Şehitlerimize Dua.

Konu, 'Genel Konular' kısmında SİNARİT tarafından paylaşıldı.

1. slimselim

slimselim

Favori Kamış:
    Tarzan Zıpkın , Albastar olta Rambo bıçağım Fotoğraf makinam
    En İyi Avı:
    2 kg aynalı sazan 1.5 kg RusKefali
    Allah rahmet eylesin. Bunun karşısında susanlarada yazıklar olsun. Bu kadar eziklik olmaz . Ben utanıyorum. Bütün askerlerimizle de gurur duyuyorum. Çünkü eminimki hepsi canını feda etmeye razı yeterki birşeyler düzelsin.

2. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK - AKYA - MIĞRI - MÜREN - KEFAL - USKUMRU
    sende sevgi ile kal.:)

3. Asant07

Asant07 Osman

Favori Makine:
    Banax
    İşte şimdi öldün Mehmet'im...

Şehitler ölmez demiştik ya...
    Sen şimdi öldün Mehmet’im...
    Sana dağda kurşun sıkanlar, yoluna mayın döşeyenler var ya...
    Hani bela okuduğumuz...
    Hani elleri kırılsın dediğimiz...
    Hani senin gömleğini, ceketini koklarken lanet ettiğimiz...
    Onlar şimdi Meclis’te Mehmet’im..
    Onların adı şimdi Milletvekili...
    Biliyorum, kaşların çatık şimdi...
    Biliyorum ruhun huzursuz...
    ‘Şehit oldum, niçin?’ diye soruyorsun Mehmet’im...
    Ben şimdi sana ne cevap vereyim?
    Sana ne söyleyeyim?
    Sana ne cevap vereyim?
    Ben sana bir şey söyleyemem...
    Ben sana bir cevap veremem.
    Ne söylesem sana, ruhuna huzur veremem...
    Ne söylesem seni ikna edemem...
    Sana kurşun sıkanı, Meclis çatısı altına sokanı, PKK’ya yataklık yapanı koynuna alanı kınarım sadece Mehmet’im...
    Dağlarda bayram var, sana kurşun sıkan eller şimdi kına yakıyor...
    Dağlarda bayram var Mehmet’im, bölücü şimdi Ankara’nın göbeğinde yatıyor...
    Sorma bana, ‘Peki ben niye öldüm?’ diye...
    Sen ölmemiştin, sen şehitsin Mehmet’im...
    Ama ben ne yapayım?
    Bayrak düşmanları kalelere girmişse ben kime ne sorayım?
    PKK yatakçıları, hapishaneden Meclis’e giriyorsa bunun hesabını kimden sorayım Mehmet’im...
    Boşuna mı döküldü bu vatan evladının kanı diye kime sitem edeyim?...
    Dokunamıyorduk zaten, şimdi hiç dokunamayacağız Mehmet’im...
    Onlar, Meclis Kürsüsünden bağıracak: ’Apo’ya özgürlük’ diye...
    Onlar Meclis kürsüsünden bağıracak: ’Türkiye bölünsün’diye...
    Sen şehit oldun, Allah indinde yerin belli...
    Bizler, bunları Meclisin içine sokanlar nereye kaçacağız Mehmet’im...
    Affet bizi...
    Yalvarıyorum sana affet...
    Dökülen kanın yerde kaldı Mehmet’im...
    Dağlarda ayak izin, gönlümüzde yaran var...
    Sana borçluyuz, sana karşı boynumuz bükük...
    Hiç olmadığı kadar hem de...
    Biz, pazarlardan çöp topladık...
    Biz, satılan topraklarımıza seyirci kaldık...
    Biz, üç kuruş ekmek parası için yüzümüze kara çaldık...
    Sen şehit oldun, kurtuldun...
    Allah huzurunda rahatsın...
    Ama şimdi biz ne yapacağız Mehmet’im?...
    Bir de senin kanın bizim elimizde...
    Sen ölmemiştin Mehmet’im...
    Kanın yerde kaldı...
    Yüzümüz yerde...
    Ne yazık ki....
    Sen işte şimdi öldün Mehmet’im...

Abdullah Özdoğan

4. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK - AKYA - MIĞRI - MÜREN - KEFAL - USKUMRU

Dediklerinizin çoğuna katılıyorum,bugünde beni şaşırtmadılar toplandılar sonuçta yine koca bir sıfır ile işi bitirdiler,asker ile hükümet millet ile dalga geçiyor onun için boşuna sinirlenip sağlığınızı bozmayın,benden bu kadar buraya başka yazı yazmayacağım sadece şu şehitlerimizin mekanlarının eğer varsa cennet olmasını diliyorum,hepiniz sağlıcak ile kalın.

