denemelerimdeki cikarttigim sonuc budur ..

Kendimden komik bir ornek vermek istedim yer Karaman ayranci baraji denetimi cok kontrolludur kesinlikle yasal olmuayan sekilde ve sezon haricinde avlanamazsiniz sehire cok uzak oldugundan avci pek ugramaz..
    Bu sebeplerden dolayi cok guzel balik var..

Birgun buraya baliga ciktik okadar guzel balik vuruyorki ikinci bir oltaya gerek duymadik saten tek olta bile bos durmuyordu artik biz sacmalamaya basladik :D erzagimizda sogan vardi sogan taktik soganla tuttuk :D olmadi karpuz kabugunun icindeki beyaz sert kismi taktik balik tuttuk . gulmekten kirildimtim ogun ..

5. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    bir çok konu var,sazan hamuru hakkında.
    geçen sezon forumda verilen bir çok hamuru denedim,tek bir vuruş dahi alamadım.
    sarı haşlanmış mısır denedim,dönüp bakmadılar bile.
    hatta bizim av bayiine özel peynir kokulu bir hamur gelmiş,israil bile buna vurmadı.
    bildiğimiz ekmeği tazesini hafif nemlendirip hamur yaptım,2kg gibi bir sarı aldım.
    normal toprak solucanıyla daha büyüğünü kaçırdım.

yani soruyu soran arkadaşın hiç değilse tek bir sorusuna cevap vereyim.
    bölgeye göre mutlaka yem ve yemleme değişiyor.

en ilginci,göl kenarında piknik yapıyor,aynı zamanda olta atıyordum.mangalda kızarmış tavuk parçasını attım,o kadar çok rağbet vardı ki,bir Allahın kulunun zili çalmazken ben zil takmaya fırsat bulamıyordum,ne kadar israil varsa hepsi geldi,aradan bir tanede sarı çektim:D

balık bu yahu,ne yaptığı belli olmuyor.bende anlamadım gitti.bir dahada hiç bir şekilde mangalda kızarmış tavuğa sazan vurmadı,herhalde ogün kokudan canı çekmişti.:D :D :D

6. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

hepsi birbirinden değerli bilgiler ellerinize sağlık.