Degerli İstanbul'lu balıkcı arkadaşlarım bu forum aracılıgı ile omerli barajına bir organizasyon yapıp cevre illerdeki balıkcı arkadaslar ile hem tanısma hem kaynasma maksatlı bir av duzenlemek ne guzel olurdu. Herkes kendi imkanlarını kullanarak boyle bir organizasyonun yapılması cok değisik bir deneyim olur bu bolgede avlanmayan arkadaslar bu bolgeyi tanımıs ayrıca 10-15 kiloluk esekleri gormus olurlar ayrıca balıkcılar birbirleri ile tanısır piknik edası içersinde bir hafta tatili gecirmis olurduk. ne dersiniz????
Şenol abi burda 10-15 kiloluk eşşekleri bırak 1-1,5 kiloluklarını bile yakalayamıyoruz.Ömerliyi İsrail sazanı işgal etmiş durumda.Sazan yakalamak için botla ya da yürüyerek avlağa ulaşmak uzun süre yemlemek gerekiyor ki o zaman da yakalanabilir mi bilmem..çok organizasyona uygun bir durumu yok yani eğer İsrail sazanı organizasyonu yapılacaksa olur ama İstanbul'da sazan yok diyebilirim..
Ben Omerli'ye gitmedim ama giden cevremden artik adam gibi balik cikmadigini duydum. Istanbul'a cok yakin, taradilar hep orasini... Ama organizasyon yapilirsa niye olmasin ki?
Bende gitmedim arkadaşımın söylediği gibi çevreden duyduğum kadarıyla artık eskisi gibi tadı tuzu yokmuş sanırım.. Ama böyle bir organizasyon gerçekleştirilecekse ben bunda varım.. En azından Ömerli Barajını görmek ve tanıma bakımından..
bakınız arkadaslar aytekin arkadasımız tahtalı yarısma gununde bizim erdal arkadasımızın yanında getirdigi albume baktı bunların bircogu 10 kg. ın uzerinde olan balıklar ayrıca yine bircogu gecen sene yakalandılar. avlandıgımız bolgelerde balıkların agaca toslayarak yem aradıgına sahit olduk agaca vuruslarında cıkardıkları sese bastan inanamadık fakat sonradan gercek olduguna inandık balık bu golette elbette ki var ama onemli olan dogru zaman yani agustostan sonra dogru yer ıssız koseler dogru yemleme en derini degilde derinden sıga dogru yemleme yapmak balığı herzaman dibe indirir. bilmiyorum dediklerim yanlısmı.? tesekkurler
şenol kardeş selamlar aramıza hoş geldin siz geleceğiniz zamanı haber verin gitmek istediğiniz yeride haritayla bana gönderin ben bir hafta önce orayı yemlerim şayet benim mekana gelmek isterseniz size oradada anlatmıştım ulaşım imkansız çok iyi bir bot lazım mümkünse motorlu onun dışında ulaşımı yok
aytekin kardeş motorlu botumuz yok ama avlanmak istedigim bolgeye gelice koordinatları vereyim sana sanırım buraya sisme bot ile gecebiliriz yolu toprak yol arac calısır suyun genisligi yaklasık 210 metre uygun bir yer bence ne dersin aytekin?
haklısın bence de süper olurdu ben ankaradan yazıyorum buraya yeni yerleştik buradaki avlaklar hakkında pek bilgim yok.arabam var ona göre bilgi lütfen
benimde arabam var boyle bir avlanma durumunda arabası olmayan ulasım sorunu olan arkadaslara yardimci olabiliriz diye dusunuyorum
şenol barajın etrafındaki yolların hepsi toprak işin kötü yanı bu yoldan araba geliyormu şayet geliyorsa orası piknik alanı gibi olur balıkta hayal olur ama araba gelemiyorsa 210 mt güzel bir mesafe derinlikte orada güzeldir tahminimce
sevgili aytekin dedigim yere piknikci falan gelemez yollar onları urkutur ben zaten dedigim yerin karsısını diyorum yani oraya botla gecmek lazım sessiz ve sakin bir yer
iki günlük bir kampla sazan alınacağına inanıyorum. Ömerli çok güzel yerdir,ayrıca orada hala balık var.Tek fark artık orada işi bilenler balık alır. Org.olursa sizlere eşlik ederim.
