sazan yemlemekte farklı bir fikir

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında hemperi tarafından paylaşıldı.

1. hemperi

hemperi Ethem

Arkadaşlar Merhaba,

Adanada yaşıyorum, evim göl kenarına yakın sayılır yeni yeni balık avına gitmeye başladım ama orta çapta balık tutmayı bilirim.

2-3 gün gölden elim boş dönünce yemleme işine kafayı taktım ve şöyle bir yöntem geldi aklıma.

Kimsenin balık tutmadığı bir yere sabah işe giderken taşa bağlı küspe atmak, kaynamış mısır atmak ve pilav dökmek, aynı işlemi işyerinden çıktığımdada yapmaya devam etmek ve bu işe bir hafta devam etmek daha sonra o yemleme yaptığım yerde balık tutmaya çalışmak.

Sizce bu yöntem ne kadar mantıklı olur ?

Küspeyi patates çuvalına doldurup atmayı düşünüyorum, balıklar bol bol yesin :))

2. ub900

ub900 toygun

Bir hafta boyunca yemlersen baliklar ya mide zafiyetinden olur yada cok doyar gelmez oltaya :D Saka bir yana guzel dusunmussunde 1 hafta boyunca yemlemeye gerek yok sanirim. bir kac saat onceden dediklerinle yemlesen yeterli. Ben 1 saat onceden yemliyorum yetiyor. Sen 2 saat onceden yemle istersen tutarkende balik durumuna gore yemleme yap en azindan bir hafta masraf etmezsin bosa kanimca. Bol avlar.

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ethem kardeşim, güzel fikir.

Sürekli denersen, inanki orayı mesken bile tutarlar ve '' Ethem abimiz ne zaman gelecek de karnımızı doyuracağız '' diyede, dört gözle yolunu bile beklerler. hihi hihi Bilmezler ki Ethem abilerinin gerçek niyetini.hihi hihi

4. hemperi

hemperi Ethem

Küspenin yasaklanmasının sebebi;

Oltadan kopan küspeli iğne tırıvırı gibi suyun derinliklerinde dehşet saçmaya devam ediyor.

2. olarak

Küspe ipten kopuyor, bunuda bir inek bulup yiyor ağzına iğneler batıyor vb. küspeli iğne yüzünden çok sayıda inek ölmüş :((

2-3 gün içinde yemleme işlemine başlarım :)

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    bugday mısır makarna kaynatıp yemleme yaparsın... hem balık toplanır hemde sudaki diger canlılar nasiplenir..sevap hanenene yazar :))

6. caRP.DEL!S!

caRP.DEL!S! caRP.HUNTER.!.ER0L

Favori Kamış:
    9+1 bilyeli makine ve 3.5mt kamısbirde 2+1makinalı kamıs
    En İyi Avı:
    3.5kg aynalı SAZAN
    sana tavsiyem ethem al 5 kg mısır 2 kg bugday 1 kgda kenevir bunları kaynak zaten 10-12 kg olur şişer daha sonra bunu eşit miktarda 4-5 gün yemle gidecegin gün yem dökme oltalara tak mısırı at bak nasıl vuruyor ama küspe hiç atma ...

7. hemperi

hemperi Ethem

Aynı bende buna benzer düşünüyorum, bu akşam gidip yemleme yapacağım yeri seçmeye zaman bulurum inş. Sakin bir yer olsun istiyorum.

Muvaffak İŞMEN Bey her yorumunuzda benim yüzümde sürekli bür tebessüm oluşturuyorsunuz teşekkür ederim :)

8. nidya78

nidya78 Aydın

Yemleme yaparken çuval poşet vb kullanmazsanız avlağınızı temiz tutmuş olursunuz. Hazırladığınız yemi çamurla karıştırıp top haline getirip suya atabilirsiniz. Rastgele.

