Sazana merhaba:)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kewmall03 tarafından paylaşıldı.

1. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Saat 5:00 de kalktım malzemelerimi dün akşam hazırlamıştım zaten hepsini arabanın bagajına attım ve koyuldum yola...Önce arkadaşım Ahmet i aldım sonra da yine bir diğer arkadaşım Mustafa ile birlikte avlağımıza *dogru gitmeye başladık sonunda avlağa vardığımızda saat 5:55 i gösteriyordu...Olta malzemelerini oltaları filan çıkardık arabadan yemimizi de orada hazırladık *İlk oltayi atan ve attıktan 5 dk sonra da ilk vuruşu alan Mustafa oldu ama ne vuruş gerçekten (kahvaltıdaydik bu arada) olta bir kalktı ki ilk ben gördüm oltayı bağırıyorum Mustafa koş olum balığa koş balığa;)Mustafa yerinden öyle bir kalktıki heyecandan masadaki çaylar filan hep döküldü neyse sağlık olsun ben kepçeyi aldım geldim Mustafa nın yanına bir de soruyorum balık geliyor mu diye:)Mustafa nın cevap şöyle:Abi ne gelmesi beni atacak göle balık:)Neyse 10 dakikalik bir uğraştan sonra balık kafasını kaldırdı ben tam kepçeliycem ama kötü kader balık bir anda oltaya öyle bir asıldıki kopardı iğneyi gitti balikbangheadMustafa üzüntüden kahroldu ama yapacak birşey yok sağlık olsun dedik nede olsa kaçan balık büyük olur...Neyse Mustafa takımını yeniden yaptı neticede balık mahvetmiş takımı:(O takımı yenilerken biz de Ahmet le dökülen çayları temizledik*...Mustafa da iştah kalmadı zaten o balık kaçınca(tahmini 2-3 kilo vardı balık)Biz sofrayı temizlerken benim oltaya aynı Mustafa nın ki gibi bir vuruş geldi ben heyecanlandım tabii kaçan balığı görünce benimkide öyledir diye düşündüm ve koştum oltamın yanına çanını çıkardım oltayı çekiyorum ama orda bir yosunluk var ki sormayın gitsin:( oraya takıldı balık e takılınca makarada çekmiyor tabiibangheadBıraktım oltayı elimle çekiyorum balığı Ahmet de yanımda kepçelemek için Kenara kadar getirdim ama aklıma Mustafa nın olayı geldi bu sefer ben biraz soğukkanlı davrandım bekledim biraz balığın sakinleşmesini(Oltaya takılmış balık ne kadar sakinleşirse:))Hele sükür Ahmet kepçeledi balığı çıkardık kıyıya gerçekten güzel balıkmış ama:) uğraştığımıza da değdi yani:)Üst üste Mustafa ile benim oltaya iki vuruş aldıktan sonra Ahmet üzülmeye başladı dokunuş bile alamadı henüz...Saat öğle 13:36 da Ahmet te ilk vuruşunu aldı ama harbiden küçük balığın geldiği her halinden belliydi:)Çektik kenara 23 cmlik kadifeymiş geri saldık...Onu takip eden Mustafa nın olta oldu bu sefer yine güçlü bir vuruştu Mustafa söz verdi bu sefer kaçırmıyıcam diye ve sözünü tuttu aldık kenara 45 cmlik sazanmış onu da benim balığın yanına arkadaş olarak koyduk:)Ahmet iyice üzülmeye başladı gerçekten ama sonra bir vuruş aldı ki hepimizinkinden büyüktü balığı;oltayı 10-15 cm kaldırdı balık...Abi çekemiyorum bunu ne yapıcaz dedi ama benim de heyecandan elim ayağım titriyor:)Balık bir sağa bir sola götürdü Ahmet i resmen...kenara kadar çekti 20 dakikalık uğraştan sonra ama avlandığımız yer çekmeye çok elverişsiz bir yer balığı *bayaa sudan kaldırmanız lazım kenara almak için...Mustafa balığı kepçeleyim dedi ama Ahmet oltayı tam kaldırırken balık yeniden battı suya...Biraz sonra Ahmet tekrar getirdi balığı kıyıya ama balık kayalardan bir güç aldı ki resmen bize selam verip döndü gittibangheadAhmet te üzüntüden öldü resmen:(Neyse dedik sağlık olsun nasip değilmiş...Saat 16:00 oldu benim oltaya da bir vuruş daha geldi bu da güzel bir balığa benziyordu çanı çıkardım oltadan balığı çekiyorum Mustafa da kepçeyi getirdi sonunda kıyıya çıkardık bu sefer balığı:)Ben mutluyum tabii ama cok belli etmiyorum sonuçta arkadaşlarım 2 güzel balığı kaçırdı...Onu da koyduk arkadaşlarının yanına:)Bundan sonraki 2 balık çok zorlamadı bizi kepçeye bile gerek duymadan onları da aldık dışarı biri küçüktü salalım dedik ama iğneyi öyle bir yutmuş ki arkadaşım iğneyi çıkarıyım derken bağırsağınıda çıkardı balığın neyse dedik en azından çok ta küçük değilmiş(35 cm)Bu son balığımız oldu ve mutlu bir şekilde ayrıldık avlaktan hepimiz için güzel bir gün oldu(Ahmette biraz üzüntü var ama sağlık olsun birdahaki sefere en güzel balıkları o alıcak belkide:))
    Avdan kareler:
    img844.imageshack.us/img844/721/721b160a941ba7ed6fafb33.jpg
    http://img72.imageshack.us/img72/4318/7339ce6990072fc7551d0a7.jpg
    img21.imageshack.us/img21/170/8189d2acd7d20f91d3c33b0.jpg
    img402.imageshack.us/img402/9224/572039743eb740e0b921edd.jpg
    img444.imageshack.us/img444/4236/109f47f50dbbbf1c19b46a6.jpg
    NOT:Arkadaslar resim yuklemeyi telefonumdan yaptigim icin sorun cikarsa affedin:)Herkese bol bereketli trofeli avlar dilerim...

2. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Bir not daha:Resimleri gormek icin başından sonuna kadar kopyalanip yapistirilmasi lazim internete:DMesela 1.si;
    img844.imageshack.us/img844/721/721b160a941ba7ed6fafb33.jpg
    Yorumlari bekliyorum...

3. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    Tebrikler Kemal Abi.Gerçekten güzel bir beçirmişsiniz.Balıklarda şahane

4. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Tesekkurler Levent bey size de rastgelsin avlarimiz daim olsun:)

5. oltacı adam

oltacı adam göksel

Favori Kamış:
    shimano aspire 4.20 tele surf kamış
    Favori Makine:
    okuma raw 55
    En İyi Avı:
    lüfer balığı 37 cm 410 gr
    tebrikler güzel bir av olmuş

6. kassarulu

kassarulu İbrahim

Favori Kamış:
    Captain 1500 Camelon
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Sazan 5 kg, kefal 3kg
    Küspeli çok kancalı takım kullanmışsınız sanırım. ben yasak diye hatırlıyorum

7. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    İbrahim Bey sanirim yanlis gormussunuz baligi cekerken darmadagin oldu takim normalde oyle deil...Ben takimi oyle hazirlamiyorum ayrica orda zabitalar gelip herseyi kontrol ediyor oyle birsey olsa soylerlerdi...Ben takimi almadan once herseyi arastirdim teblige uygun hazirladim yasadisi bir sey asla yapmam ve yapanida uyaririm.....

8. RainboW

RainboW Sertan

Tebrikler, baya bereketli olmuş :)

9. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    değişken enson hangisi balık tutmuş ise...O
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    güzel balıklar almışsınız tebrikler hem oyle koca koca yaylara da gerek yokmus degilmi ufak yaylar ile de guzelsazan tutuluyormuş.:)

10. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Tesekkur ederim daha iyisi sizlere nasip olsun insallah:)

11. kassarulu

kassarulu İbrahim

Favori Kamış:
    Captain 1500 Camelon
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Sazan 5 kg, kefal 3kg
    tebrikler o zaman :)

12. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Tesekkur ederim daha iyileri size nasip olsun:)

Son düzenleme: 12 Temmuz 2012
  13. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Kemal abi yeni iş başı yaptım foruma girmekte daha yeni kısmet oldu, balıkların çok güzel, heyecanına emeğine değmiş, maşallahı var. :) Sabah kaçta gittiniz bilmiyorum ama 5-6 sularında çok güzel balık veriyor avlak. Sazlıklar çok büyük sıkıntı geçen hafta sazlıklara girdiği için bende 2-3 kiloluk kaçırdım, takımdanda olduk. Tarifi kullandınmı bilmiyorum ama yem işe yaramış belli. :D Daha güzellerini, irilerini tutmanı dilerim...

14. forzacastiel

forzacastiel efe

tbkler güzel av

15. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Tesekkur ederim Fatih,avlaga 5:55 de vardim tam yetisemedim sanirim ama guzel bir av oldu arkadaslarla mutlu bir sekilde donduk eve:)Senin yemi ben kullandim guzel verim aldim tesekkur ederim:D Diger arkadaslarim hindistan cevizi filan da kattilar ama ben sade yem tercih ettim verim de aldim daha irileri sana da nasip olsun insallah hepimize rastgelsin;)

16. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Tesekkur ederim daha iyisi sana da nasip olsun;)

17. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Aynen oyle:D

18. whampir19

whampir19 halil

allah bereketini arttırsın çok güzel bir av olmuş kısmetse bende bu hafta senelik izne çıkıyorum memlekete gidip oltam semaverim ve sandalyem ile balıkları bekleyeceğim. bol bol allahın izniyle sazan ve (bizde yassı balık derler) yayın çekmeyi düşünüyorum. tekrardan hayırlı avlar.

19. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Tesekkur ederim Halil kardesim insallah sana da guzel yayinlar,guzel baliklar nasip olur sansin bol olsun rastgelsin;)

20. cassato065

cassato065 AYDIN

Favori Kamış:
    PORSELENLI KARBON GOL KAMISI LAKE POWER 44MH 15-25gr
    Favori Makine:
    discovery elegant 4000
    En İyi Avı:
    sazan 3kg
    gölbaşı burası galiba güzel sazan veriyo son 3 senedir