Merhaba Fatih Arkadaşım Amatör balık avcılığı Resmi gazetede yayınlanan tebliğde belirtilen çerçeveler içinde yapılmalıdır. http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Yayımlandığı R.Gazete: 21.08.2008-26974 Tebliğ No: 2008/49 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandığı R.Gazete: 05.11.2008-27045 Tebliğ No: 2008/61 Genel tanımlar l) Sualtı tüfeği: Su altında balık avında kullanılan lastik veya metal yaylı, gaz veya hava basınçlı tüfekleri, ö) Zıpkın: Bir gönder ucuna yerleştirilmiş, bir veya birden fazla sivri uca ve balığın kurtulmasını engelleyen damaklı düzeneğe sahip, yakalanan büyük balıkların son mukavemetini kırma ve sandala alma işlerinde de kullanılan balık avlama aracını, ifade eder. İçsularda amatör avcılık (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG) Denizlerde amatör avcılık (4) a) Denizlerde gece zıpkın ve sualtı tüfeği ile avcılık yapılamaz. b) Sualtı tüfeği ile yapılacak avcılıkta ışık kaynağı, şnorkel hariç yapay hava kaynağı, tüp, nargile, her türlü soluma cihazı ve yedek hava kaynağı kullanılamaz. Ancak amatör su altı avcılarının emniyeti açısından, en fazla 6 V (volt) gücünde fener bulundurulabilir. c) Sualtı tüfeği ile orfoz ve lagos avcılığı yapılamaz. ç) 1 Mayıs- 30 Eylül tarihleri arasındaki dönemde şamandıralarla sınırları belirlenmiş yüzme alanları içinde, zıpkınla veya su altı tüfeği ile su ürünleri avcılığı yapmak yasaktır. Bilgilerinizi rica ederim. Saygı ve Sevgilerimle
Kizilay Meydanina Git On Kişiye Sor En çok Hangi Yeri Söylerlerse Ora Senin Için Daha Güzel Ve Sazanli Geçecektir...
hem olta hem de zıpkın avcılığı yapıyorum. başlık altında ilk mesajdan bu yana yazılanları okudum da ) garip evet iç sularda zıpkınla balık avlamak yasak. ama bunu herkes bilmiyor. çok yakın bir arkadaşımın babası albaydı. babası da bilmiyordu sanırım. kendi de ben söyleyince öğrendi. babası askeri lojmanda scuba ile gece dalışında sinarit avlarmış. biz de yapalım dedi. sen ne diyorsun deyyus demedim arkadaşım olduğu için değil, kim olsa denmez bu tarz bir şey. amaç doğruyu öğretmekse yöntem daha ılımlı olmalı kanımca.
herkes aynı noktayı savunuyor ...fakat uzlaşma noktası ekseni bir an kaydı neyseki tatlıya bağlandı birbirimize karşı yazdıklarımıza dikkat edelim herks bir şeylere sahip çıkmak adına bir şeyler yapıyor bu yüzden kimseye tavır yada her hangi bir yanlış üslup kullanmayalım aynı noktada hem fikiriz farkındaysanız kırıcıolmayalım...