Sazan'a mükemmel ve yasal yay..Büyük balık tutma garantili..:)

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında MuZiP_06 tarafından paylaşıldı.

1. lovermann

lovermann mustafa

hayır söylemek istediğim oranın balığının yenmeyeceği.ama yiyenler var onların bileceği iş.

2. fuat33

fuat33 fuat

Tek iğne ve 30 cm köstek trofe ihtimalini arttırır diyorlardı sazan için. Boncuğa gelince boncuklada balık aldık biz. Gittiğimiz gölde mısır takıncada boncuk takıncada hemen hemen aynı verimi alıyorduk. Ama senin gittiğin yerde nasıl olur bilemeyeceğim. Boncuğu takarken iğneyi bağladığın köstekte aşağı sarkan kısmı uzun bırak o uzantıya boncuğu bağla. Palanın arkasında dursun anlayacağın. İğneyi boncuktan geçirip bağlarsan iğne iyi oturmuyor.

Hürkan abi bu küçük yaydan bende almak istiyorum. Nereden temin edebilirim Ankara da? Ağustosta bende sazana gideceğim kamp kuracağız 3 gün.

3. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    değişken enson hangisi balık tutmuş ise...O
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Bence capraz kısa pala 2 3 numara iğne işini görecektir dostum.Lakin iğne ucu içe dönük ve olabildiğince uzun olsun.Sana birde örnekresim koyayım,aşağıdaki resimde görebilirsin sana bahsettiğim iğne tarzını.

Gelelim Tek iğne meselesine , verim tek iğnede düşmez dostum ,aksine artar çunki balıkların huylanmadan yönelecegi tek birtane iğne vardır bu durumda balıgın oltaya daha cabuk vurmasını sağlar.Peki ozaman neden iki iğne takdınız diyeceksin;iki iğnenin sebebi tek iğnede yem cabuk biter,atarken dusebilir veya birine hamur takarken bir diğerine mısır ,solucan vb yemler takarak bilmediğin bir avlağa gittiginde av şansını artırırsın.Bu saydıgım durumları göz önune alarak tek mi çift mi seçim şansını sana bırakıyoru.

Boncuk olayına gelince direk boncuğa balık cekmek Ankara ve civarında nadiren başarıya ulaştıgım bir yemdir.Fakat kesin olan birşey varsa boncuk özellikle de fosforlu boncuk balıgın hamura yonelmesini kolaylastıran bir etkendir. Bu nedenle takımlarından birini (hamur + boncuk ) olarak kullana bilirsin faydalı olacagına inanıyorum.

Umarım yardımcı olabilmismdir,rastgele..

4. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Fuat kardeşim,yay ı hemen hemen butun av marketlerde bulabilirsin.İlla bu yay olması gerekmez.Yayı boş al ama kucuk veya ince bir yay al.Buyuk yay hem yemini tuketir hemde oltana zarar vere bilir.Sonra kendin guzel kaliteli iğnelerle , o yay ın üzerine köstekler hazırlayıp tak.Ve mumkunse kalın ip misina veya guzel bir tesbih ipi kullan.Esnemesi olmadıgı için kolay kolay dolaşmaz dolaşan larda cabuk çözülür ve uzun ömürlü olur.Reenk te mumkunse su yeşili yada siyah olsun.(iş ben turuncuyla bile guzel verim aldım ama trofe balık tecrubeli balıktır şansını azaltmamak için göle uygun renkte misina veya ip kullan Hadi rast geleee.. (Sonuçları paylaşmayı unutma sakın bizlerle ) :)

5. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Dursun kardeşim denizde işe yararmı bilemiyorum,ama yılların deneyim ve tecrubeleeeerinden şaşma bence , eski avcılarımızın tekniklerini yeni teknoloji iğnelerle ve yemlerle harmanlarsan en iyi sonucu alırsın.Ama bence sistemin özüyle oynama hadi rast geelee ... ;)

6. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Gittiğim yerde yemleme bile yapmadan balık alıyorum. Oltayı atıyorum, en geç 5 dakika içinde zil ötüyor :D. Yalnız balıklar daha küçük. Millet topluyor ama biz geri bırakıyoruz.

7. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Küçük balıkları serbest bıraktıgın içinde ben teşekkürederim..Hadi rastgelee..

8. lovato

lovato

Favori Kamış:
    Zıpkın, olta
    En İyi Avı:
    Levrek-1.6 Kg.
    merhabalar, bursa nilüfer civarında Kayapa göleti hakkında bilgisi olan var mı ? *** ediyorum şimdiden

9. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    bu daralan hortum. hazır satılıyormu yoksa. başka bişeyden mi içat ettiniz
    hürkan kardeşim

10. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Öncelikle konu gayet açık ve yararlı. Denemekte fayda olduğuna eminim fakat sormam gereken bir konu var. İğneleri bağladığınız yerde bir bant gibi bir şey var siz üstten bahsetmişsiniz. " iğnenin arkasında kullandıgım daralan hortum un buyuk etkisi var.İğnenin daha dengeli bir şekilde balıgın ağzına takılmasını sağlıyor. "
    Ne gibi bir yararı var ? bunlar suda dik durup balığı yemden uzaklaştırmaz mı ? Şekilsiz bir biçim alır diye düşünüyorum.

