Merhaba arkadaşlar, Akşam haberlerde sazlıbosna barajının kurudugunu suların baya çekildigini gördüm.Haberde gösterilen kısmı oltayı sallasan kurşun çamura saplancak gibi yer.Terkosamı yoksa sazlıbosnayamı gitmemi tavsiye edersiniz.forumda aramalarımda sazlıbosna mermerocakları tavsiye ediliyor oranın son durumu nedir. İlk defa gitcem.
Ben en son Sazlıbosna'ya gittiğimde sular oldukça çekilmişti kimsede de turna yoktu ki mermer ocakları gölün en derin yerlerinden biri olmasına rağmen..
sazlıdada terkosdada pek bişi yok hele sazlıda son bir kaç haftadadır 1 den fazla turna alanı duymadım mermer ocaklarına nezaman gitsem lanet herifin biri ağla kapatıyo koyu o ayrı bir konu koskoca istanbulda tatlısu avcılığı neredeyse bitik
. bu lanet orayı sürekli Ağ ile kapatıyorsa Jandarmaya ihbar edildimi acaba? Nasıl bu kadar rahat davranabiliyor ki?
gaziantep nizipte olanınız varmı selamun aleykum arkadaşlar ben nizipe yeni taşındım sizler gibi balık avlama sevdalısı biriyim. Fakata burda kimse yok ava gideceğim. Yakınımda 10 km uzakta birecik barajı ve fırat var ben evde oturuyorum. benbi hafta sonu burda balık tutmaya giderken arkadaş olarak yanına kabul edecek bir av sevdalısı arıyorum sevgilerimle
terkosta botun olursa balık tutabilirsin ama kıyıdan çok zor bu arada terkosta bu aralar balık ölümleri varmış
muharrem kardeş terkosta kıyıdan olta atamazsın atsanda ancak çapak yakalarsın balaban'a gidersen kayık kiralıyabilirsin veya kredi kartın varsa voyager500 denen bot var işini görür ortalama 170-200 ytl fiyatı var 10 taksitle alabiliyorsun sazlıbosnada ortadaki ağaçlara botu bağlayıp yemlide atarsın atçek te yaparsın
Benim sürekli aklımdadırda ondan sordum Can hatırladınmı birader botla açılmışlardı kıyıya bağırıyorlardı rüzgar çıkınca ipi çek ipi çek diye
Aytekin abi az önce arkadaşımı aradım abisi terkosun bir köyüne gidiyorlarmış kıyıdan kiloluk sazan tutmuşlar resimleride varmış abisinin telefonunda akşam abisi geldiginde oranın ismini ögrencem ama son durumunu bilmiyoruz tabi:
ormanlı tarafları olabilir balabanda olabilir ama balabanda yer bulmak zor ve su çok sığ bayağı ileri atmak lazım ben turna tutmak istediğini sanmıştım onun için bot veya kayık önermiştim
sular azaldıgı her dönem terkosa deniz susyundan belli oranda takviye yapılır.çeşme suyu tadmaya kalkanlarınız aradaki farkı hissedebilirler. sıcakları ve gölde oksijen azalmasını da eklerseniz balık ölumleri çok normal.