En iyi yem aslında balıkcıya görede değişiyor. Sazanların ençok vurduğu yem solucan ,çekirge, tırtıl ve hatta sinek gibi canlı yemlerdir. Fakat ben hamuru tercih ediyorum. Bunun da sebebi küçük balıkların didikleyerek yemi düşürmesi. Avda sürekli yem tazelemeyi sevmiyorum(sürekli oltayı çekip tekrar atmak büyük balıklarıda ürkütebilir).Sizlerede tavsiyem büyük balık yakalamak için kesinlikle iğneden kolay düşmeyen yemler kullanmanızdır. Ava gitmeden 1 gün önce iğneden düşmeyen bir tür hamur hazırlıyorum, bu hamurdan küçük parçalar kesip ( kalem şeklinde şeritler) kaynayan suya atıyorum. yaklaşık 1 dk sonra parçalar suyun üzerine çıkmaya başladığında çıkartıp soğuk suya atıyorum. Hamur lastik gibi oluyor. İstenilen büyüklükde kesip iğneye takılıyor, suda erimiyor ve küçük balıklar ne kadar didiklerse didiklesin iğneden düşüremiyor.Yemin etrafına toplanan küçük balıklar yemi yutamıyorlar ve büyük sazanların yemi farketmesini sağlıyorlar. Bu şekilde hazırlanıp iğneye takılan hamur saatlerce suda bozulmadan kalabiliyor, sizede kıyıda sessizce oturup büyük sazanları beklemek düşüyor .
Tavuk ciğerini biz daha çok yayın için kullanıyoruz ama küçük balıklar fırsat vermiyor. bu nedenle hindi ciğerini tercih ediyoruz, biraz daha dayanıklı çünkü. Yayın için olta attığımız yerlerde sazanda buluunyor ama şimdiye kadar hiç denk gelmedi. pek sevmiyor mu acaba ..