En kolayı ne biliyormusun? Marketlerde tavuk çiğerini ve yüreğini aynı ambalaja koyarak satarlar. En eski tarihlisini al. ciğer kokusu yüreğin üstüne sinmiş olur. Yüreği iğneye köstek misinasından geçirerek tak sonra kösteği bedene bağlarsın. Bir yorgan iğnesi veya tığ şeklinde tel ile yapabilirsin. Yüreği uzunlamasına takarken tam ortadan değil de, iğnenin ucu yüreğin içine batmasın diye biraz yandan geçir. Tek bir sakınca var, limit altı da gelebilir. Hırpalamadan geri salınır Yürekten sonra aynı tığ ile minicik bir strafor da kösteğe geçirip sıyırarak yüreğin içine doğru zorla, onun da arkasına bir stoper geçir, tamamdır... Yürek sudan ağırdır, strafor yemin çamura veya yosuna gömülmesini önler. Birşey daha; bu takımda en ucta kurşun değil iğne olacak, bir karış sonrasında fırdöndü (kösteğin öbür ucunda), gezer kurşun ve 1 m. sonrasına bir stopper ve sonrası malum.
Ben sazan için rapala oyunu kullandım ama bunun içine yayın da giriyor galiba neyse gümüş yemeye başlayan sazanlar birgün evrim geçirdiklerinde yabanileştiklerinde tek hayalim Rapalayla sazan yakalamak buna da ömür yetmez en azından benim
evet sırf iğne. iğne ufak olacak misinaya bağlayın ve kurbağaların 5-10 cm üzerinde gezdirin direk atlayıp ağzına alır.
en saglıklı yem , eğerki var ise, av mahalinde insanların kullanıpta verim aldıgı yemdir.. izlemekle ögrenirsin.. genellikle alışkın oldugu yem i kullanırsan daha iyi verim alırsın.. ayrıca yazın hamur vs unlu mamuller - kışın solucan et vs..saf protein
Çorumlu arkadaşım başlığı yanlış açmış olduğundan hem anket saçma oluyor, hem cevaplar birbirine karışıyor. Ama sen cevapları ayırıyorsundur. Kurbağaya belki trofe bir sazan 40 yılda bir gelir(lafın gelişi değil, gerçekten 40 yılda bir) ama mısıra ya da hamura yayın hiçbir zaman gelmez (tabi bir kızılkanatın midesinde değilse). İri toprak solucanı ortak yemdir. Kan sülüğü de yayın ağırlıklı ortak yemdir. İstisnai durumları saymazsak başka ortak yem bilmiyorum. Ankette boili önde gidiyor. Boili ile yayın yakalanmaz. Eğer haftalar, hatta aylar öncesinden yemlenmeye başlanarak boiliye alıştırılmış ise sazan için en etkili yem haline gelir. yoksa malzemeciden alıp su kenarına giderseniz yanlış yaparsınız. Büyülü bir boili formülü de aramayın, yoktur. Önemli olan protein ve aroma içermesi ve balığın bu aromaya alıştırılmasıdır.
Rica ederim ne demek ____________________________________________ Önce Senin ağzınamrsparkle sonra benim ağzıma :thumb:
bizler yayın rapalaya kaşığa gelmez diye biliyoruz.. http://www.youtube.com/watch?v=u4REIfmPTrM&feature=related