Bizim ibrahim abinin bana göndedigi 1982 senesine ait resim yer seyhan nehri epey bir ugraştan sonra kıyıya alınan dev yayın balıgı
güzel bi anı keşke hepimizin böyle anısı olsa herzaman anılacak ve ölümsüzleştirilse bakılıpta ah çekılecek
Harbiden Nostolji ... Bizde 1 Temmuzu Bekleyelim.. Belki Bi Resimde Bizler çektiririz .. Inşallah....
Arkadaşlar bende Adanadayım ve eski balıkçılarla görüştüğüm zaman derlerdiki Adana Seyhan Baraj gölü altında 9 köy varmış. Eskiden bazen su üzerinde çıkıntılar görürlermiş sular alçak diye dipteki evlerin çatıları falan sanırlarmış sonra birden gördükleri adacık gibi şeyler birden batar kaybolurmuş... Kilo falan bilmem ama adacık sanarlarmış. Yani kanımca resimde gördüğümüz yayın o zamana göre küçük bir yayın
Resim bana da 1970'ler gibi geldi. Boyle yayinlar hala vardir ama takim ister, pesine dusmek ister. Insanlar bazen buyuk balik umudunu kaybettikleri icin denemiyorlar. Ancak herkes her oltayla bu baligi cikaramaz. Cikarana da gercekten helal olsun.Bir resim cektirip salabilen sultandir.
Artık şimdi bu şekilde balık çıkacağını zannetmiyorum. Ne yıllardı o yıllar. ha 72 olmuş ha 82 ne farkeder. Yıl 2007 teknoloji çakığındayız. Hangimizin memleketinde kaldı böyle balıklar, denizler hariç tabiki. O yıllarda daha çocuktuk diyebilirim, kendi imkanlarımızla buna yakın balıklar yakalardık, ama şimdi 3 veya 5 kğ sazanlara hasret kaldık Milletimiz cahil kardeşim, kökünü kuruttuk bunların. Onun için EĞİTİM ŞART. Saygılar.