1.500 liraya 2,75 bot bence çok para.Botu bir defa alacaksın.Genç adamsın İbrahim kardeşim, 36 yaşındayım 3,30 (geçen sene 3,60) tahta taban botu 10 dk da kuruyorum.Sen 4 dk da kuracaksın.Şimdi 6 dk hadi 4 de benden koy 10 dk fark için 3,60 alüminyum taban bir bottan vazgeçmen doğru olmaz kanaatindeyim.Şişme tabanlı bot satıcısı çok samimi arkadaşım ki ayni zamanda balık arkadaşımdır,şişme tabanlı botların mataforada durduğunu büyük teknelerde karaya çıkmak için kullanılması daha uygun olacağını söylemişti.Tamam sert ve kaliteli gözükebilir fakat dikişlerinin uzun zaman avlanmaya dayanamayacağını düşünüyorum. Şişme taban tabiki çok ama çok pratik ama 2,75 boyunu alacağıma 3,60 Alüminyum tabanı tercih ederdim.Arada en fazla 5-10 dk fark olacaktır. Tabiki karar senin bir abi olarak sana tecrübelerimi ifade diyorum ki karar verebilmen için yardımcı olayım. Sonuçta ne alırsan al Rabbim kazasız belasız kullanmak nasip etsin.
arkadaşlar bu alacağım sea star 3.20bota 2. el bir de motor buldum netten uygun fiyatlı 4 hp imiş yeterli olur mu bu bot için. 2.si de satıcıdan ne istemeliyim sahil güvenlikle başımın belaya girmemesi için
Koray kardeşim bende 3,30 bot var.4 Hp Yamaha motor.2 zamanlı.Gayet güzel yol alıyor.2 -3 kişi gayet güzel yol alıyor.hız yarışı yapmayacağın için 4 Hp yeterlidir.Yanlız hava durumuna dikkat etmen gerekir.5 Knottan yüksek rüzgarlarda sıkıntı yaratır.Geçenlerde denizde 1 km açıkta birden hava değişti en az 5-6 lık bir rüzgar esmeye başladı.Geriye döndürdü beni Allaha şükür.Çok da zorlanmadığımı belirteyim.
hımm çok güzel. evet beni bir yerden bir yere götürsün yeter sürat önemli değil. 650 tl ye buldum 2. el bir tane satıcıyla irtibata geçtiğimde ondan isteyeceğim bir belge var mı? sahil güvenliğe o motorun bana ait olduğunu gösteren noter satışı falan gerekirmiş ama ben antepte motor balıkesirde o nasıl olacak bilmiyorum.
4bg yamaha biraz olsun sürat ihtiyacinizida karsilayacaktir. lakin motoru görmenizde fayda var, eger kararinizda netlesti ise bu hafta sonunuzu feda edip yollara düseceksiniz vede motoru kucaklayip döneceksiniz
sanırım öyle yapmalıyım. ancak benzinli motorlar araba bagajında taşınabiliyor mu? yatık olarak yani motora bir zarar verir mi böyle taşımak? elektrikli motorlar taşınabiliyor onu biliyorum ama onuda denizde kimse tavsiye etmiyor
2 zamanlida istediginiz gibi yatirirsiniz sorun olmaz 4 zamanlidada belli sekillerde yatirabiliyorsunuz ancak ani frenlerde ve hizlanmalarda belki sorun olabilir. en önemlisi ise yatik tasinan 4 zamanliyi teknenin aynasina takinca çalistirmak için bi on dakika dik vaziyette beklemekte fayda var ancak su an gündemimiz 2 zamanli oldugundan sizin açinizdan sorun yok
elektrikli motorlarin tuzlu suya uygun versiyonlarida var ancak sitede istisnai durumlar hariç tavsiye eden pek yok. ben kullanici diilim ancak misafir olarak bulundugum bir geziden baya keyif aldigimi belirtmeliyim duydugunuz hemen hemen sadece suyun siriltisi.... hiz olarak benzinli motorlarla kiyaslanamaz tabii alisilagelmis trolling motorlar fakat karvin, parsun gibi markalarin yüksek devirli versiyonlari ile plane e kalkilabiliyor. henüz ithalatlari bildigim kadari ile yok ancak parsununki için Çin le yaptigim yazismada 1 kalemde olsa burdaki distribütör firmaya siparis üzerine yollayabileceklerini söylediler
öncelikle tşk ederim. elektrikli motor hakkında bilgilerden dolayı ayrıca tşk ederim. ilk mesajda yazdığım gibi avlandığım yer oldukça durgun ve av yapması için 150 m 200m den daha fazla gitmeyede gerek yok. gerçi onunda aküsüydü şarj cihazıydı derken o da 2 zamanlı bir motor fiyatını buluyor. 2. el motor konusunda kafam netleşirse 2. el 2hp veya 4hp alcam artık. o konudada noter satışı işi kafamı kurcalıyor haftanın 6 günü doluyum ben gitmeden de noter satışı olmaz zannedersem bilemiyorum yani kararsızım
Selamlar, siteye yeni üye oldum. Sea Star 320 ahşap taban bota Karaköyde 900 tl fiyat aldım. Sizce uygun mudur. Sea Star kullanan üyeler memnunlar mı acaba?
