Sazan yemi için önerileriniz

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında özgün40 tarafından paylaşıldı.

1. özgün40

özgün40 Özgün

merhaba arkadaşlar bu sene pek ilgim olmayan balık yakalama işine bayağı bi sardım:) Tabi bundan sonra araştırmala felan bu siteyi buldum gerçekten deneyimli abilerimiz mevcut bende merak ettiklerimi sormak istedim

Amatör bir balıkçı olarak Kırşehir kızılırmakta balık yakalıyorum olta olarakta küçük el oltası kullanıyorum oltaya hiçbir katkı maddesi katmadan ekmek içini olta iğnelerine takıyorum ama fazla verim alamıyorum ancak 5-6 sazan arkadaşlar denemyimli olarak ne gibi katkı maddeleri veya yemler önerirsiniz.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Özgün sazan avında boy limiti 40 cm. yani bundan ufağı tutulamaz ve adet olarak 5 tane buda en fazla tutacağın sazan sayısı.Yem ne takarsan tak 5 den fazla zaten alman yasak.

Yen olayına gelince gölde Mısır iyi iş yapıyor birde solucan ama solucana diğer balıklarda gelirken mısıra sadece sazan geliyor buda önemli bir avantaj.

3. özgün40

özgün40 Özgün

Solucanı gölün kıyısında ki nemli topraklardan bulabiliriz sanırım.Birde mısırdan kastınız haşlama mı yoksa konserve dahil mi

4. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    İkiside olur birde av bayilerde cam kavanozda satrlar oda iyi olur.

5. özgün40

özgün40 Özgün

malum el oltası kullanıyorum iğneye mısır nasıl takılmalı eğer forumda böyle belgeler varsa varsa link atabilir misiniz :)

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    assagdaki fotografdaki sekilde takabilirsin. en alta misirlarin düsmemesi için bir stoper koyman gerekir. 2-3-4 dis misir takabilirsin. fotograftaki yem dizilimi yayin için yapilmisti ve basarili oldu. hazir pelet yem, yuvarlak köpek korketi ve hazir vanilyali boili. hedef balik sazan ise igneyi çok daha ufak seçebilirsin. oltani suya attiktan sonra bir iki avuç misir ile ortami yemlemeyi unutma. hatta bir iki gün öncesinden olta atacagin yeri yemleme imkanin varsa daha verimli olur.

Uploaded with ImageShack.us

7. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    yurt disi nekadar video izlediysem hepsinde bu sistemi kullaniyorlar. tekli igbe yerine 3lü igne taksak (rapalalardaki gibi) bir faydasini gorurmuyuz acaba

8. özgün40

özgün40 Özgün

Anlattıklarınız için teşekkür ederim ancak resimde gösterilen talimatlar ve yapılışı beni biraz zorlar yeni başladığımdan hamura devam be abi :D

9. Özgün, hemen yılma...
    Resimde görülen yem takma usulu şart değil. İri bir mısır tanesini normal şekilde iğneye tak. İğnenin ucu mısırdan çıktıktan sonra azcık hamur ile kapatabilirsin. Yahut ucu hafif içe dönük kısa palalı iğneler tercih et.

Kaldıki yukarıdaki bağlama yöntemi hiç de zor değildir. "Hair rig" yazıp gugıla sor.

Rasgele

10. özgün40

özgün40 Özgün

Anlattıklarınıza bakılırsa o kadar zor değil mısıra gelince normal evimizde haşlayıp öyle kullanabilir değil mi zaten hamur kolay iş

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sazan yemi kapıp kaçmaz. Eğer iğneyi ihssederse, bu yüzden yakalanmaz.

Bir iğne, dikiş iğnesi ile 3-4 tane mısırı kırmızı, ince bir ipliğe diz. Mısırların arası bir mısır sığacak kadar aralık olsun. İpliği de alıp 3-4 mm boşluk kalacak şekilde iğnenin dirseğine, yani o eğri kısmına bağla. En kolayı bu.

Mısırları kendin kaynatırsan daha iyi olur. Az suyla kaynat, kaynamaya başlayınca hemen kapat ve biraz soğuyunca, içine biraz anason yağı yada ezilmemiş ama doğranmış biraz sarımsak kat. İyice karıştırıp bir gece beklet. Arada karıştırırsan daha iyi olur. Sonra küçük poşetlere doldurup buzluğa koyar, gerektikçe alır kullanırsın.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Derede mısır daha iyi netice verir. Boili vs. gibi yüksek proteinli şeyler, göllerde daha randımanlıdır.

Ama derede asıl bakılacak olan, bu hayvan ne yiyor olmalıdır. Mesela, kenarda ağaçlar vardır, ondan düşen meyveler gibi. Bilhassa dut, çilek vs. bu açıdan çok makul olurlar.

Aslında sazanın en iyi yemleri, bilhassa yazın ve akarsularda, böyle meyvelerdir.

13. özgün40

özgün40 Özgün

İğnenin dirseğine mısırı dizdikten sonra uç kısmına da hamur koyarsak gelsin sazanlar zaten kızılırmakta sürüsüne bereket sazan var :D

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sazan işinde, iğneye yem takılmaz. Bu asli kaidedir. Yemler iğneden ayrı duracak. Sazan yemi alınca yoklar, iğneyi hissederse bırakır.

İğne ile yem, dokunmayacak, ama 2-4mm kadar bir arayla yanyana duracak. Ne kullanırsanız kullanın bu kaidedir.

Elbette bunun istisnası, eriyen yemlerdir, yani hamur cinsi şeyler. Onlar iğneye kaplanır. Ama bunun düzgün olabilmesi için, iğnenin sapına yay filan konur. Haşlanmış patates, un hamurları, çeşitli hayvan yemleri vs. bu amaçla kullanılabilir.

varsakaderde bunu beğendi.
  15. özgün40

özgün40 Özgün

Bir usta olarak tabii ki haklısınız ancak ben kıyıya gittiğimde genellikle tavuk yüreği ve hamur takıyorlar balıkçılar verimde alıyorlar zaten ben hamur kullandığımda sazandan başka birşey gelmedi büyüklüğüde en fazla 500-600gr geliyor

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu sazan dediğin nasıl bir şey? Bir resmi, fotoğrafı filan var mı?

17. özgün40

özgün40 Özgün

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
  19. özgün40

özgün40 Özgün

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu israil sazanı denen bir şey.

Bu sazan değil diyelim. Bunlar ne bulsa yer. Dediğiniz gibi tornadan çıkmış gibi aynı boylarda olurlar. Avcılık olarak tercih edilmeyen balıklardır. Etleri yavan, tatsız ve kılçıklı olur. Aslen istilacı türlerdir ve varlıkları istenmez.

Bunlar için pek fazla uğraşmanıza gerek yok. Ekmek içi vs. kafi gelir.

Tavsiyem, o nehrin akıntısının kesildiği, biraz yüksekten vs. güçlü akıp yatağını oyduğu kısımları filan denemeniz. El oltası kifayet etmeyebilir. Bunlardan birini büyük bir iğneye bağlayın fileto gibi yararak yem olarak kullanın. Böylece yayın yakalama şansınız olabilir.