5. mcaglar

mcaglar Mehmet ÇAĞLAR

Favori Kamış:
    Olta, Kaşık, Meps, Rapala
    En İyi Avı:
    Turna, 6 kg
    Allah mekanlarını cennet etsin, Allah ailelerine sabır versin,
    Yazdığın güzel yazı için de sana da ayrıca teşekürler Namık abi, sözlerine sonuna kadar katılıyorum, sen bir tanesin ...

6. KANCA

KANCA ümraniye atakent

Favori Kamış:
    LINEAEFFE FERRARİ EXTREME 2000 4.50 cm. 3 parça Cormoran Seacor SURFMASTER 4.20 cm 3 parça
    En İyi Avı:
    elimdeki levrege sordum benden daha büyügü var dedi
    ALLAH mekanlarını cennet ruhlarını şaat etsin ailelere de sabırlar versin
    arkadaşlar bu terör naletinden nemalananlar yüzünden terör asla bitmeyecektir
    ALLAH hepsinin bu kadir gecesi b....... versin
    amin:mad:

7. simendifer

simendifer Sennur

ABD ültimatom veriyor ; "Sınır ötesi harekata sıcak bakmıyoruz." (Sözde diktatörülüğü yok etmeye çalışan, dünyanın en büyük diktatörü.)

Dış basın haddini aşıyor ; "PKK güneyde kanlı harekat yapıyor." (Bunun anlamı şudur. Yabancı ülkeler Kürdistanı tanıyor ve bir ordusu olduğunu kabul ediyor.)

Terör eylemcisi bölücü örgüt üyelerinden, "isyankar Kürtler" diye bahsediliyor. (Bunlar militan değil yani.)

13 şehit veriliyor, 13 ailenin içi yanıyor, bütün ülke kan ağlıyor. Başbakan, sanırım evlat acısı, bu büyük ateş kendi evine düşmediği için olsa gerek kuru bir "başsağlığı" mesajını genel kurmaya geçiveriyor ve diyor ki, "bu acı olaylar bizlerin kararlılığını artırıyor."...

Hangi kararlılık diye sormaz mı bu millet o zaman ?

Genel Kurmay ile yapılan görüşmeler neticesinde, neden bir sınır ötesi harekat onaylanmıyor? Meclis tatilde diye mi ? Meclis onaylamadan bir sınır ötesi harekatın olması mümkün değil. Neden bu meclis tatili bırakıp derhal toplanmıyor ? Keyifleri bozulacak diye bu kadar da başıboş bırakılmaz ki bir ülke... Bu artık haddini aşan, olağanüstü bir durum değil midir ? Yoksa Namık'ın da dediği gibi, 23 yıllık bir alışkanlık mıdır sadece ?

Bir tek şeyi unutuyorlar. Bu ülkede, Bursa nutkunu unutmayan ve unutturmaya niyeti olmayan, azımsanmayacak sayıda bir kitle var. Hükümet bir şeyler yapacak diye bekliyoruz ama Allah vere ki sabırlar daha fazla taşırılmaya.

Çünkü ; ben Ata'nın izinden gidiyorum ve Ata'mın bir sözü var. Diyor ki ;

"Dünyada her millet, icraatına tahammül ettiği hükümetin, mesuliyetine ortak sayılır."

Ben bu icraatlara ortak olmayı içime sindirecek biri değilim.

İran "ABD ye üslerini kullandıran her ülkeyi bombalarım." diyor. Hemen itirazlar yükseliyor, "vay efendim komşularını tehdit etmiş, bunu nasıl söylermiş" diye. Bal gibi de söyler efendim. Bu kadar yürekli olamadığımız için mi bazılarına ters geliyor acaba ? Keşke biz de bu kadar kararlı olabilsek. Ama sözde kararlı değil, gerçekten kararlı olabilsek. Böyle bir kararlılık, Kurtuluş savaşı sırasında, dünyayı sömüren ve çok güçlü bir ordu ile Anadolu'yu parçalamaya çalışan İngiliz başbakanı Lloyd George'u bile tir tir titreten, yoksul halkı ayaklandıran ve sadece ama sadece istiklali hedefleyen ulu önder Atatürk tarafından gösterildi bu ülkede. Belki bir de, Atatürk örneğinin yanından geçemez ama, Kıbrıs harekatı sırasında ABD ültimatomlarını kulak arkası eden, 6. filoyu kafasına takmadan Kıbrıs'a giren Ecevit'i sayabiliriz.

Aynı kararlılığı şimdi de bekliyoruz artık. Ve bence bu kararlılık gösterilmezse, halk kabullenmeme konusunda oldukça kararlı görünüyor. Bu millet bir kurtuluş savaşı yaşadı, herkes emin olsun ki bir ikincisini de yine çarıksız yaşar.

