Sazlıbosna'da son durum

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında emoran tarafından paylaşıldı.

1. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    Bu gün saat 6.00 da 3 arkadas sazlıbosnaya gittik . Ben 2 olta arkadasın biri 3 olta diğeri 5 olta attık. Sağımızda 7-8 oltaatan bir aile solumuzdada yine 7-8 olta atan dün gelmiş 2 kişi vardı .Ben önce tek iğneli kend yaptığım oltayı mısırla attım. Diğer oltayıda 3 iğneli hazr aldığım takımı attım.Arkadaslarımda 3 iğneli oltalarını attı. İlk oltaları attıktan yarım saat sonra falan bi kızılkanat aldık .Sonra bir kızıl kanat daha sonra normal sazan ve 2 kızl kanat daha ama biri ufaktı onu iade ettik. O sırada sağda bulunan aile 4-5 balık aldı gördüğüm kadarıyla kızılkanattı.Sol taraftakilerde yine 4-5 balık aldı onlarda kızılkanattı.Onlar la konusmamızda bize cumartesi gündüz 2 gibi geldiklerini söylemişlerdi. geceyi orda gecirmişler fazla bişey olmamış 2-3 balık almışlar sabah baya aldılar bize göre .Bizde saat 12.00 gibi ayrıldık ordan .Sonuc olarak aldığımız bir balığı arkadaş çuvala koyup kaybettiği için 1 Sazan 2 kızılkanat döndük .Bu benim ilk tatlı su avcılığımdı denize göre daha az yorucu geldi bana .Lüfer avı gibi at oltaları bekle... hoşuma gitmedi değil açıkçası.
    Son olarak oraya gelen 2 aile daha vardı coluk cocuk gelmişler 2 ayrı gruptular.
    Saat 11.00 gibi geldiler .ve ilginç olanı ikiside tırıvırı attılar birini uyardım bunun cezası var ayrıca oldukça zararlı bunu kullanmak diye adamın cevabı olsun öderim cezayı olur biter ..... Zaten balık az bide bunlar insanı cıldırtıyor .Son olarak ordaki söylentiye göre gece birileri tekneyle gelip ağ atmış ve topamış balıkları Benden bukadar ...

2. oracle

oracle Recep TOPALOĞLU

Ya arkadaşlar çok geniş bir forumumuz var aramızda etkili ve yetkili insanlar muhakkak olmalı. Sazlıbosnadaki ağ atma olayı aldı başını gitti. Hiçbir yetkili (başta jandarma) ilgilenmiyor. Bu konuda tanıdıkları olup harekete geçirebilecek olan varmı acaba.

3. viravira

viravira Ayhan Sencer

Favori Kamış:
    olta birde zıpkına başlayacağım bu sene
    En İyi Avı:
    23 kg akya, 5,75 Kg Aynalı Sazan, 3.6 kg kofana, 3.2 kg levrek
    5 olta yasak değilmiydi?

4. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    Bu gün öğrendim yasak ama 3 arkadaş 10 olta yan yana attık .Yasal sınır 4 oltaymış galiba yeni öğrenmiş olmama karşı yinede aşmamışız sınırı.

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bence tatlısu, iyi avlar yapmak için "at oltayı bekle" kadar kolay değil Ersel abi :)
    Güzel bir başlangıç olmuş,tebrikler,rastgelsin.