arkadaşlar aldığım duyumlara göre sezon bu hafta açılıyomuş.havaların erken ısınmasından dolayı balık havyarını erken atmış diyorlar.bu doğrumudur bilen varmı.yanlış bir iş yapmayalım.
Sazan Sezonu... Arkadaşım imzan da Çorlu Yazıyor Tekirdağda yaşıyorsan Sazan için 30 Haziranı bekliyeceksin ...İyi avlar...
Sazanın hava sıcaklığından ve ani değişimlerden dolayı havyarı erken bırakmasıyla ilgili çok konuşma duyuyorum ama sirkülerde bu şekilde bir düzeltme olmadığına göre 1 temmuz dan itibaren diye biliyorum
Arkadaşlar konuyla pek alakası yok ama bu kene olayı beni epeyce düşündürüyor.Sezonun açılmasını dört gözle beklerken bir yandan da kene korkusu sardı beni.Bu konuyla ilgili düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
Kene hakkinda sorularinizi bu linki acip, inceleyip , konu hakkinda sorularinizi buraya yazarak takip edebilirsiniz.Saygilar http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=1465&highlight=kene
arkadaşım önemli olan duyumlar değil sirkülerdir. sirkülerde herhangi bir düzeltme yapılmadığına göre 1 temmuzu bekleyeceğiz.
Nedret abi bence o sazan yakalamaya gitmek isteyenlerin uydurmasıdır aldığın duyumlar...Sirküler ne diyorsa gerçek odur...
konu ile ilgili koruma ve kontrol genel müdürlüğünden aldığım e-mail Sn İlhan Marmara bölgesinde sazan av sezonu başlangıcının 15 Haziran'a alındığına dair e- postanız incelenmiştir. Bakanlığımızca yayınlanan, Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 37/1 ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 37/2 Numaralı Sirkülerler ile sazangiller için 1 Nisan - 30 Haziran tarihleri arasında avlanma yasağı getirilmiştir. Bu yasaklamaya ilişkin halihazırda herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.
Arkadaşım uzun zamandır Avcılarda ikamet eden birini arıyordum.Ben aslen samsunlu olup misafir olarak kızımın yanında avcılarda stadın orda oturuyorum.Balığa gidemediğim içinde sıkıntıdan patlıyorum.Burdan yürüyerek gidebileceğim veya ulaşımı kolay balık kıyıdan balık tutabileceğim bir yer önerebilirmisin.
Arkadaşlar şimdi koruma ve kontrol genel müdürlüğünü aradım. Akdeniz ve kısmen Güneydoğu anadolu bolgesi 15 Haziran diğer iller 1 Temmuz itabarı ile serbest olduğu söylenildi.ilgilenen arkadaşlara duyurulur.
deniz için avcılar sahilde şu an bol miktarda kıraça çıkıyor diye duydum daha ileri gidip tekne kiralayıp açıktaki platform yada kumport limanı etrafında da iyi sonuç alınıyormuş, tatlı su için ;sazlıbosnaya giden minibüsler var oltanızı ve silikon koleksiyonunuzu alıp oraya gidebilirsiniz.4-5 yıl öncesi arnavutköy tarafındaki bolluca köyüne gitmiştim birkaç defa otobüsle oraya gidebilirmisiniz bilmem, mavi göl ve dahabirçok göl var orada köyden yürüme mesafesinde ama şimdi değişmiş dediler mesire yeri olmuş olabilir . aklıma gelenler bunlar.
bilgilendirdiğiniz için çok teşekür ederim.sağolun arkadaşlar.30 haziran gece balıktayım.herkeze rastgele...