Bizler belki çok körüz, ama görüyorum ki bazıları, körün gördüğünü bile göremeyecek kadar kör artık...

Son düzenleme: 9 Ekim 2007
  8. sakaryalı_

sakaryalı_

Favori Kamış:
    alba 3,50 kamıs 65 okuma
    En İyi Avı:
    24kg yayın
    LÜTFEN BU MAİLİ BÜTÜN ARKADAŞ LİSTENİZE ATIN
    hrant öldürüldüğünde yayın akışını keSen ancak 13 şehidimizden sonra dansöz oynatan kanallara, hrant öldürüldüğünde ''hepimiz hrantız,hepimiz ermenıyiz'' diyerek soKağa cıkıp 13 şehidimizde evde oturan, umursamayan insanlara ve hranta 13 şehitten daha fazla üzülen ve bu çirkinlik akan kanalları seyreden onlara reyting kazandıran bütün insanları kınıyor

9. simendifer

simendifer Sennur

Sanırım alıntı yarım kalmış, düzelt istersen Murat...

Bu arada, medyaya kızıyoruz ediyoruz ama, bizler medyanın ne olduğunu zaten bimiyor muyuz ?

Yahu, en ufacık şeyde (mesela, bir filmde güzel hemşireye eriyip biterek bakan hasta için, hemşireler ayaklanmışlardı.) sokaklara dökülen, tepkisini gösteren halk, neden o gece medya kuruluşlarını kınama maillerine, kınama fakslarına, kınama telefonlarına boğmadı ? Neden telefonları kıçıkırık bir yarışma için kilitlenirken, böyle bir şeyi kınamak için halk tarafından kilitlenmedi ? Neden, bu kuruluşların kapılarının önünde protestoda bulunmadı bu halk ? Tamam medya kesinlikle duyarsız. Ama sizce biz de bu anlamda duyarsız değil miyiz ? Bence geç değil, şimdi bile kınama için tüm iletişim yolları kilitlenebilir. Halkın gücüne, inanın kimse erişemez. Yeter ki inançla birlik olunsun. Bakın bakalım ondan sonra, bırakın şehit haberi vermeyi, yaralananlar için bile yayını kesiyorlar mı kesmiyorlar mı ?

10. sakaryalı_

sakaryalı_

Favori Kamış:
    alba 3,50 kamıs 65 okuma
    En İyi Avı:
    24kg yayın
    LÜTFEN BU MAİLİ BÜTÜN ARKADAŞ LİSTENİZE ATIN
    hrant öldürüldüğünde yayın akışını keSen ancak 13 şehidimizden sonra dansöz oynatan kanallara, hrant öldürüldüğünde ''hepimiz hrantız,hepimiz ermenıyiz'' diyerek soKağa cıkıp 13 şehidimizde evde oturan, umursamayan insanlara ve hranta 13 şehitten daha fazla üzülen ve bu çirkinlik akan kanalları seyreden onlara reyting kazandıran bütün insanları kınıyor

11. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Katliamın ertesi günü, sabah haberlerinde gazete başlıkları okunuyor ve ZAMAN isimli gazete, şehit haberini bir köşeye sıkıştırıp lütfen veriyor... O zaman ben de soruyorum, hala bu gazeteyi alıp okuyan insanlar var mı ?

12. simendifer

simendifer Sennur

Tabii ki var. Hatta abonesi, perakende satışından daha çok belki de. Benim zaten o konuda da ciddi bir sıkıntım var. Gazete reklamlarının yasaklandığı dönemde (sanırım 4-5 ay oldu) hiçbir gazete reklam yapamazken, Zaman Gazetesi'nin reklamları her kanalda veriliyordu. Bunun için bir çok mail gönderdim ve hatta Reklam Özdenetim kuruluna bile başvurdum ama cevap verme tenezzülünde bile bulunmadılar. Bu kadar taraflıyız işte ama nedense görmezden geliniyor. Biz de maşallah uyumaya doymayan bir halk olduğumuz için, bunlara tepki veremiyoruz. Hadi biz tepki vermedik diyelim, hiç değilse diğer medya mensupları "hakkımız yeniyor" diye verseydi bu tepkiyi. Çok bekledim ama nafile. Medya halktan daha fazla uyuyup, bir de uyumaya teşvik ediyor ne yazık ki.

13. West_1979

West_1979 Mustafa KARATAŞ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Ölen kardeşlerimize ALLAHTAN RAHMET ailelerinede baş sağlığı diliyorum.

ALLAH bizi terör lanetinden korusun