birincisi : imza ayarlarınızı yapmalısınız.. (isim + şehir + yaş + kan grubu) ikincisi : www.kkgm.gov.tr 'den 37/2 sirkülere bakabilirsiniz ya da www.balikavi.net içinde de sirküler diye bir bölüm var. ordan bulabilirsiniz.. bulunduğunuz ili dikkate almanız gerekiyor
Peki birşey daha sorabilirmiyim Acaba amatör balıkçı belgesi almak için en az kaç yaşında olmak gerekiyor?
Sevgili Halit, amatör balıkçı belgesi almak için yaş sınırı yok. Hemen al bence, beklemene hiç gerek yok. Yasak tarihler, yerler ve diğer detaylar için sirküleri baştan sona bir oku derim. Çok faydalı olacaktır senin için. Birde tanışalım bölümünden bir konu aç,kendini tanıt, sana hoşgeldin partisi verelim
http://www.balikavi.net/dokuman/sirkuler372.php#bolum3 Yukarıdaki linkten sezonun ne zaman açılacağını ve yasakların tarihlerini avlanacağınız yere göre bakabilirsiniz.
İlk defa duydum, ben yanlışta biliyor olabilirim. Açıklarmısın biraz bunu. Sirkülere baktım ama göremedim yaş sınırını.
http://www.ankara-tarim.gov.tr/kontrol/balikcibelgesi.htm Bende de böyle bir link mevcut orada herhangi bir şey yazmıyor. Bu konu ile ilgili olarak
Cvplarınız için teşekkürler Bizim köyden bi abi almış ama 25 yaşında o sormuş muhtar a gerekmio demiş.
Muhtar bu konuda bilirkişi olarak mı kullanıldı? Yoksa bi yanlış anlama olabilirmi. Çünkü bu belge muhtardan değil, Tarım il müdürlüklerinden alınıyor...
amatör balıkçı belgesi artık zorunlu degıl arkadaşım ama bundan haberdar olmayan canı sıkılıpta denetıp yapmak aklına gelen bazı yetkılı vatandaşlara çatabilirsin istersen aladabilirsin
Foruma uzun süredir girmiyordum, o yğzden cevap yazamadım... Benim kardeşe de alalım demiştik, tarım il müdürlşüğünde 18 yaşından küçüklere verilmiyor dediler ve alamadık.. yani sirkülerde ve diğer tebliğlerde yazan bişi değil bu... Ayrıca belgeyi almak zorunlu da değil... 18 yaşından küçük biri balıkçılık yapamayacak mı? Hatta birşey daha anlatayım... Geçen sene Süloğlu'na balığa gidiyorduk. İsrail sazanı çıkıyor ve israil sazanı için herhangi bir yasak dönem yok, ayriyetten boy ve kilo sınırı da yok. Ama süloğlunda millet korka korka olta atıyordu. Sebebi de tarım köy işlerinden jandarmaya sazanın yasak olduğunu söylemeleri. Jandarma da tabi ceza kesiyor. Tarım Köy İleri genel müdürlüğü'ne mail attım, yetkili normal olarak yasak olmadığını ve ceza kesemeyeceklerini anlattı.. yani durum böyle eğer ceza haksız yere kesilirse idari mahkeme iptal eder.. ama işte idari mahkemeyle uğraşmak da zor iş. Zaten buralarda genel olarak avcılar da denetleme yapanlar da bilinçsiz, durum böyle olunca işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Adam yasak dönemde balık tutuyor, taşların arasına saklıyor. gözümle gördüm şimdi sen böyle adamların başına direk adam dikmen lazım denetmelek için.. Neyse konu neydi nerelere geldim ama gerçekten yasakların uyulmamasına acayip sinir oluyorum...
sevgili Halit öncelikle aramıza hoşgeldin bu yaşta balık sevdan beni sevindirdi umarım bundan sonra güzel paylaşımlarda bulunuruz