barajdan tuttuğumuz balıkların vücutlarında yaralar var ve bu yaralar büyük küçük tüm balıklarda mavcut sizce bu durum ne olabilir.
Bence ya göle bir hastalık bulaşmıştır ya da suda yırtıcı bir balık (turna ,sudak gibi) vardır.. Aşağıdaki linke de bir göz atın yaralar bunlara benziyor mu? http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12326&highlight=cehennemden+gelen
yaralar , büyük ihtimal mantardır ,daha önce bende karşılaştım ,her hangi bir zararı yok fakat yememede fayda var. bu konu hakkında arama motorundan aratarak bilgi alabilrisiniz ,fotolarda var hem karşılaştırmış olursunuz görmüş olduklarınızla kıyaslayabilirsiniz
Sevgili Amatör Dostlar, Lütfen bu tür yaralı balık tespitlerinizde konuyu en yakın yetkili birimler ile paylaşın 1 - Yaralı balıklar ağ, serpme vs gibi yasak avlanma araçları nedeniyle yaralanmış olabilir. 2 - Bir patojenin bulaşması sonucu sağlık problemleri yaşadıkları için enfeksiyon yaraları olabilir. Bu tür durumlarda yakınlardaki bir su ürünleri fakültesi ya da tarım bakanlığı bürosuna bilgi verin. Böylece gerektiği şekilde tespit yapılabilir ve müdahale edilebilir. Hassasiyetiniz için şimdiden teşekkürler.
Mantar hastalığı başka açıklaması yok çıkan her balık yaralı olmaz genelde yaralı balık çok çıkıyırsa mantar olma ihtimali çok yüksek.
Ramazan kardeşim, bizim buradada maden işleyen bir bölgede barajlarımız var, Kırka dediğimiz yerler Eskişehir ve kütahya arasında, bu barajlardada bir zamanlar yaralı balıklar çıkıyordu, bundan 8,9 yıl önceleri, ama şimdi kesildi. Bu bi tür hastalık zamanlar geçecektir. Biz burdan tuttuğumuz balıkları devamlı tükettik, şuan halen sapasağlam ayakta geziyoruz, fakat işin tıbbi yönünü bilemem.
Gürkan kardeşim yazmış ama bence o tip balıkları tüketmeyin çevre kirlenmesi yüzünden yeni yeni türler çıkacak ortaya neredeyse hastalıklı olan hayvan yenmez ,önce sağlık
Biz ozamanlar böğle hastalık olacağı aklımıza bile gelmiyordu, şimdiki aklım olsa tabiki yemem. Bence siz o balıkları geri salın, sağlıklarına kavuştuklarında gene sizindir bu balıklar.
yaralar neye benziyor tam olarak bilemediğimiz için belki o yaralar zamanında oluşan bir taşkın sayesinde balıkların bir yerden başka bir yere giderken sürtünme veya başka dış etkenlerden zarar görmesi de olabilir
arkadaşlar ben su ürünlerinde araştırdım demir köprü barajındaki balıklarda mantar tespit edilmiş zaten balık tutulması avlanılması ağustos ayı içerisinde yasaklanmıştı ama şimdi tekrar açılmış herhalde
mantara en hızlı neden olan şeylerden birisinin çiçek küspesi olduğu söyleniyor duyduğum kadarıylada demırköprüde en çok küspeyle avlanılıyormuş
Son 2 büyükçekmece gölü ziyaretimde toplam 6 adet sazan ölüsü ( suda yüzen, kuşların dokunmadığı ) gördüm. Çok küçük bir kısmında gezdim üstelik.