Herkese selam.Sazan takımı için en uygun takımın özellikleri neler olmalı.Örn kaç mm misina ve iğne modeli,numarası kurşun gramı .Takımda bulunması gereken mazemeler nelerdir.Gövde ve köstek boyu uzunluğu ne kadar olmalı.Bu konularda acemiyim. Tecrübeli kardeşlerim ve abilerimin yardımlarını bekliyorum.Şimdiden teşekkürler....
sazan takımı Çok genel bir şekilde söylicem ama böyle tam bir sonuca ulaşamazsın öncelikle avlanacağın yer makine kamış dahil hepsi önemli bunu bilmek gerekir. sazan takımı en ideali tek iğneli olan isteğe göre 0,25-0,35mm 20-40cm köstek olabilir renk olarak genelde koyu renkler seçilir Yeşil, Kahverengi avlağa göre değişir. iğne 1 no dan başlar 8no ya kadar kullanılır (çok daha büyükleri yada küçükleride kullanılabilir oratalama bir değer söylüyorum) oda sana kalmış fakat genelde 2-4 no kullanılır halkalı iğne tercih edersen daha sağlam düğümler atabilirsin. Kurşun da tamamen senin tercihin ama 50g - 100g arası idealdir biraz uzağa atmak istersen 100 kullanırsın gibi. şimdi böyle damdan düşer gibi oluyor ama genel olarak söylüyorum sen bunları tecrübe ederek belirlersin. Ana beden olarak 0,35-0,45mm arası kullanılır tercihen koyu renkler. Birkaç bilgi vermeye çalıştım istersen örnek olsun diye kendi takımımdan da örnek vereyim ama illa bunu kullan demiyorum herkesin kendi tecrübesini kazanması daha etkili olacaktır. Ana benden 0,35-0,37mm 200m yeşil sarılı köstek 0,31mm yeşil tek iğne owner 2no kurşun duruma göre 50-100g arası kamışlar 3,50-3,90m makineler 50-60lık. Bu saydıklarım benim kullandığım takımlar ama sen nasıl biryerde ne şekilde bir av yapmayı düşünüyorsun yazarsan sana yararlı olacak bilgileri daha net alabilirsin. Takım örneği Bu arada tebliğe de bir göz atmanı isterim bu bilgileri veriyoruz ama bunları bilinçli yapman hem senin için hemde doğa için daha yararlı olacaktır. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php Sazan için bilinmesi gerekenlerin başında 15mart ile 15haziran(marmara bölgesi için) tutulması yasaktır ve 40cm altı olanlar suya geri iade edilmelidir... Saygılarımla Rastgele....
Yardımınız için teşekkür ederim.. İç sulardaki yasak tebliğini biliyorum...Edirne meriçde avlanmayı düşünüyorum. Haziran ayına kadar tecrüblerinizden faydalanmak için bilgi topluyorum.Bu arada 3,90 kamış 50 lik makinem var.
sazan sabır isteyen vurup vurmyacağını tam kestiremeyeceğin bi tür...misinan 0.40 iğnen 2 vey4 numara kurşununda 30 40 gram fazlasına bence gerek yok8hatta kurşunsuz önüne doğru bir kaç metreyede misina atsan vurur balık bence sazan hep kenarda gezer)....en önemli şey hiç kuşkusuz yem ben burrdan sazanın vuracağı binbirçeşit yem söylerim ama orda avlanan avcılar nne ile avlanıyorsa onu kullna bilmiyorsan solucandan şaşma....rapor bekliyoruz....
Haklısınız ama o birazda avlağa bağlı kıyı derinden başlıyorsa olabilir ama bazı avlaklar hemen derinleşmez 50m ilerisi bile 3-4m derinlik olabilir bu duruma göre kurşun kullanılır. Unutmayalım iri sazanlar(10kg üstü) sığ sularda pek fazla dolaşmaz. Tabii siz havyar zamanı 15li kancayla kıyıdan 9kg sazan tuttuğunuz için öyle düşünüyor olabilirsiniz bknz: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26331 Neyse bunun geçmişte bilmeyerek yapılan bir hata olduğunu düşünüyorum. Yem konusuda dediğiniz gibi o bölgede ençok hangi yem kullanılıyorsa onun denenmesi lazım solucan her avlakta iş görür fakat kücük balıklarında ilgisini çektiğini unutmamak gerekir. Saygılarımla Rastgele...
kemal. Bnde kocaeli den senn le bu yaz iyi işler yapalım .... bildğim güzel yrler var özlden mesaj yollayabilrsn
İnşallah kemal. Ben 1 temmuza kadar sabredicem. Daha havyarda olan balıklar olduğunu düşünüorum kendimce. O yüzden 1 temmuz da avlağımda olacağım inşallah. Özelden mesaj atabilirsin... saygılar.