Selamlar; Sezonu kapattık kapatmadık, havalar soğudu derken nereden geldiği belli olmayan bir gazla cumartesi gece 03:30 da babamla yolda buldum kendimi.Avlak yakın olduğundan 15-20 dakika kadar bir süre sonra ulaştık.Fakat suyun kenarına ulaşmak için de bir o kadar süre harcadık.Hava çok sertti, ve çiğ atmıştı her yere.Neyse ki tedbirimi almış gayet sıkı giyinmiştim.15 dakika kadar yürüdükten sonra suyun kenarına nihayet inmiştik. Vakit kaybetmeden konserve mısır ile yemlediğim oltalarımı suyla buluşturdum.Sudak için de kıyıdan biraz yemlik balık tutuktan sonra 2 adet te sudağa yemli olta attım.Daha önce gayet güzel sudak avı yaptığım mevkiiden bu kez hiç sudak tutamadan geri dönecektim av sonunda.Hava ufaktan ağarmaya başlamıştı artık. Fotoğrafta görünen buruna geçtim aldım spin oltamı başladım atçek yapmaya.Yarım saat kadar denedim fakat ne takip ne ufak bir vuruş alabildim. Tam hevesim kaçmaya başlamıştı ki sazan oltalarımdan birisinin zili çalmaya başladı.Koşarak oltanın yanına gittim, oltanın misinası salmış ufak git-geller ile balık bir ümitle kurtulmaya çalışıyordu.Aldım oltayı tasmayı attım ve sarmaya başladım.Balık yakınlaşıp beni gördükçe sağlam deparlar ile suyun derinliklerine gidiyordu ve bende hiç mani olmuyordum hatta kalama sesi hoşuma bile gidiyordu.Acele etmeden bu kapışmamız yaklaşık olarak 15 dakika kadar sürdü ve artık yorulmuştu tosuncuk.Babam ise az ilerde atçek ile nasibini arıyordu.Ona seslendim gelmesi için, sonuçta kepçeleme işlemi yapacak birine ihtiyaç vardı.Babam gelene kadar iyice yorulmuştu balık ve kıyıya 2-3 metre kadar yaklaştırmıştım.Oltayı babama verip kepçeyi aldım ve tosunumuz kepçenin içindeydi. Balık, bu güne kadar aynı avlakta avladığım bir çok sazana kıyasla boyu çok uzun değil ama iri bir sazandı.Akşam üzeri 4'e kadar durdum fakat başka ne gelen oldu ne giden.Bu tosuncukla bu sezonu da kapatmış oldum.Gelecek sezon yeni av raporlarında buluşmak dileğiyle, herkese rastgele.
Yem olarak konserve mısır kullandım. Olta sistemi olarak 100 gr sabit kurşundan sonra yaklaşık 30 cm tek iğneli köstek.
Eyvallah Nuri abim.Daha irileri daha güzelleri sana denk gelsin diyeceğim ama zaten sürekli denk geliyor sana