Seastar 3,60 bota sahiptim.Denyesi açıkçası beni çok memnun etmedi.Kötü değil.Bu fiyata kesinlikle alınır.Bahsettiğiniz botun en ucuzunu 950 liraya bulabildim. Ama biraz daha kendinizi sıkarsanız 1.300 lira civarında Glen Sun botu öneririm.Benim konularımı aratırsanız bu bota ait resimleri ve raporu okuyabilirsiniz.
Evet yazılarınızı okudum. Alacağım bot benim zodyak tipi ilk botum olacak. Karaköy'de İki markanın da teşhir ürünleri yoktu kalınlıklarına bakamadım. Prostar ın kumaşını beğendim. Prostar'la diğer iki markayı kıyaslayabilirmisiniz? Atlaskamp ın Karaköydeki yerini biliyorum ama gitmedim. Sizin aldığınız fiyattan verirlerse aralarında 350 tl fark oluyor. Acaba bot piyasasında yaz sezonu sonu fiyatlar düşüyor mu? Eğer yırtılma, patlama riskini arttırması dışında denye inceliğinin sürat, stabilite gibi bi dezavantajı yoksa sea starı tercih etmeyi düşünüyorum. Bu arada siz araştırmalarınızda daha uygun fiyat veren biyer bulamadıysanız o dükkanın fiyatları gayet iyi oluyor. Pazarlık etmedim zaten nakit liste fiyatı 620 $ dı (930 tl) 900 olur mu dedim faturasız olur dedi. Faturasız olması yasal mevzuat açısından bi sıkıntı yaratır mı?
30 lira için faturasız bot alınmaz.İleride satarkende sıkıntı yaşarsın, bağlama ruhsatı alırkende fatura sorarlar.Bırak bunları hiç bir şeye lazım olmasa bile adam vergi kaçıracak sende 30 lira için buna göz yumacaksın, aklına yatıyor mu bu iş? Yırtılma,patlama riski dışında demişsin.Bunlardan dolayı insanlar kalın denye tercih ediyor.Bot çabucak yırtıldıktan sonra stabil gitse ne olur,süratli olsa ne olur. Prostar botu tecrübe etmedim,incelemedim.Bu nedenle yorum yapamayacağım.
Selam arkadaslar öncelikle hayırlı ramazanlar dilerim bu konuyu acan arkadas bot ve motoru aldımı acaba aldıysa resim ve bilgileri paylasa bilirmi tavsiye edermi hangi marka bot ve motor aldı kullanısı nasıl ben ve arkadasimda almayı düsünüyoruz sezon sonu almayı planlıyorum fiyatlar düser diye ama fark eedermi bilmiyorum yaz kıs ayni fiyatmıdır botlar?
Botlarla ilgili konu başlığı altında bot resimlerini ve tecrübelerini okuyabilirsiniz.Yaz-kış tabiki fiyat fark eder.Sezon sonu daha ucuza alabilirsiniz.