merhabalr daha önce anlatıldı mı bilmiyorum ama bu sazan yayyla yapılan bi takım resmi yada anlatımı varsa yazabilirseniz sevinirim.
kardeş kimsenin çizmesine gerek yok bence ,çok basit yayı balıkçıdan al örme misina ile nasıl olursa olsun 7 -8 numara en az 4 kanca bağla,israiller senindir kurut onların kökünü,bana kalmasın
buyrun bu linkte hepsi mevcut http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8111&page=8&highlight=sazan+malzemesi
Onceden hazırladıgın karısımı(kuspe,mısır unu,nisasta,sarımsak vs.)hamur haline getirir yayın ustune basarsın boylelikle icine girer..Yayın dısına birkac cm lik kosteklere igne baglar ignelerede konserve mısır takarsın.Balık hamurun kokusuna gelir ama yayın icine yetismekte zorlanır.Dısarıdaki ignedeki mısıra atlar .Sende balıgı kıyıya alırsın. EGERKİ KUCUK BİR BALIKSA ZARAR VERMEDEN SUYA İADE EDERSİN.. Rastgelsin..
Ne demek istediğini anlayamadım biraz açarmısın Türkiyede kaç iğneye izin veriliyor cahilliğimi bağışla.
sirküler değişmediyse iç sularda 6 iğneli 4 olta ile avlanılabilir. satılan hazır küspe takımı ve yaylar da 6 iğnelidir.
teşekkür cevap yazan herkese teşekkür ederim şimdi anladım o yayın neye yaradığını komik ama daha önce aklıma gelmemişti tekrar saolun
ben bundan kullanıyoduk bi abiye gösterdim dedi bana bu tür aparatlar hayvanı korkutur o kırmızı şeylerin görünmemesi lazımmış???