aslında bu konuyu acayım mı acmayayım mı denesem mı denemesem mı dıye cok dusundum ıse yaramaz yıne dıye aklıma geldı hep ve vazgectım.sımdı soyle anlatayım benım oturdugum yerın 7-8 km yakınlarında bır göl var balıkcılar sureklı ag atıyorlar ayrıca ben kendımı bıldım bılelı olta ıle balık yakalandıgını duymadım göl baya bı buyuk ama son zamanlarda olta ıle sazan yakalandıgını duyuyorum agcıları soylemıyorum bıle her yer ag dolu ve baya bı sazan cıkıyo ag ıle.sımdı soyle kafamda cok guzel olta atılacak bır yer var.ortamı da sazan ıcın cok uygun balıkcılar da sureklı ag atıyo.ben burayı(bu soyledıgım yemleme hazıran ayından sonra olacak cunku ogrencıyım ve memlekete ayda bır gıdıyorum) hazıran ayının ılk haftasından ıtıbaren yemlemeyı dusunuyorum ama bu yemeleme nasıl yapılmalı yem olarak ne atılmalı ve yemlemeyı nasıl yapacagım hıc bılmıyorum ayrıca kac gun arayla yemleme yapmalıyım yemlerı ne kadar uzaga ve alana atmalıyım en onemlısı de ben yemlerım adam gelır ag atar yemledıgım yere benım balıkları yakalar....aklımdan gecen bunlar yardımlarınızı beklıyorum sızce ben burdan balık alabılır mıyım
şükrü yemleme hakkında bildiklerimi anlatayım. yemleme için oltaya takacağın yemi kullanırsan daha verimli olur. mısır ile yemleme yaparsan iğneye mısır takmalısın. birde yemleme için normal mısır iğneye ise haşlanmış mısır taka bilirsin. yemlemeyi olta atacağın mesafeye at. önceden yemlersen balık alışır ama biraz emek ve para gider.bence sen bir sabah balığa git olta attığın yeri yemle civciv yemide iş yapıyor be kullanıyorum avlakta bir gece yatarsın böylece 48 saat oltan suda kalır ve sende bu sürede ara ara yemleme yaparak balığı o bölgeye çekersin. yemlemelik önerilerim mısır, civciv yemi, ekmek, boncuk makarna iyidir.yemledede önemli olan devamlı yapmak balığı o bölgeye çekmek.
tatlı su avını bıraktım ama bir kaç öneri vereyim birinci önerim eger agcılar ordan balık alıyorlarsa gece balıga gitmeni tavsiye ederim saat 22:00 ile 04:00 arasını yokla genelde sazan balıklarının yemlenme saatleridir ikinci önerim rat kullanıyorsa rat için küçük yaylı oltalar piyasada mevcut tek parça yatlı olta üzerinde 4 igne yeterli olacaktır.. üçüncü önerim kullanacagın yem bu yaylı oltalar için fırıncılarda bulunan bayat ekmek ve yine fırıncılarda bulunan kepekli ekmek diye tabir edilen diyet ekmegini al altı çizili olarak belirteyim kepekli ekmek suda sazanı resmen cezbediyor ... başka önerim yok kesinlikle olumlu sonuç alırsın misina olarak 40 ve üzerini kullan ''sakın olaki bulundugun merayı yemlemeye çalışma emin ol o senin agcı dedigin kişiler yemlenen yeri keşfeder balıkların kökünü kuruturlar zaten zevkine gidiyorsun tutmuşsun tutmamışsın bir önemi yok maksat oltayı suyla buluşturmak degilmidir.. saygılar
abi ben şimdi kararsız kaldım bu yeri birkaç gün veya 1 hafta önceden yemleyeyim mi yoksa hiç yemlemeyeyim mi...
Serkan tam olarak bu değil. Gölde av için 8-10 saat kalacaksan yemleme yap faydası var zararı yok. Yatılı gittiğinde yemlersen yemlenen bölgede oltan çok uzun kalacağı için daha çok şansın olur. Ben sabah 5 akşaç 19:00 kadar gittiğimde civciv yeminden un ile beraber hamur yapıyorum, hamuruda yumruk büyüklüğünde ayırıyorum. Daha sonra olta attığım bölgeye yarım saatte 2 tane atıyorum balıklar o bölgeye akın ediyor bol vuruş ve balık oluyor. Civciv yemini direkt suya belli arlıklarlada atsan aynı işi yapar. Bayat ekmek, mısır da kullana bilirsin. YEMLEME HER ZAMAN YAPILIR BALIK TUTMA ŞANSINI ARTIRIR, EĞER UZUN SÜRE İÇİN GİTTİĞİN YERDE YAPARSAN VE YEMLEMEYE ARA ARA DEVAM EDERSEN TADINDAN YENMEZ.