Şehitlerimiz için yürüyüş

Konu, 'Genel Konular' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A

Tartışmanın bütün sebebi, şehit haberi gelince hükümetin israil politikasının eleştirilmesi, Filistine, Somaliye yardımı, ona oy verenlerin hakarete uğraması, satıcı gibi gösterilmesidir..

1 tane Allahın kulu çıkıp da somut bir şekilde hükümet şunu yaptı, bundan dolayı pkk saldırıyor diye açıklayan yok..

Skor yazarı gibi birileri geçiyor klavyenin başına, bakıyor sonuca, ondan sonra siyasi fikri, dünya görüşü neyse atıyor tutuyor, gelişi güzel hakaret ediyor, şehit olan askeri fırsata dönüştürüp oy avcılığı yapıyor.. Benim gibi birkaç kişi de cevap verince hükümet yandaşı olup çıkıyoruz..

2. dikmentr

dikmentr halil bahçetepe

Forumda Sustum Bu Dk Sonra Yazıları İzliyorum. Forumda bu şekilde konuşmalarda hakta veriyoruz haksızsın kardeşim diyoruz. Tartışmaya dönen Bir Konu Oluyor.

3. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    Deniz bey.Benim belirtmek istediğim,bu işin şu parti,bu parti,boyutu olmadığıdır.Vatandaş olarak toplu taşıma aracına bile,acaba yakarlarmı molotofla düşüncesiyle biniyorsan,Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak,devletin güvenlik güçleri tarafından,can güvenliğin sağlanamıyorsa,hesabını sorarsın.Bu işin sağcısı,solcusu,komünisti,radikali,dincisi,ateisti olmamalı.Yandaş,karşıt,Tayyipçi,Kemalci değilim.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.Devleti yöneten,uzlaşmacı tavrı bıraksın.Yahudi bile kendince haklı olduğu konuda misket bombası attı sivil halkın üstüne kimsenin gözünün yaşına bakmadan.Kimseye sivilleri nüfus kağıdına bak,kes demiyorum.Ormanlık alana mı kaçıyor ormanı yak.Engebeli arazi mi var..Dümdüz et.Lav silahı mı lazım.Kullan.gerekirse atom bombası at.Varsa karşı çıkan Batılısı,yahudisi,ne varsa yedi ceddi gelsin.Öleceksem pusuda,mayında değil,delikanlı gibi savaşarak ölürüm.Ama artık yeter,pazarlık etmesin.saygılarımla.

4. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Benim yaşım 39 ve sizden 8 yaş büyüğüm. Bu millet koyun. Hadi bana terbiyesiz deyin!

Ben Cumhuriyetçiyim. Din işlerinin, Devlet yönetiminde hiç işi olmadığını, inancın toplumsal değil bireysel bir mevzu olduğunu savunuyorum.

Elinizdeki oyu da, bugün o oyu kullanmanızı boçlu olduğunuz Atamızın ilkeleri doğrultusunda kullanacaksınız. Diktatör olmak varken, meclis kurup ülkeyi demokratik, çok partili bir sisteme emanet eden o ileri görüşlü insanı utandırmayacak seçimler yapacaksınız!

Somali'ye neden yardım ettik? Afrika açlıktan kırılıyor. Neden Somali?

Bu hükümet değil miydi örgütün ileri gelenlerini Habur'da davul zurnayla birer kahraman olarak karşılanmasını, halk desteği almasını sağlayan?

Bu hükümet değil miydi, devletin Cumhuriyet Savcılarını, Cumhuriyet'i yıkmaya and içmiş itlerin ayağına gönderen?

Daha çok sayarım ama değmez. Nasılsa siz yine, hükümetin devamlı yaptığı üzere başka bir şekilde cevap vererek sulandırırsınız. Örnek mi? Buyurun.

Sayın Başbakan "Sigara içmeyin, alkolü az tüketin, Porsche'ye değil Fiat'a binin," dedi.

Sonra da "Benim lafım üstüne milletvekili maaşlarını örnek gösterenler var. Terbiyesizlik yapmayın! Son 8 yıldır memur zamları oranında zam yaptık onlara da," diye karşılık verdi.

"Terbiyesizlik yapma," tanıdık geldi mi acaba uslup!

Neyse milletvekili maaşları dedik. Şöyle bir bakalım;

- NORVEÇ:
    Kişi başı milli geliri: 98.000 $.
    Milletvekili maaşı: 7.500 $.
    Maaşın milli gelire oranı: % 7.6.

- İSVEÇ:
    Kişi başı milli geliri: 65.000 $.
    Milletvekili maaşı: 4.200 $.
    Maaşın milli gelire oranı: % 6.4.

-AVUSTURYA:
    Kişi başı milli geliri: 50.500 $.
    Milletvekili maaşı: 8.100 $.
    Maaşın milli gelire oranı: % 16.

- İNGİLTERE:
    Milli geliri: 46.500 $.
    Milletvekili maaşı: 6.200 $.
    Maaşın milli gelire oranı: % 13.3.

- LİTVANYA:
    Kişi başı milli geliri: 15.000 $.
    Milletvekili maaşı: 820 $.
    Maaşın milli gelire oranı: % 5.4.

-ERMENİSTAN:
    Kişi başı milli geliri: 4.000 $.
    Milletvekili maaşı: 200 $.
    Maaşın milli gelire oranı: % 5.