9. hemperi

hemperi Ethem

Çoğu zaman balık tutarken sigara izmaritini denize veya göle atan arkadaşlarıma büyük tepkiler göstermişimdir, o konuda yeterince hassasım yinede hatırlatmanız için teşekkür ederim :)

10. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Okan_uA - Okan1 aynı kişi mi hangisine inanacağını şaşıracak insanidk :D

11. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Sana şaklabanlık yaptığını kimse söyledimi??? ayrıca kimin hakkında nasıl düşüneceğimi kimse bana söyleyemez iki ayrı nick biraz garip geldi o kadar

12. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    sende açıklamışsın zahmet olmuş

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Okancım şahsına herhangi bir itham yok abicim.;)

Kasım abimizle verdiğin linkte konuyu tartışmıştık daha önce. Küspe konusuna kanaat bildiren KKGM yetkilisi/görevlisi hakkında bir değerlendirmede bulunmuştu. Buradaki yazısı da ona yönelik. Link içeriğine bir daha göz atılabilir. http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=37308&highlight=k%FCspe+dilek%E7e

Bunun yanında konunun aslı forumumuz sayfalarında ve sevgili üyemiz Mustafa (dear star) tarafından bizzat açılmıştı. Yukarıda vermiş olduğun link bir başka balıkçılık forumuna açılıyor. Bunda bir sorun yok ancak bir yönüyle garip de bir durum var. Daha doğrusu; buradan güya "alıntı"lanıp kendi forumlarında yayınlanmış bir konu için kaynak belirtilmemiş, sanki kendilerince gün yüzüne çıkarılan bir konu gibi yanıltıcı olabilecek tarzda "çalıntı" yapılmış bir nevi. Bu da işin bir başka yönü, "herkes her istediğini yapıyor."

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 21 Temmuz 2011
  14. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    idk Nerede kalmıştık,ters yere gidecek birşey yok olamazda bu zamana kadar olmadı da 5 senelik üyeliğimde de olmadı olamayacak çoğumuz birbirini şahsen tanımıyor tanımak zorunda da değil bu yüzden kimsenin kimseye kıracak üzecek niyeti bile olamaz ben sadece olaya hafif espriyle yanaşmak istedim neyse ciddiye almana gerek yoktu aceleyle çat pat yazan birine sağlıcakla kal kardeşim benden yana da sorun yok olan da neresi ağırırsa o tarafına yatsın hatamız olduysa çok özür olsun anlamadım gerç

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yok öyle, kolaya kaçmak yok. Yazışırsak buradan yazışalım. Çalış çabala özel mesaj yazacak duruma gel, buradan mesajlaşalım.:D :p

Dünki mesajının altına "nerelerdesin, görünmüyorsun, özlettin" anlamında birşeyler yazmıştım. Hazır yakalamışken Okan'ımla bir hasbihal ederiz diye düşünmüştüm. Eh yine de yakalamış sayıyorum seni. Gel abim sık-sık foruma uğra, paylaşımlarını artır, bir süre sonra özel mesaj yazacak duruma gelirsin ve herbişey konuşuruz zaten.;)

Banlanmana gelince; sebep bahsettiğin gibi "üyeleri yanıltma" ise? Yanlış anlaşılma mı vardır nedir doğrusu çok şaşırdım.

Yönetimdeki arkadaşlarımızın bu yönde küçük bir izahatı olsun isterim.;)
    .

Son düzenleme: 20 Temmuz 2011
  16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bak buna çok sevindim. İnşallah severek çalışacağın bir iştir. Başarılar dilerim tüm hayatında.;) Dayımız zaten baştacı, bir de Pehlivan abimizlesin ki kaymaklı kadayıf valla.

Saygı ve sevgiler benden, kendine iyi bak gubani.;)

17. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

Sanırım Nurin kardeşimizin açıklaması ile kime konuyu bilmeyen bir dediğimi anlamışsınızdır.

Nuri durumu açıklığa kavuşturduğun için sana teşekkür ederim.
    Yanlız üzülerek söylemeliyimki bundan sonra çok zorunlu olmadıktan sonra tek kelime yorum ve paylaşımda bulunmayacağım.senin yazı ve yorumlarının yakın takipcisi olacağım.hoşca kal
    şansın açık olsun..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 21 Temmuz 2011
  18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Kasım abim kararına saygı duymakla birlikte aynı zamanda üzücü bulduğumu da ifade etmeliyim.

Konu şayet Okan kardeşimizin fevriliğiyse; sonrasında özür dilemeyi de bilecek kadar anlayışlı ve geniş yürekli olduğu yukarıdaki mesajında açık. Genç, heyecanlı, "delikanlı" ancak zeki ve iyiniyetli bir yeğenimizdir kendisi.

Neden abim, başka bir sebep mi var?:eek:

19. sedat uztüre

sedat uztüre

Başlığa bakarak girdim.Konu tamamen başka.Buna müsaade edilmememliydi......:mad: :mad:

20. hemperi

hemperi Ethem

Açıkçası bu durum benide üzdü ama elden bir şey gelmiyor işte