şenol gönderdiğin haritayı aldım güzel yere benziyor gidebiliriz alaattin abi bir org düşüncemiz var benim aklımdaki yere ulaşamayız sen bilirsin iskinin karşı tarafındaki terk edilmiş köşkün sol tarfındaki yabani elma ağaçlarının olduğu koyun ağzı ama karadan ulaşım yok sudanda çok iyi bir bot lazım orda çok kuvvetli dalga oluyor bizi kurtdoğmuşa atar şenol arkadaşımızda özelden bir harita göndermiş bana orasıda güzel seninde bildiğin sakin güzel bir yer varmı
alaattin abi bir org düşüncemiz var benim aklımdaki yere ulaşamayız sen bilirsin iskinin karşı tarafındaki terk edilmiş köşkün sol tarfındaki yabani elma ağaçlarının olduğu koyun ağzı ama karadan ulaşım yok sudanda çok iyi bir bot lazım orda çok kuvvetli dalga oluyor bizi kurtdoğmuşa atar şenol arkadaşımızda özelden bir harita göndermiş bana orasıda güzel seninde bildiğin sakin güzel bir yer varmı[/QUOTE] Öyle sakin yerler varki inanamazsınız. Ama yollar çok aşırı derecede bozuk.Eğer yağmur yağarsa arabanın çıkmasına imkan yok. Senin bahsettiğin yerde güzel .Ama oraları çevirmişler.Her yer çevrili arazi. Akşam saatlari çok dalga olduğu için bot tehlikeli vede zahmetki bir olay.Bence girelim bir koya güzel bir yemleme ve bekleyelim.
Öyle sakin yerler varki inanamazsınız. Ama yollar çok aşırı derecede bozuk.Eğer yağmur yağarsa arabanın çıkmasına imkan yok. Senin bahsettiğin yerde güzel .Ama oraları çevirmişler.Her yer çevrili arazi. Akşam saatlari çok dalga olduğu için bot tehlikeli vede zahmetki bir olay.Bence girelim bir koya güzel bir yemleme ve bekleyelim. [/QUOTE] allaattin abi dediğin doğru oradaki araziler çevrili zamanında demirel satmıştı kemer kantriye (tam yazılışını bilmiyorum) o bölgeye birtek su ürünleri girebiliyor ama onlarda benim dediğm yere gelemiyor gelebilmeleri için arabayı dağda bırakıp yaklaşık 30 dk yürümeleri gerekir yani benim dediğim yere ulaşım yok ancak çulluk ve ördek avcıları gelir onunda mevsimi değil karşı kıyıya ancak sabah veya gece geçilir gündüzleri paşaköy koyundan açığa çok kuvvetli akıntı ve dalga oluyor. o dediğin yerler kaymaz taraflarıysa oralarıda biliyorum ama öyle rastgele koya gidipte vakit harcamaya değmez abi iyi bir yer lazım derin olacak ıssız olacak koy ağızları bu mevsimde iş yapar diye düşünüyorum
bencede kesinlikle dogru koylar suandan itibaren işyapmaya başlar su sıcaklıkları yavas yavas dusmeye basladı derin koylar secilmeli
Birde şunu yazmamda fayda var. Hafta sonları omanlık olan yerlerde asker bekliyor.Kesinlikle yasak. Ben ömerliye genelde akşamdan giderim. Ama emirli trarafları serbest.
aytekin abi organizasyon felan yaparsanız banada haber edin seve seve gelirim hem tanışmış oluruz bu arada