Sazanda boili tekniği ================================================================================ Arkadaşlar anlatacağım bu teknik arkadaşlarla bize özel bir teknik..İlk önce bildiğimiz kuzu yemi palet yem ezilerek toz haline getirilir daha sonra buğday unu 2 tane yumurta ve vanilya katılarak kulak memesinden biraz sert bir kıvamda hamur haline getirilir.. Daha sonra bu karışımdan elde ettiğimiz hamuru silindir şeklinde yuvarlayıp lokumcuların lokum kestiği gibi makasla keserek (bu kestiğimiz parçalar bilye büyüklüğünde toplar olacak unutmayın) elde ettiğimiz parçaları elimizde yuvarlayarak bilye gibi yaptıktan sonra kalem ucu, tel yada herhangi sivri (geniş olmamak şartıyla) bir aparat ile hamurlara delikler açılır bu açılan deliklereyaklaşık 2 cm arayla kesmiş olduğumuz tespih iplerini takarak elimizle sıktırırız.. fitilli birer el bombasına benzer bunlar arkadaşlar..Tabi fitilsiz sadece yuvarlak bilye gibi olanlarda olması lazım yemleme için...Bunları bir kabın içinde 2 dakika kaynatırız..(makarna gibi) ama çok kaynatmayın lapa olmasın.. Bu bilyeler lastik top gibi olurlar haşlanıp kendi içini çektikleri zaman..Av merasını devamlı yemlemeniz gerekir ipsiz olan hazırladığınız hamur toplarıyla..bunuda kuş lastiğiyle yapabilirsiniz..merayı yemledikten sonra size düşen ipli hamurlardan tespih ipini oltaya geçirerek burmak ...haa unutmadan beden muhakkak gezer kurşunlu olacak..ve tek olta olacak (dip oltası değil) olta ve top gölün çamur tabanında olacak anladınız herhalde dostlarım.. Saygılar Rasgele __________________
benim hazırladığım boili tarifini vereyim size isterseniz mısır unu soya unu irmik elenmiş mısır küspesi peynir suyu vanilya yumurta şeker gıda boyası harmanlayıp karıştırıyoruz yoğuruyoruz iyice kıvama gelince misket şeklinde yuvarlayıp mısır unu içerisine atıyorum bu sayede yapışmıyorlar birbirine sonra fırında 5 dk pişirıyorum hımmm mmııııh mis gibi kokuyor benim bile yiyesim geliyoo
merhaba ersin kardeşim Valla bizde katmıyoruz ayçiçek yağı ama bende bikaç yerde duymuştum herhalde kokudan olacak..yinede beyhan beye teşekkürler..tabi sanada ersin kardeşim
yağ catlaması için değil koku yaysın diye mısır unuda kullanın tarif aynı yemlerken kuzu küspesini geceden ıslatıp çamur ile karıştırıp suyu yemleyin farkı anlıycaksınız hafiften takıcanız yemleri kaynatın makarna gibi olsun rast gele
mısır gibi atayımda tutayım yok biraz zahmetli ilk önce avlayacağın yerdeki bu hazırladığın yeme alıştıracaksın ondan sonra allahın izniyle garanti ama ya bu gün boili deneyecem diyipte boili ile beklersen boş beklersin eğer senden önce biri yemlediyse iş farklı geçen sene bi abi yaptı ilk başlarda kimse inanmadı tuttuğuna pazardan falan almıştır dediler o kadar büyük sazan hep tutulmaz diyee ( 3 ila 6 kg arası) bende takip ettim baktımki acayip bişey atıyor kırmızı kırmızı daha önceden bilgim olduğu için işi çaktım bi saat avlandı 6 yedi parça balık tuttu 4 ünü saldı ufakları ufak dediklerim bir ila iki kg gelir tabi ben bi km öteden izliyorum dürbünle neyse ertesi gün onun oturduğu yere oturdum mısır attım küspeli takım yaylı takım şamandıralı takım attım yok yok yok ondan sonra inandım bu yemi yiyen balık başka bi yemi yemiyoo ertesi gün kavede gel bi çayımı iç dedim ramazan abiye geldi sağolsun ya dedim abi şu senin yemden verde bende sezon kapanmadan bişeyler yapayım ne mısırmı istiyosun dedii çakal söylemiyoo tabi bende gittim hanımına sordum meğer bıkmış karısıı artık evde yem yapmasından adamın neyden yapıyo dedim bir iki bişey söyledi sonrada şurda var biraz vereyim dedi aman tanrıım gökte ararken yerde buldum aldım gibi toz yengeye aman söyleme dedim ramazan abiye 20 tane boiliyle 15 tana balık tuttum 2 kg üstü gerisini sen düşün
bende birkaç birşey yazayım istedim ben boili hazırlanışında özellikle çoğu kişinin un kullandığını gördüm ama ben bildiğimiz tel şehriyeyi kullanıyorum tel şehriyenin içine karıştırdığım malzemeler ise şunlar vanilya biraz varsa bal ayrıca akvaryumcularda bulabileceğiniz tetra bits adı verilen ve akvaryumcuların balıkları beslemek için kullandıkları kiremit rengi granül yem ayrıca 2 yumurta sarısı tabiki bunlar yapacağınız yemin çokluğuna göre değişiklikler gösterebilir. ben bu yemi özellikle avlağımda yaparım neden diye soracak olursanız avlanacağım göletin veya barajın suyuyla kararım malzememi diyeceksiniz ki oltaları suya atacaksın öncelikle neyemi kullanıyorsun kuru üzüm darı ve buna benzer küspeli daha değişik yemler kullanırım . avlanacağım göletin suyuyla yapmış olduğum yemlerin daha etkili olduğunu gördüm tabiki bunuda diğer arkadaşlarımdan duymuştum umarım sizlerede faydalı olur birde arkadaşlar yaptığımız hamurlar çatlıyor diyorlar herzaman için iyi karılmamış hamurlar çatlar hamurumuzu mutlaka çok iyi karmalıyız teşekkürler .
sazana birde nane limon denesek nasıl olur bu işin espirisi tabide abiler bu boılıyı çok düzenli olarak yemleme ypmadan kullanmak hata bu hafta boılı ile balık tutayım demek yanlış yani ya hep ya hiç avlandığınız gölet küçükse daha önce mısır kullanılmışsa balığı boılıye alıştırmak o gölete avlanmaaya giden bütün balıkçıların aynı şekilde yemleme ve yakalama sistemi yapması gerek ki buda taaa bir sene sonra sonuç verir büyüksede genellikle başkalarının gitmeyi pek istemediği mevkiileri seçmek gerek ve yine periyotlu yemleme ve avlama yapmak gerek ki sonuç yine uzun vadeli bunun yanı sıra masraf ve uğraş artı olarak değişiyor ama yakalayacağınız balığın boyutuna göre boılı seçmek kalacak geriye nasılmı boılının boyutunu seçmekle tabi boılı yı etkın hale getirmek için çapı ilk etepta 12 milim den başlayarak her 3 ayda bir büütmek suretiyle ama 1-2 milim fazla değil periyotlu yemleme çok faydalı olacaktır neden mi? boyut önemli en küçükünden en büyüğüne göldeki bütün balık popülasyonun yemi rahatça yiyebilmesi için birde yaptığınız boılıye protein ve minarel içeriğini karışımda kullandığınız unlarla doğru orantılı kullanmanızı tavsiye ederim er şeyin aşırı zarar azı zatenb bişey ifade etmediğinden ilgi görmez yani g.o.r.a