sazancılara duyuru

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ubujavine23 tarafından paylaşıldı.

1. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    mehmet kardeş paylaşım için sağolasın aslında seninde belirttiğin gibi bir kanun açıklanıyor ama kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor mesela birde alabalık konusu var kanun alabalık avında 2 olta iki iğneden fazlası yasak diyor adamlar gökkuşağı alasında dört olta dört iğne serbest diyor herkes kafasından birşey söylüyor sonrada insanların aklı karışıyor :( :(
    başımızı belaya sokmamak için en güzeli tüm kanunlara uymak;) livarın boş kalmasın kardeşim :) :)

2. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    Mehmet kardeşim açıklama için teşekkür ederim.
    konuyu ''sık kullanılanlar'' bölümüme kaydettim.bizim burada 1 Hazirana kadar sazan avı yok.hafta sonu hazırlayıp beklemeye alıcam.

ayrıca belirtmek isterim;
    ister deniz ister tatlısu avı olsun mümkünse tüüm kullandığım takımlarda 2 iğneden fazla seçmem.olta olarakta 2 adet makinalı kamışım var.2 adette çay balıkları ve alabalık için teleskopik kamışım var.
    2 den fazla iğne benim gibi telaşlı amatörler için özellikle yemlemesi zaman alıyor,boşa zaman harcatıyor,hemde fazla olta sayısı insanın dikkatini dağıtıp konsantresini bozuyor.
    Gölcükte sarı sazan için gittiğimde hatta daha önce birkaç fotoda eklemiştim,adamlar onlarca dip oltası atıyor.vurup kafayı uyuyor.
    ben ise 2 makinalı kamışımla dip oltası şeklinde sülük atıyorum,yada solucan atıyorum.diğer kıyı kamışıylada gece ışıklı mantar ile kenardan doğaya katkıda bulunup bolca israil çekiyorum:D :D

3. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    bu takımı yaptığımızda,sazan için attığım gölde İsrail Sazanıda var.
    acaba bu misket yada mısıra israil sazanıda vururmu??yoksa sadece sarı yada aynalı sazan mı bu yemle ilgilenir??
    yani öyle bir yem olmalıki sadece sarı sazan bu yeme takılmalı

4. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    bu kanunu cıkaranlara haber salmak lazım abı:D daha anlasılır bı teblıg hazırlasınlar:D :D :D saol abı senınde oltan suden bos cıkmasın

5. hakcet

hakcet Hakan ÇETİN

Favori Kamış:
    ALBASTAR 3233 LEADER
    Favori Makine:
    ALBASTAR PASSHA 50
    En İyi Avı:
    sazan
    slm

100 metrelik ağ atarlar denetlenmezde , bizim gibi amatörlerin küspeli oltasıyla uğraşırlar.Zaten kanun ve yasaklar dürüst insanlara.Yakında iğne ile balık tutmakta yasaklanır.
    Zorla bohçacı yapacaklar insanları.

Selamlar saygılar , ayrıca yeni sezonda bütün balıkavı sevdalısı arkadaşlara hayırlı, güzel avlar dilerim.

6. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    2008 eylül ayından beri İzmir/Ödemiş/Gölcük'te balık avı yasağı var.
    ama ne hikmetse,göl içinde 100 ve 200 metrelik ağlar var.çatır çatır yayın tutanlar var.sezon içinde yüzlerce dip oltasını tek kişinin attığınıda biliyoruz.

gelgelelim,biz elimizdeki 2 tane makinalı kamışın 1 tanesiyle olta attığımızda Jandarma nereden geldiğini anlamadan tepemize çöktü(geçen eylül-ekim aylarında),ki ben yasak falan duymamıştım.
    gerçi şimdi göl etrafında yasak yazıları var.

ama 2/2 tebliğde hiç bir suretle bahsini ettiğim yeri hakkında yasak yazısı yok.
    Ödemiş bölgesinde sadece Beydağ Barajında yasakmış.
    bu gölcükteki yasak nereden geliyor.(1 hazirana kadar süren sazan yasağı hariç).bu konuda bilgisi olan arkadaş varmı acaba????????