İnşallah daha güzelleriyle devam eder sezon. Pek beğendim hem balığını hem raporunu, maşallah. Her zamanki gibi enfes anlatımın artsın eksilmesin gubani. Tabi gönlünce güzel balıkların da.
Tebrik ederim, rapor anlatımı çok güzel, levrek güzel... Bu siteye ilk kez, nasıl levrek tutulduğunu öğrenmek için tıklamıştım 1.5 sene önce, sonra sık kullanılanlara ekledim, sonrada üye oldum Levrek raporları da benim için ayrı bir önemi vardır. Çay içinede olta atılabilir diye okuduğumu hatırlasamda şu ana kadar 15-20 kez gittiğim avlaklarda hiç çay içine olta atmamıştım. Çay içinde rapalalar iş yaparmı?
"buzdolabının önünde boş gözlerle düşünüyorum" bu bana tanıdık geldi tebrik ederim hem balık hemde anlatım için, bu tarz bir kitap yazsan inanıyorum ki hatırı sayılır bir kitlen olur...
tebrikler ustam güzel balık ve her zamanki güzel rapor bu arada levrekle ilgili yaptığınız yorumlar yabana atılır gibi değil oldukça değerli bilgiler ...bu arada ''ustam'' kelimesini her nekadar şaka olarak yazsamda, sizin bilgi birikiminiz ve av tecrübeniz bu kelimeyi hak ediyor bölge avcılarıyla kıyas yapmak yanlış bence çünkü onlar hergün orada... ve sık gidildiğinde balığın hangi taşın altına yattığını bile tahmin ediyorsunuz zamanla... daha güzelleride rastgele
Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim. Bende bu siteye ilk kez sahte araştırmak ve merak ettiklerimi sormak için girmiştim. Konu benim için de levrekti. Çay içine olta atmamakla hata etmişsiniz bence. Yanlış anımsamıyorsam levrek 5 km içlere kadar girebiliyor. LAkin benim gördüğüm en güzel muhit denize kavuşmasına 1 km kala olan muhit. 1 km'lik alan içinde çokça av veriyor. Levrek üremek ve kolay av bulmak amaçlı çay içlerine giriyor diye düşünüyorum. Üremek için gelenler genelde iri bireyler oluyor ve belli bşr mevsim giriyor ve çıkıyorlar. Lakin belli bir büyüklüğe ulaşana kadar çayı terketmeyen bireyler var. Özellikle 30 - 40 cm arası olanlara çay içinde bolca rastlanabiliyor. Bahar aylarında yapılan levrekçilik daha kolay. Hem hava sizi zorlamıyor. Hem ispendek ve ispendeklikten yeni çıkan bireyler her daim avlakta bulunabiliyor. Hem daha hareketli, yeme daha istekli oluyorlar. Tecrübeleri de düşük olduğundan yakalamak kısmen kolay oluyor. Kış levrekçiliği ise çok daha çetin. Gelecek sürüyü bekliyorsunuz. Bazen birey birey gelseler de cüsseleri iri oluyor. Trofe niteliğindeki balıklarla karşılaşmak olasılığı artıyor ancak hem yeme daha ilgisisz hem daha hareketsiz oluyorlar. Tabi daha da tecrübeli balıklar. Yakalamak ve mevsimsel şartlar zorlu oluyor. ÇAy içine sert sahte atılırmı demişsiniz? Elbet atılır. HAtırlıyorum da bundan 5-6 sene önce avdaşım levrekçilik yaparken yalnızca strike pronun sert sahtelerini kullanıyordu. Silikon falan pek yoktu. Yalnızca raglou kullananlar vardı ama o da çok çok azdı. Sert sahteden silikona geçiş aslen son yıllarda oldu desem sanırım çok yanılmış olmam. Avlağınıza uygun daları olan sert sahteleri kullanabilirsiniz. Lakin çok ağır çekim yapın ve ağır çekimde dahi aksiyonlu yüzerek dalabilen sahteler kullanın. Hepimizin yaşadığı şeyler tabiki. Beğenmenize sevindim. Teşekkür ederim. Daha güzel avlarınız olsun. Ne ima ediyorsun. Ben yakaladım da sen raporunu yazmışsın mı diyorsun. Orası bizim ev. Daha güzel avların olsun.
Aha bende bundan korkuyordum. Teşekkür ederim hocam. Teorik bilgim, çoğu levrekçiyi katlasa da iyi biliyorum dediğim avlaklarda bile halen avlak bilgisi yönünden zayıf olduğumun farkındayım ve bunu daha sık avlanmakla giderebileceğimi biliyorum. Balık sayısıyla bakmamak gerekir elbet ama sezonda 5 balık tutup ta ustayım diyerek te ortalarda dolaşmak ayıp kaçar. Sizlerin güzel raporlarını da dört gözle bekliyorum.
Hissettirebildiysem ne mutlu bana. Daha güzellerini siz tutarsınız inşallah. Teşekkürler, daha güzelleri size nasip olsun. hihi Teşekkürler kardeşim. 4 sene önce miydi neydi, hihi seninle bu avlakta atış yapmıştık. Sen bayağı aksiyon yaşarken ben o anlara şahit olmuştum. Şu avlarınızı bir görelim, okuyalım artık, değil mi? Meraklardayım...
Volkan abim bu güzel anlatımı ve balığı tebrik etmemek mümkün değil... Adeta bana saniyesi saniyesine yaşattı o anı güzel anlatımın... Bu sabah bizler de denedik ama kısmet değilmiş bize bu sene daha sezonu açmak... Inşallah daha iyilerine rastgele güzel abim... Bol trofeler
Teşekkür ederim Murat'ım. Av anlarını hissettirebildiysem ne mutlu bana. Cuma gecesi bizde bol deniz havası aldık. Her daim denk gelmiyo bu meret. Nasipli, keyifli, güzel avların olsun.
Abi yine süper anlatım yine hafiften kurtlanmalar Gürel abi malzeme teklifinde bulunmuş ama eğer olurda uzağa gitmeyecek izmir civarı takılacak olursan bir malzemeci de buca da var istediğin kadar malzeme al götür tebrik ederim bu arada. Sezon bi başlasın seni güzel yerlere götüreceğiz levrek için Kuzeyden vaz geçip güney avcısı yapacağız seni abi
Sağolasın Yasin'im. Sende kurtlandın demi? İnsan kendi yazdığını okuyup ta, kurtlanır mı yahu? hihi Ben kendi yazdığımı okuyup, kurtlanıp cuma gece de ava gittim. Sonra tabi her zaman olan, oldu. Tın tın döndük. Malzemeleri tamamladım tabiki. Malzeme tam olunca levrek eksik kaldı. Gene de sağolasın, varolasın. Özkan'a da söyle o da sağ olsun. Levrek tutamasak bile sizleri özledim, en yakın zamanda görüşmek üzere.
Tebrikler kardeşim yine harika bir av ve anlatım olmuş.Herşey gönlün gibi güzel olsun, rastgele :thumb:
Volkan tebrikler.. Yine çok güzel anlatmişsin. Devamini dilerim umarim çok daha irileri peşini birakmaz. Rastgele.