Selamlar Sevgili Dostlar, Geçen hafta soğuk ve patlak havalardan dolayı evde oturmayı tercih etmiştik Hafta sonu yemeğe davet edildiğimiz bir yerde yediğimiz tavuktan sadece ben zehirlendim:yuck: Hafta içi bana zehir oldu. Bulantılar, kusmalar, ilaçlar, serumlar. Hala da yediklerimi özenle seçiyorum. Bu durumda plan neyin yapılmazdı tabii. Cuma sabah bir telefon "hocam, pazar günü, benim tekne, balık?" "Olum ben hastayım yok balık malık." Hava çok yatık deyince Raporlara baktım gerçekten hava 0. Üstelik 13-14 derece sıcaklıkmrsparkle Tam tekne havası. Tamam dedim. Kadroyu oluşturduk, Yemleri ayarladık ama canım hiiiiç gitmek istemiyor. Ertesi gün iptal olsa da gitmesek diye düşünüyorum. Dönek olan ben olmak istemiyorum . Pazar sabah 8 de kalktım. Her yer buuuz. Gitmek için tek şartım erken gitmemekti. 10 gibi Manisa dan çıkıcaz. 12:30 da çapa suda olacak. Hava yatık ama çapa atmak durumundayız zira 3-5 metrede bir balığı kaçırıyoruz. İlk çıkan balıklar hanos:thumb: Teknede benden başka hanos a sempatik bakan yok. Genelde martılara yem oluyorlar çünkü vurgun yedikten sonra bir daha dalamıyorlar. Sakın dedim martılara değil benim kovayamrsparkle . Kendim Karagöz çekiyorum, avdaşlarım hanos:laughing: İlk 1 saatte benim kova bana yetecek kadar olmuştu bilehihi Sezon finalini yapacak olmamızı balık belirleyecekti. 2 hafta önce yaptığımız av (http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=57271) henüz sezon finalinin olmadığını göstermişti. Ama bu av da işaretler, havalar soğudu, Nisan a kadar tekneye ara ver diyordu. Küçük küçücük karagözler hiçbiri yara almadan iade edildi. Alınabilecek boylar alındı. Hanoslar alınabilecek boyları ben aldım diğerlerini Martılarhihi Nisan ayına kadar tekne avlarıma ara veriyorum. İnşallah yakalarsam At-çek Levrek avı Raporlarıyla aranızda olmaya devam ederim. Fotoğraflar: Öğle saatleri, denize açılırken hava bahar havasıydı. Güneş kaybolunca ise iç titretiyordu Uploaded with ImageShack.us Teknemiz filikadan yapma pancar motorlu harika bir tekne. Ama çooook gürültülü çalışıyor Uploaded with ImageShack.us Çılgın Kaptanımız Manisada bilinen adıyla HANÇER., Uploaded with ImageShack.us EGE Gölü...! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Veee Balıklarım. Bir o kadar daha Karagöz ü Yeni evli, komşum, kayınbiladerime verdim. Onlar fotoda yok. Ölçüt olarak etrafta limondan başka birşey bulamadımhihi Uploaded with ImageShack.us Yeni avlarda, yeni raporlarda görüşmek dileğiyle. Daha güzelleri, limitler dahilinde hepinize rastgelsin. Allaha Emanet Olun.
İçten/sıcak güncenle içimizi ısıttın sevgili Sinan. Yüreğine sağlık. Kıyı avlarında da başarılar dilerim, güzel gönlünce olur inşallah.
hanos,buraların yerli tabiri ile (ali bereketmi,biriket mi ) bence eti lezzetli bir balık..bir çok balıktan da lezzetli..ve atçek yöntemi ilede yakalanabiliniyor.. 2 hanos..biri büyük..biri bebe daha..zıpkın ile vurdum..büyük al aşağı oldu..küçük bebe,zıpkın şişi yemiş hanosa dokunuyor burnu ile şaşkın vaziyette.. o an kahroldum,çok pişman oldum vurduğuma..nerde bir hanos görsem,aklıma hep o bebe hanos geliyor avına gelince,güzel balıklar almışsın,tebrik ederim.. balığın yanına limon 10 numara gitmiş:hungry: limon,taze soğan,domates,marul,roka,maydonoz,turp öf öf
Hocam geçmiş olsun bence sadece sen zehirlendiysen problem tavukta olmayabilir, senin bünyede bi sıkıntı olabilir dikkat etmek gerekiyor. Bu soğukta tekneye çıkmaya cesaret ettiğin için tebrikler güzel avlar dilerim.
Saol abi teşekkürler. Hepimize daha güzelleri rast gelsin. At-çek ile yakaladığım ilk balık hanos. İyi bir boydaydı ama o zamanlar hanosları almıyordum Güzel saymışsın abi de balığın üstüne bir helva da çakmadın mı parçalar tamamlanmıyor:thumb: Göz doktoruna git. Şakran a inene kadar delimiyim neyim diye kendime sorup durdum. Ama hava o kadar güzeldi ki bir önceki avımızda daha çok üşüdüğümü belirteyim. Tekne için verimli avlar bitti gibi. Bitmediyse de ben bitirecem çünkü Levrek aşkı baskın geliyor. Levreğe gideceğiniz zaman haberim olsunreeling
Kafalarda soru işareti kalmasın diye kullandığım limonu farklı bir limonla kıyaslayarak fotoğraf çektim. Hala balıklar küçük derseniz diyeceğim tekşey bu boylardan size de rast gelsin ve salın. Uploaded with ImageShack.us
Üşendim be abi gidip metreyi almaya. İlk saçma mesajı görünce hemen gidip limonların ölçülü fotoğrafını çekeyim dedim. Cevap gelirse koyarım diye. Yaklaşık 20 tane küçük karagöz de salmış olmasam gam yemeyeceğim. Benim vicdanım rahat.