Dediğiniz gibi, hedefiniz ne kadar büyük olursa(Burda iğne oluyor) başarınızda o düzeyde olacaktır(Burda tutulan balık :))

11. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Talha bey o hortum un adı daralan hortum,elektirik izolasyon malzemesi.Suda yukarda durmuyor fakat iğneyi balık agzına aldıgında daha duz bir acı ile balıgın agzına girmesini saglıyor.Buhar kullanarak daraltmanızda fayda var çakmak la daraltırsanız misinaya zarar verir.Denemenizi tavsiye ederim ben baya verim alıyorum o takımlarımdan.

12. acemiblkçı

acemiblkçı hüseyin

En İyi Avı:
    sazan 450 gr :(
    s.a abilerim bende bu tür bir takımla avlandım ve büyüklüğü yaklasık40 numara bir terlik kadar olan sazanlardan 3-4 saatte yemleme bile yapmadan 21 tane aldım ustelik tek olta :) :) ve tek iğne :) :) :)

13. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Sonrada hepsini geri saldın değilmi? :D

14. RainboW

RainboW Sertan

3-4 saatte 21 tane olduğuna göre israil sazanıdır diye ümit ediyoruz :)

15. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan
    Umarım bırakmışsındır o balıkları geri suya degerli kardeşim,terlik ebatında balık lar alınmaz cunki ebat 40cm in altı olmayacak.Ama tek iğneyle avlanman ve başarı elde etmene sevindim.Birde sana tavsiyem iğne boyunu az daha buyutmen ozaman terlik boyundan buyuk balık alacaksındır emin ol :) Tabi 3 veya beştane tutacaksın öyle cok tutamazsın.Bak aklıma gelmişken bunla ilgili bir hikaye de paylaşayım ..
    Ormanda dişi bikaç hayvan aralarında konusuyorlarmışş,geyik ordan kalkmış benim iki guzel geyik yavrusu dogurdum demiş böbürlenerek.Sonra ordan bir dişi tilki katılmış sohbete o da bişeymi ben 6 tane tilki dogurdum demişş , sonra bir tavşan fırlamış aradan gülerek bunlara bakmış ve ben im 11 yavrum oldu demişş
    ve bircok hayvan bu konusmayı yaparken orda sessiz sakin duran aslan dikkatlerini cekmişş,aslanın bir yavrusunun oldugunu bildikleri için gulerek sormuşlar sesin kaç yavrunvar aslan kardeş demişler , Aslan gayet sakin bir sesle ve böbürlenmeden benim bir yavrum var demiş ve eklemiş ben birtane dogururum ama Aslan doğururum demiş. :) ..

Umarım anlaşılmıştır birtane tutun ama aslan gibi olsun :) hadi rast gelee..

16. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Belediye başkanının odası direk golü görüyor. Boynunu uzatsa görecek usulsüz avcıları. Aymazlik o derece. Bizde taşlı maşlı golleri kurtarsın diye umutlaniyoruz.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bu yay sazan avinda helikopter takima alternatif olarak kullaniliyor. lakin kullanim sekli bagladiginiz sekilde degil.

bir ucuna makinadan gelen misinanin klipsi diger ucuna 50-60cm beden, igne onun ucunda oluyor. hamur yaya takiliyor. igneyi de saç seklinde baglayip hamuru boili tarzi oraya takiyoruz.

resminizdeki kullanim seklinin küspenin etrafina igneleri dizip baligin takilmasini beklemekten pek de bir farki yok.

alttaki linkteki çizim yayin klasik kullanim seklidir.

http://www.lepecheurmouscronnois.be/images/montage_carpe_ressort.gif

18. MuZiP_06

MuZiP_06 hürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    remixon 4 rulman hercul
    En İyi Avı:
    4,5 kg aynalı sazan

Evet Roy , çizimde gösterdiğin takımı bende kullanıyorum cok guzel bir takım yuzen ve batan boili ile de müthiş uyum sağlıyor.Eklediğin için teşekürlerimi sunarım.
    Fakat degerli arkadaşım bizim sıkca yakın oldugu için gittigimiz avlagımızda bu sistemi defalarca denmeme ragmen kayda değer bir sonucaulasamadım.Nedenini duyunca sende bana hak vereceksin. Birçogu belediyeden emekli bir kısmı halen çalısan 2 veya 3 erli ekipleri olan 4 ağcı gurubu göle 20 km den fazla ağ atıyor (ağ uzunluğu tahmini) ben bir ağcı ile konusmuştum bana 4000mt ağı suda sürekli durdugunu söyledi ona istinaden 20 000 diyorum.Bunun yanı sıra hafta içi yüzlerce olta hafta sonu da binleri bulan rakamlarda olta o göle salınıyor.Ve emiğnimki ucunda 2 den fazla iğnesi olanları bir saysak 990 ı kesin bulur. :(
    Bu nedenle balık tutmak cok zor ve iri balık ta cok az.Bende şansımı birazdaha artırmak amacı ile iğneleri normalde oldugundan birazdaha farklı bağlıyarak yayın uzerinde ve kenarında iğnelerin kalmasını sağlıyorum.Buda iğneye olan rabeti birazdaha artırıyor.Ve bu yayda hamur kullanıyorum iğnelerin uçlarında genelde hamur oluyor.
    Bilgi paylasımların için teşekür ediyorum saygılarımla..