sazan yemleme tekniklerinden sadece birisi

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında esabi tarafından paylaşıldı.

1. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sevgili sazan sever dostlar aşşağıdaki resimdende anlaşılacağı üzere sizlere sazan yemleme usüllerinden birini tarif etmeye çalışacağım bu yemlemeyi amacına uygun gerçekleştirebilmemiz için öncelikle bir bota sahip olmamız gerekiyor bu yemleme genelde büyük göllerde çok uzak mesafalerden balıkları bulunduğunuz yere daha az yem ve daha çabuk çekebilmek için kullanılır öncelikle olta atmaya uygun yer belirlenir oltaların atılacağı yönlerde belirlendikten sonra o yönlerde uzak kıyılardaki hedefler seçilir örek resimde ağaç,büyük bir taş ve kayalıklar bota yeterince yem alarak bu hedeflerden birincisine doğru gidilir amaçlanan mesafeye ulaşıldığında yönümüzü oltalara çevirip azar azar yemi suya atarak tabiri caiz ise tavuğu kümese sokmak için buğday dizer gibi yemler serpilerek oltara ulaşılır peşinden ikinci güzergaha gidilir buda büyük bir taş olabilir aynı işlemler buradada uygulanır ve peşinden diğer hedefe gidilir gene aynı şekilde yemleme yapılarak oltalara ulaşılır sonra diğer hedefe buda kayalıklar olabilir ve gölün genişliğine göre birkaç hedef daha belirliye bilirsiniz bütün hedeflerden ip şeklinde mısırlar dizildikten sonra oltalarımızı atacağımız merkeze bolca yem dökülür ve olta misineleri botla çekmek surretiyle bu yemlerin olduğu noktada yemlenip suya bırakılır bu sayede iğnelerimiz yemlerimizin tam ortasında duruyor olacaktır ortalama iki üç saatte bir oltalarımızın üzerine az miktarda mısır yemleme sapanı veya yemleme roketiyle gönderilir sabah erken saatlerde tekrardan önceki gün seçilen hedeflere (kerterizlenen yerlere) botla gidilip aynı yemleme şekli tekrarlanır ve artık av vakti gelmiştir gölün bütün sazanları artık sizin çizeceğiniz yola girip livarınıza gireceklerdir size kalan ufakları salıp büyüklerede gerekli saygıyı göstermektir herkese kurallara uygun bol trofeli avlar dilerim:)
    şimdi bazı arkadaşlarımız zaten biz bunları biliyoruz diyebilirler ama bizim görevimiz bildiklerimizi bilmeyenlere aktarmaktır saygılarımla:) :)

Son düzenleme: 21 Eylül 2008
  2. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    çok güzel bir teknik teşekkürler :)

3. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    yine çok güzel bir paylaşım yapmışsın abi. ben sakarya karasuya gittim 3-4 ay önce. deniz balıkçısı olmamdan dolayı sadece iğneye mısır takıp attım çektim attım çektim, şimdi hataları yavaş yavaş anlıyoruz artık. yemleme konusu:D

4. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Aytekin teşekürler kardeş vermiş olduğun bilgiler için :) nasıl bu aralar sazana gidiyormusun:)

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    teşekkürler efem :)
    ama botu olmayanlar ne etsin abi?:D

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    rica ederim vural teşekküre gerek yok bir faydamız olduysa ne mutlu bana

yavaş yavaş herşeyi öğreneceksin inşallah sekan
    sağolasın murat abi :)
    abi bu aralar sazana iki sefer gittim toplam 6 adet sazan aldım bu haftada aslında gitmeye niyetim vardı ama hava koşulları bana engel oldu:( :(
    yüzsünler koralım:D :D :D
    şaka bir yana onlarda atarı çok güçlü bir kamışla yemleme roketi kullanarak aynı sonuca yaklaşabilirler:)

7. akrebingözü

akrebingözü Zekai BAYRAK

Favori Kamış:
    LINEAFE
    Favori Makine:
    SIMANO CATANA 4000 FA
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN 4,5 Kğ. KOFANA 1,200 Kg.
    güzel teknikler; sazanlara allah kurtarsın demekten başka şansımız yok herhalde.
    paylaşımın için teşekkürler.

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    :rolleyes: :D :D :D :D :D
    bu duaya amin diyemiyeceğim:) :)

9. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    yüzsünler koralım
    şaka bir yana onlarda atarı çok güçlü bir kamışla yemleme roketi kullanarak aynı sonuca yaklaşabilirler

yemleme roketi hakında bilgi lütfen :D:D:D:D

resmi falan varsa sevinirim abi:)

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    koralım yemleme roketi resimdende gördüğün üzere içine yem doldurup atarı kuvvetli bir kamışla veya yoksa el oltasıyla ileri atılıp birkaç çek bırak yapınca içindeki yemler boşalan bir yemleme aletidir fiyatı 13 ytl'dir ama istendiği taktirde herkes aynı roketi çekomastik tüplerini keserek yapabilirle tek püf noktası dibine yapıştırılan strafor parçasıdır oda suyun içinde ters dönüp boşalmasını sağlıyor saygılarımla (senin ne işine yarıyacaksa meraklı melahat:mad: ):D :D :D

11. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Güzel taktik ,stratejik bir yaklaşım. Bu arada roketin çalışma sistemini yani o strafor olayını şimdi ögrendim.Eline sağlık abi.:)

12. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sen olayın roket kısmına fazla takılmasanda olur burak nede olsa botun var botla sereriz yemimizi :) :) ;)
    bu arada sazan öyle söylendiği gibi sazanlık yapmaz öyle her duyduğu b..k kokusunada gitmez sazan avlayabilmek için tattik gerekir,strateji gerekir,ustalık gerekir,sağlam malzeme gerekir,sabır gerekir,sessizlik gerekir,ışıksız ortam gerekir,
    şansmı :confused: bence sazan avında çok az şans gerekir ;) gerisi ustalık işi:) :)

13. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    saolasın aytekin abi emeğine sağlık, sanırım resmi bile kendin paint te çizmişsin :)

şunu merak ettim acaba bu sistemi sen kendin deneyip, verim alabildin mi ?

bot olsa bile uygulaması oldukça zahmetli ve bol bol yem gerektiren bir sisteme benziyor.

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ben teşekkür ederim şenol kardeş :)
    bizzat kendim deneyip test ettiğim bir yöntemdir verim için birşey söyliyemem
    o günkü hava ve su koşulları balığın gezmesini veya yemlenmesini etkileyebilir
    çok yem kullanma olayına gelince bu yöntemi geniş ve büyük göllerde uygulamak gerekir balığı toplayabilmemiz içinde tabiki biraz daha fazla yem gerekir ama konunun içindede belirttiğim gibi yem çok fazla kullanılmayacak tavuğu kümese sokacak kadar ince bir hat üzerine ip gibi yem dökülecek zahmet konusuna gelecek olursak sazan tutabilmek için biraz zahmet bence gereklidir sonuçta tutacağımız balık istavrit değil;) :) :)