-TÜRKİYE :
    Kişi başı milli geliri: 10.000 $.
    Milletvekili maaşı: 5.600 $.
    Maaşın milli gelire oranı: % 56

Kim terbiyesizlik yapıyor acaba???

ekleme: Yılmaz Özdil'in bugünkü yazısı:
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19033360.asp

5. dikmentr

dikmentr halil bahçetepe

kerem abi adam resmen milletle dalga geciyor. oy zamanı kazanınca catır catır kcımıza zamıda sokar en iyi sözüde haktır. bırakın konuşan konuşsun şehitte devam etsin açımak yok bu halka koyun kuzu ne dersenız diyin ama forumda a yada b party oy verenler burada sözü ona söylemiş gibi oluyoruzya yanlış yapıyoruz bence esas inek benim:laughing: burada bu sözleri söylüyoruz milletin görmedigi noktaları millete anlatıyoruz biz siyasetcimiyiz.

Siyasetciler vermeyin yapmayın dediler bağırdılar halk onları dinlemedi parasına baktı. Şimdide gelip burada şu party yüzünden bunlar oluyor falan millete izha ediyoruz sonra cıkıyoruz sokakta holigan gibi şehitler ölmez vatanbölünmez laylalay alay lom falan sanki maça gidiyoruz millete hükümetin kötülügünü millet anlamadıysa ben esasas inek benim :) Anca Cıkarız şehit oldugunda Vatanbölünmez Şehitler öLMEZ dERİZ. Yas tutcagımız yerde Sokakta HOLİGANLIK YAPARIZ.

6. dikmentr

dikmentr halil bahçetepe

7. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A

8. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:

9. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:

10. dikmentr

dikmentr halil bahçetepe

MECLİSTE DİN KURANIN BAŞÖRTÜNÜN NE İŞİ VAR SAÇMALAMAYIN BIRAKIN OZAMAN MECLIS HATİM KALDIRSINLAR DUA ETSİNLER TÜRBE YAPSINLAR...Memlekette okadar fakır görmez gelir somalideki adamı gazzedeki adamı görür sieet ya haktır.

Halkımızın Beyni Calışmıyor Ezberlemişler bir şeyi sarıp sarıp aynı parçaları calıyor.

11. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:

12. dikmentr

dikmentr halil bahçetepe

:thumb:

BENCE EN DOĞRUSU EVLERİMİZE BAYRAK ASIP SADECE BEKLEMEK

13. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:

14. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:

15. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Verdim, Deniz Bey.

16. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:

17. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Çok partili sistem kapatıldı dediğiniz için yazmıştım. Neden kapatıldığını da bir yazın isterseniz. Bilmeyen arkadaşlarımız bilgilensin.

Hem, sizin ağzınızdan duymak ilginç olacaktır.

18. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:

19. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:

20. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Şeyh Sait konusuna gönderme yaparak haklılığınızı savunacaksınız göya, durun o zaman açıklayım bende zevkle..

Cumhuriyet Kuruluduktan kısa bir süre sonra Ali Fuat Paşa, Kazım Karabekir, Rauf Orbay gibi dönemin ileri gelenleri CHP ye karşı Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasını kurduktan kısa bir süre sonra doğuda Şeyh Sait isyanıyla bağlantıları oldukları öne sürülerek kapatılmıştır.. Tarih 1924 sonları olması lazım..

Akabinde İstiklal Mahkemeleri tarafından Kazım Karabekir, Ali Fuat Paşa gibi komutanlar bir de Atatürk'e suikast girişiminden dolayı yargılandılar.. Yargılamalar sonucu beraat kararı çıktıktan sonra siyasi yasak getirilerek (1939 da kalktı) Bugünkü CHP nin tekelci devlet yönetimi anlayışı o dönemde yerleştirilmiştir..

Şeyh Sait doğuda hain olarak lanse edilir ancak tartışmalı bir konudur.. Osmanlı son dönemde parçalanırken etnik kökeni farklı milletlerin hepsi bir bir ayaklanırken neden Kürt bölgelerinde hiçbir isyan meydana gelmemiştir bu husus dikkate alınmaz.. İsyan etmeyen Kürtler, Kurtuluş Savaşında da TBMM ye temsilci yollamışlardır, savaşa da katılmıştır.. Bu sürece rağmen savaş kazanılıp Cumhuriyet kurulduktan sonra isyan etmeleri biraz garip değil mi? Kerem Bey..

CHP nin kurduğu statüko düzenine demokratik platformda bir rakip çıkınca tarihten bugüne gelen süreçte gözlemlediğim;

Şeyh Sait İsyanı 1924
    6 7 Eylül Hadiseleri, (1955) Gayrimüslimlerin evlerinin basılarak yağmalanması..
    1960 Darbesi
    1971 Darbesi
    1980 Darbesi
    1993 Uğur Mumcu suikasti (Dincilerin işiydi o diyenler olacak, adam derin devlet pkk bağlantısı üzerine çalışıyordu en son)
    28 Şubat Kararları
    27 Nisan 2007 Muhtırası, Danıştay saldırısı, Hrant Dink Cinayeti
    Cumhurbaşkanı seçimi ve Ergenekon soruşturmaları sonrası artan terör olayları..

Bütün hepsinin ortak tek özelliği vardır; CHP tipi demokrasi anlayışının zayıfladığı durumlarda meydana gelirler, Mevcut iktidar ya zayıflar ya da biter ve değişmeyen iktidar yoluna devam eder..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.